به گزارش صدای پزشکان، به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمود عباسی عصر چهارشنبه در همایش ملی حقوق شهروندی و حقوق سلامت در تالار امام رضا(ع) دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، افزود: در منشور حقوق شهروندی ماده های مختلفی وجود دارد که مربوط به حوزه خدمات پزشکی و بهداشتی است.
وی اضافه کرد: در حقوق شهروندی ماده ۲ تاکید بر لزوم برخورداری حق زندگی شایسته برای تمام شهروندان، در ماده چهار حقوق کودکان، در ماده پنج حق توانخواهان و در ماده ۶ تاکید حقوق شهروندی بر محیط مساعد برای زندگی است که تمام این موارد به حقوق شهروندان در حوزه سلامت مرتبط است.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری با بیان اینکه ارتباط حقوق شهروندی و حقوق سلامت حمایت از گروه های آسیب پذیر، کودکان، سالمندان، بیماران خاص و احترام به اندیشه و اعتقاد افراد است، خاطرنشان کرد: حقوق بیمار در واقع نقطه تلاقی حقوق شهروندی و حقوق سلامت است.
عباسی، اتحاد سیاست های راهبردی، آموزش جامعه پزشکی اخلاق مدارانه در کنار روش های مقابله با فساد را از جمله نیازها و حقوق بیماران برشمرد و گفت: حقوق شهروندی نقطه مقابل حقوق حاکمیت نیست، این دو در عرض هم نیستند بلکه در طول هم قرار دارند.
وی با تاکید بر اینکه انسان سالم محور توسعه است و دولت ها موظفند در تثبیت جایگاه سلامت در جامعه گام های موثر بردارند، افزود: حق بر سلامت جنبه فراملی دارد، حق سلامت بخشی از حقوق شهروندی است که گستره اجرایی آن از مسیر توزیع عادلانه منابع عبور می کند.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری خاطرنشان کرد: بخشی از حقوق شهروندی بیمار در منشور حقوق بیماران مواردی نظیر دریافت مطلوب خدمات، دراختیارقراردادن مطلوب اطلاعات، دادن حق تصمیم گیری آزادانه و ارایه اطلاعات مبتنی بر حریم خصوصی است.
عباسی تاکید کرد: نظام سلامت کارآمد نیازمند مشارکت فعالانه گیرندگان و ارایه کنندگان خدمات سلامت است و اگر مسیر حقوق شهروندی و حقوق بیماران در مسیرحمایت از شهروندان آسیب پذیر حرکت کند، می تواند به ارتقای سلامت و توسعه حقوق سلامت کمک کند.
معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری گفت: پایه های حقوق سلامت بر حقوق شهروندی است و از حقوق ذاتی شهروندان نشات می گیرد، هر دو در تعامل هم برای تقویت جایگاه بیماران در جامعه هستند.
در دوازدهمین همایش ملی حقوق شهروندی با عنوان حقوق شهروندی و حقوق سلامت در دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، حجت الاسلام سیدطاها مرقاتی مشاور حقوق بشر اسلامی معاونت حقوق بشر وزارت دادگستری، احمد همتی نماینده مردم سمنان، مهدیشهر و سرخه در مجلس شورای اسلامی، مهدی شادنوش رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان و جمعی از استادان حقوق و پزشکی و مسوولان دادگستری استان سمنان حضور داشتند.
دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، حدود ۲ هزار و ۶۰۰ دانشجو در هشت دانشکده دارد که ۲ رشته در مقطع کاردانی، ۱۸ رشته در مقطع کارشناسی، ۱۰ رشته در مقطع کارشناسی ارشد، ۲ رشته در مقطع پزشکی عمومی، پنج رشته در مقطع دکتری و پنج رشته دستیاری را شامل می شود، هفت بیمارستان و مرکز درمانی و آموزشی در شهرستان های سمنان، دامغان، گرمسار، مهدیشهر، سرخه و آرادان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان است.
Subscribe
Login
0 نظرات