سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه تا آنجا که قانون اجازه دهد باید حکم حبس جرائم پزشکی به مجازاتهای جایگزین تبدیل شود گفت: البته اینطور نیست که به یک پزشک مطلقا جزای حبس ندهیم زیرا ممکن است پزشکی دست به یک عمل خطرناک بزند که لازم باشد حتما به زندان برود.
به گزارش صدای پزشکان به نقل از آنا، حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای در هشتاد و چهارمین نشست خبری خود در جمع اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگار آنا، مبنی بر اینکه چندی پیش رئیس قوه قضائیه دستوری را در خصوص جایگزین حبس برای جرائم پزشکی دادند و علیرضا زالی رئیس سازمان نظام پزشکی اعلام کرد که در حال رایزنی با قوه قضائیه هستند اما بر اساس اظهارات رئیس جراحان عمومی ایران در همین فاصله حکم حبس برای ۱۳ پزشک صادر شده است، اقدامات قوه قضائیه در این خصوص چیست؟ گفت: در این مورد دو بحث وجود دارد که شامل حال همه مجرمان میشود اینکه با ظرفیت قانون موجود حبس آنها را به جزای دیگری تبدیل کنیم. گاهی فردی در شرایطی مرتکب جرمی میشود که ضرورت ندارد در زندان باشد. فرد ممکن است سابقه هم نداشته باشد و اگر بیرون زندان باشد برای جامعه نیز مضر نخواهد بود.
سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه گاهی داخل زندان بودن بیشتر برای یک شخص مضر است، عنوان کرد: با ظرفیتهای قانون موجود تا آنجایی که قانون به ما اجازه دهد تلاش میکنیم در خصوص حبس تبدیل صورت گیرد. به عنوان مثال حبس یک فرد را میتوان به زندان تعلیق کرد یا آن را تبدیل به جزای نقدی کرد یا بر اساس نظر قاضی پرونده، حکم حبس را به موارد دیگری تبدیل کرد.
معاون اول قوه قضائیه با اشاره به اینکه در خصوص بعضی از اقشار جامعه این موضوع بیشتر مصداق پیدا میکند، تصریح کرد: به عنوان مثال جایگزینی حبس در مورد پزشکان نیز بیشتر صدق میکند. پزشک در شرایطی مرتکب جرم میشود که البته سابقه سوء نیز ندارد، حال اگر آن فرد بیرون از زندان باشد اشکالی به وجود نمیآید.
اژه ای در ادامه به یکی از اطلاعات خود در این زمینه اشاره کرد و گفت: چندی پیش در رسانهها خواندم در مشهد خانمی مورد عمل قرار گرفته است و پس از عمل احساس ناراحتی کرده و دوباره مجبور به مراجعه به پزشک شده است؛ در آنجا مشخص شد یک قیچی ۲۸ سانتی در شکم خانم جا مانده است که دوباره برای در آوردن آن مجبور شده بود مشکلات دیگری را متحمل شود حال فرض میکنیم پزشک این خانم مجرم شناخته شده و محکوم به حبس شود؛ آیا فیالواقع لازم است که این فرد به تحمل حبس مجبور شود.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: لهذا این موضوع به اطبا اختصاص ندارد و تا آنجا که ممکن باشد تلاش میکنیم برای مجرمین جایگزین حبس در نظر بگیریم اگر چه ممکن است این موضوع در مورد اطبا مصداق بیشتری پیدا کند.
اژه ای با تاکید بر این موضوع که در پارهای از موارد لازم است در بین اطبا برخی حتما به زندان بروند گفت: اینطور نیست که بگوییم هیچ طبیبی نباید به زندان برود ممکن است یک پزشک دست به یک عمل خطرناک بزند و لازم باشد به آن نیز حبس بدهیم.
وی با بیان اینکه ما در قوه قضائیه به دنبال آن هستیم که تا آنجا که مقدور است، افراد به زندان نروند اضافه کرد: افرادی که به زندان میروند خانواده آنها دچار مشکل میشوند. البته نباید به گونهای باشد که این جایگزینی حبس موجب تجری فرد شود.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: پزشک نباید خیالش راحت باشد که برای او یک مجازات نقدی در نظر گرفته میشود و با خود بگوید پرداخت این مجازات که برای من سنگین نیست. مجازات باید بازدارنده باشد. از طرفی نباید اینگونه هم باشد که هر پزشکی که جرمی را مرتکب شد بلافاصله برایش حبس بریده شود اگر راه دارد باید جرمش را به غیر حبس تبدیل کنیم تا به زندان نرود.
ممنوعالتصویر بودن رئیسجمهوری اصلاحات در حد اخبار و تصویر است
محسنی اژهای در ادامه در پاسخ به سؤالی در مورد ممنوعالتصویر بودن سید محمد خاتمی رئیس جمهوری پیشین ایران و محدودیت قانونی رسانهها اظهار کرد: دستور در حد اخبار و تصویر است.
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید