دیده بان سلامت

هشدار وزارت بهداشت: افزودن سبوس به آرد در نانوایی‌ها غیربهداشتی است.

به گزارش صدای پزشکان، به نقل از خبرگزاری ایسنا، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر کاهش سبوس‌گیری از آرد، گفت: برخی از نانوایان سبوس فله‌ای از کارخانجات آرد خریداری می‌کنند و به آرد مصرفی اضافه می‌کنند که این کار به هیچ عنوان بهداشتی نیست؛ چرا که ممکن است به هنگام جداسازی سبوس، آلودگی‌های شیمیایی، میکروبی و قارچی برای سبوس ایجاد شود.

دکتر زهرا عبداللهی درباره کیفیت آرد و نان موجود، گفت: به دنبال مصوبه شواری عالی سلامت و امنیت غذایی مبنی بر اجرای استانداردهای لازم در مورد آرد و نان، وزارت بهداشت و سازمان ملی استاندارد موظف هستند مسئولیت پایش اجباری استاندارد نان را برعهده گیرند و بازرسین بهداشت محیط، میزان نمک موجود در نان (که باید کمتر از یک درصد باشد) و میزان جوش شیرین را بررسی می‌کنند.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان این که طبق آخرین گزارشات مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، ۵۰ درصد نانوایی‌ها استانداردهای نمک در نان را رعایت می‌کنند، افزود: نان مهم‌ترین منبع دریافت نمک در غذای ایرانی‌ها است و به طور متوسط ایرانی‌ها روزانه ۳۰۰ تا ۳۱۰ گرم نان مصرف می‌کنند که با اجرای ۱۰۰ درصدی کاهش میزان نمک در نان، می‌توان روزانه ۳ گرم نمک مصرفی را کاهش داد تا با کاهش میزان نمک مصرفی از بروز بیماری‌های غیرواگیر مثل فشارخون، دیابت و سکته‌های قلبی و مغزی جلوگیری شود.

بنابر اعلام وبدا، عبداللهی یکی از معایب آرد توزیع شده در نانوایی‌ها را سبوس‌گیری بیش از اندازه از آرد توسط کارخانجات آرد بیان کرد و گفت: در صدد هستیم که میزان سبوس‌گیری از آرد را کاهش دهیم تا بتوانیم بروز بیماری‌های غیرواگیر را کاهش دهیم.

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

پاسخ بدهید

اولین نفری باشید که نظر می دهید

مرا مطلع کن از
avatar
wpDiscuz
Powered by Themes24x7