یادداشت

معمای اولین وزیر بهداشت غیر پزشک پس از انقلاب

در میان اخبار استعفای وزیر بهداشت و اختلافات وی با سازمان برنامه و بودجه ، انتصاب جدید وزارت بهداشت و درمان کمتر در خبرها پررنگ شد و تنها به بیان “انتصاب دکتر نمکی “ به عنوان جانشین وزیر بهداشت بسنده شد.
انتصاب دکتر سعید نمکی از چند جهت بسیار حائز اهمیت است. دکتر نمکی استاد ایمونولوژی دانشگاه شهید بهشتی اولین وزیر بهداشت غیر پزشک در تاریخ معاصر ایران است. انتقاد به انحصار وزارت بهداشت به پزشکان در سالهای اخیر به بحث داغی بین اصناف مختلف جامعه پزشکی و سیاستگذاران حوزه سلامت تبدیل کرده بود تا جایی که بسیاری انتصاب یک فرد غیر پزشک به عنوان وزیر بهداشت و درمان را با توجه به ساختار وزارتخانه ، ناممکن و دوراز انتظار می‌دانستند.
در سالهای اخیر ، اجرای قانون حق داشتن آزمایشگاه برای دارندگان پی اچ دی علوم آزمایشگاهی و رشته های علوم پایه و درگیری صنفی بین این گروه‌ها و پاتولوژیست ها به یک بحران جدی در بدنه وزارتخانه تبدیل شده بود که سرانجام آن به محرومیت بسیاری از دستیاران پاتولوژی به علت اعتصاب ختم شد، انتصاب دکتر نمکی را ویژه تر میکند. وی که دارنده پی اچ دی علوم پایه (ایمونولوژی) است نیز در این اختلاف و بحران نیز در برابر بدنه پزشکان وزارتخانه قرار میکرفت و تبریک رئیس جامعه علمی آزمایشگاهیان ایران و تاکید وی بر موفقیت آزمایشگاهیان تک رشته ای در رسیدن به مقام وزارت این موضوع را برجسته تر می‌کند.
سعید نمکی در مقایسه با رقیبان خود همچون دکتر لاریجانی ، دکتر حریرچی و… سابقه کمتری در وزارتخانه دارد و سابقه او به ریاست دانشگاه کاشان در سال ۶۶ و معاونت وزیر بهداشت در سال ۷۴ ختم میشود و در سالهای اخیر وی با فعالیت در سازمان مدیریت و سازمان برنامه و بودجه بیشتر به عنوان یک بودجه نویس ماهر شناخته می‌شدن است تا یک نیروی اجرایی بدنه وزارت بهداشت و درمان.

باید دید اختلافات وزارت بهداشت با سازمان برنامه و بودجه که در نهایت منجر به استعفای دکتر هاشمی و انتصاب معاون سازمان برنامه به عنوان اولین وزیر غیر پزشک وزارتخانه شد در دو سال پایانی دولت دوازدهم چه مسیری را طی خواهد کرد و آینده طرح تحول سلامت و مسائل صنفی-سیاسی وزارتخانه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را به کدام سمت خواهد برد.

درباره نویسنده

محمد حدادی

پاسخ بدهید

2 نظر برای مطلب "معمای اولین وزیر بهداشت غیر پزشک پس از انقلاب"

مرا مطلع کن از
avatar
مرتب کردن براساس:   جدیدترین نظر | قدیمی ترین نظر | نظر با بالاترین رای
رضا
Guest

عجب! یعنی کسی که دارای دکترای حرفه ای داروسازی و تخصص ایمونولوژی داشته باشه و حتی بیشتر از یک پزشک عمومی در دانشگاه علوم پزشکی تحصیل کرده باشه پزشک نیست؟! اگر اینطور باشه پس داندانپزشک ها را هم نباید گفت پزشک!

امین
Guest

نه پزشک نیست… پروفسور هم باشه پزشک نیست…تو فیلد کاری خودش خیلی خوبه ولی پزشک نیست چون طبابت نمیکنه…

wpDiscuz
Powered by Themes24x7