امیرحسین نیکزاد:
نمی توان عدالت را تنها برای خود خواست؛
ما عدالت را برای همه خواسته ایم.
نوبت به هشتمین نشست ماهانه ی “عدالت در سلامت” رسیده است. موضوع جلسه این است: “کارورزان و دستیاران؛ مشمول آموزش یا مشغول کار”. برای دانشجویان پزشکی که به مقاطع بالینی رسیده اند این عنوان نیاز به توضیح بیشتری ندارد. اینترن ها و رزیدنت ها در بیمارستان های دولتی جایگاهی دوگانه دارند. نه بخشی از پرسنل بیمارستان به حساب می آیند که مطابق ضوابط قانون کار بابت کاری که می کنند درآمد کسب کنند و نه شرح فعالیت هایی که بر عهده شان است نشان از اولویتی آموزشی دارد. به بیانی رک و صریح دستیاران و کارورزان در بیمارستان های دولتی چیزی جز نیروی کار ارزان قیمت نیستند در حالی که نباید چیزی جز نیروهای در حال آموزش باشند. راه حل این مساله که به طور متوسط ۶ سال از عمر پزشکان متخصص آینده را مستقیما تحت تاثیر قرار می دهد چیست؟ در این نشست از هر دو معاون آموزش عمومی و تخصصی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای بحث در این باب دعوت کرده ایم. همچنین رییس مرکز توسعه ی آموزش دانشگاه نیز در پنل بحث حاضر خواهد بود. به ترتیب: جناب آقای دکتر حمید عمادی، جناب آقای دکتر شروین فرهمند و جناب آقای دکتر عظیم میرزازاده.
شما هم می توانید در پرسش و پاسخ شرکت کنید و یا دغدغه های خود را در این موضوع در نشست بیان کنید. دوشنبه ۴ خرداد از ساعت ۱۴ در مرکز رشد استعدادهای درخشان دانشگاه علوم پزشکی تهران.
اما یک مقدمه هست که از قضا بهتر است آخر سر گفته شود. از مهر ماه سال ۹۳ که نشست های ماهانه ی “عدالت در سلامت” شروع شد تلاش کردیم به موضوعاتی که امکان مواجهه ی انتقادی با رویکردی عدالت خواهانه داشتند بپردازیم. تاثیر جنگ بر سلامت کودکان غزه، خرید و فروش عضو در ایران، تاثیر تحریم های اقتصادی بر نظام سلامت، موج سوم ایدز و سلامت زنان و کودکان، هراس های ناشی از سرطان در جامعه، وضعیت سلامت مردم سردشت پس از بمباران شیمیایی، کژرفتاری های علمی-پژوهشی و حالا وضعیت کار و آموزش دستیاران و کارورزان. زمانی که در بحبوحه ی جنگ ناعادلانه ی غزه دست در کار برگزاری تجمعی در بیمارستان شریعتی تهران در حمایت از حق سلامت مردم آن سرزمین بودیم به طور مکرر از همکاران مان یا دیگر پرسنل بیمارستان به طعنه می شنیدیم که علیرغم مشکلاتی که نزدیک خود داریم چرا به مساله ای در سرزمینی دیگر سرگرم شده اید؟ حالا با استناد به آنچه تا کنون کرده ایم بهتر می توانیم از پاسخ آن روز خود دفاع کنیم: نمی توان عدالت را تنها برای خود خواست؛ ما در این مدت عدالت را برای همه خواسته ایم.
از طرف گروه دانشجویی عدالت در سلامت
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید