پزشکان عمومی متخصصین نظام سلامت

معاون درمان وزارت بهداشت: ۶۰ درصد پزشکان ازطرح تحول نظام سلامت در مناطق محروم استقبال کرده اند

به گزارش صدای پزشکان به نقل از مهر، معاون درمان وزارت بهداشت، به تشریح اهداف و دستاوردهای برنامه “حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم”، پرداخت.

دکتر محمد آقاجانی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهارداشت: سلامت یک حق پایه و عمومی بوده و حکومت موظف است شرایطی که برای حفظ سلامت همه آحاد جامعه لازم است را فراهم کند. نگاهی به قانون اساسی کشور نیز نشـان می دهد که مبـانی عدالت در سلامت به خوبی در اصول مختلف بیان شده اند.

وی افزود: براساس اصول ۲ و ۳ قانون اساسی کشور، ایران نظامی‌ است‌ بر پایه‌ ایمان‌ که از راه استفاده‌ از علوم‌ و فنون‌ و تجارب‌ پیشرفته‌ بشری‌ و تلاش‌ در پیشبرد آنها، قسط، عدل‌ و استقلال‌ سیاسی، اقتصادی، اجتماعی‌ و فرهنگی‌ و همبستگی‌ ملی‌ را تامین می کند و برای‌ نیل‌ به‌ این اهداف‌ باید همه‌ امکانات‌ خود را برای‌ اموری از جمله ‌ ایجاد رفاه‌ و رفع فقر و برطرف‌ ساختن‌ هر نوع‌ محرومیت‌ در زمینه‌ های‌ تغذیه‌ و مسکن‌ و کار و بهداشت‌ و تعمیم‌ بیمه به‌ کار برد.

آقاجانی ادامه داد: از آنجاکه  سلامت مردم همواره یک اولویت ملی است برنامه تحول نظام سلامت با هدف برقراری عدالت در دسترسی به خدمات درمانی، کاهش پرداخت مستقیم مردم برای هزینه‌های سلامت و ارتقای کیفیت خدمات و مراکز ارایه خدمت با تلاش مجدانه دست اندرکاران نظام سلامت، حمایت دولت و مجلس شورای اسلامی و همراهی مردم در حال اجراست.

معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: کمبود پزشک در مناطق محروم از عوامل نارضایتی مردم است و در این بین وزارت بهداشت تلاش کرده با متناسب سازی حقوق پزشکان این مشکل را جبران کند.

وی به ترغیب پزشکان برای فعالیت در مناطق محروم و کمتر توسعه یافته کشور اشاره کرد و افزود: در این راستا برنامه های متعددی نیز تاکنون طراحی و اجرا گردیده است.

آقاجانی گفت: برنامه “حمایت از ماندگاری پزشکان در مناطق محروم” با داشتن اهدافی همچون افزایش میزان دسترسی مردم به خدمات سطح ۲ و ۳ سلامت، کاهش پرداختی از جیب مردم و جذب و ماندگاری پزشکان در مناطق کمتر توسعه یافته، طراحی و از ۱۵ اردیبهشت ۹۳ (همزمان با اجرای طرح تحول سلامت) اجرا گردید. ۳۳۱ بیمارستان در ۲۹۰ شهر محروم و کم برخوردار کشور از خدمات ۵۳۰۰ پزشک عمومی، متخصص و فوق تخصص برخوردار شدند.

وی افزود: پزشکان متخصصی که دوره تعهدات خود را طی می ­کنند، منبع مهمی جهت تامین نیروهای متخصص مناطق محروم بوده و در عین حال، جذب آنها در مناطق محروم پس از پایان دوره تعهد می­ تواند یکی از راهکارهای اصلی افزایش نسبت پزشک به جمعیت در مناطق محروم و افزایش دسترسی مردم این مناطق به خدمات سلامت باشد.

معاون درمان وزارت بهداشت، تاکید کرد: قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت ۱۴۰۰ متخصص در شهرهای کمتر توسعه در حال ارائه خدمت به هموطنان بودند که با گذشت ۹ ماه از اجرای طرح تحول سلامت، این تعداد به ۳۹۰۰ تن رسیده است. طی یک پرسشگری تلفنی از پزشکان شاغل در مناطق محروم و همکار برنامه ماندگاری طرح تحول، میزان تمایل به ادامه فعالیت در مناطق محروم پس از پایان دوره تعهد بررسی شد که ۶۰ درصد پزشکان از ادامه اجرای طرح تحول نظام سلامت در مناطق محروم استقبال کرده و ۵۹ درصد آمادگی خود را برای ماندگاری در این مناطق و ادامه ارائه خدمت به هموطنان، اعلام نمودند.

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

پاسخ بدهید

اولین نفری باشید که نظر می دهید

مرا مطلع کن از
avatar
wpDiscuz
Powered by Themes24x7