موضوع کمبود تخت بیمارستان مساله ی تازه ای نیست. این مشکلی است که سالهاست با آن مواجه بوده ایم و تبعات سنکینی برای نظام سلامت ما بهمراه داشته است. در گفتگوی زیر با معاون درمان وزیر بهداشت،که بوسیله خبرگزاری فارس تهیه شده، این مساله مورد بررسی قرار گرفته است.
دکتر آقاجانی،معاون درمان وزیر بهداشت می گوید: ضریب اشغال تختهای آی سی یو در بیمارستانهای دولتی تهران حدود ۱۰۰درصد است. این موضوع به این معناست که بسیاری از بیماران از تخت آیسییو جا میمانند و امکان بستری در بخش مراقبتهای ویژه را پیدا نمیکنند.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه ضریب اشغال تختهای بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تهران حدود ۸۸درصد است، افزود: این آمار هم وضعیت نزدیک به بحران را نشان میدهد. هر چند آمار دقیقی از ضریب اشغال تخت در بیمارستانهای علوم پزشکی شهید بهشتی و ایران در دست نیست اما بهنظر میرسد که وضعیت تختهای بیمارستانی این دو دانشگاه تفاوت زیادی با علوم پزشکی تهران نداشته باشد.
وی می افزاید: دسترسی محدود مردم به تختهای بیمارستانی باعث شده که زمان اقامت بیمار در بیمارستانهای ما، کوتاهتر از استاندارد باشد. بهعنوان مثال یک بیمار با نارسایی قلبی اگر قرار باشد ۷ تا ۱۰روز در بیمارستان بماند برخی مواقع وی را طی ۲ تا ۳روز مرخص میکنند.
این مقام مسئول ادامه می دهد: در زمان حاضر به ازای هر یک هزار نفر از جمعیت کشور یک تخت در بیمارستان دولتی و ۵ /۱ تخت هم به ازای هر هزار نفر جمعیت در بیمارستانهای دولتی و خصوصی داریم. از نظر تعداد تختهای بیمارستانی، حتی نسبت به کشورهای همجوار هم عقبتر هستیم. بهعنوان نمونه به ازای هر یک هزار نفر جمعیت ترکیه،۵ /۲ تخت، در کرهجنوبی ۵ /۱۰ و در ژاپن ۱۳تخت وجود دارد.
آقاجانی ادامه می دهد: در حال حاضر ۵۷۰۰ تخت مراقبت ویژه آیسییو، در کشور داریم و نیازمند ۵۷۰۰تخت دیگر هستیم. این یعنی ضریب اشغال تختهای بخشهای مراقبت ویژه در کشور حدود ۱۰۰درصد است. این ضریب اشغال موجب شده تا بیمارستانها در برخی از ساعات روز و در ایام خاص نتوانند بیماران را پذیرش کنند.
شاید در همین زمینه پیشنهاد خرید راهبردی خدمت براساس برنامه پنجم توسعه از بیمارستانهای غیردولتی با تعرفه دولتی که به تازگی در دستور کار دانشگاههای علوم پزشکی قرار گرفته مسکنی موقت برای علاج کمبود تخت باشد اما به نظر می رسد برای حل مشکل کمبود تخت در بیمارستانهای کلانشهرها، نیازمند سرمایهگذاری جدی در بخش دولتی و خصوصی هستیم چرا که بیمارستانهای کشور نیازمند احداث ۶۰ هزار تختخواب جدید در کشور هستند.
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید