قائم مقام دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت در مراسم اختتامیه شصت و دومین دوره آزمون دانشنامه تخصصی و بیست و نهمین دوره آزمون دانشنامه فوق تخصصی، با ابراز خرسندی از برگزاری آزمون های دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی با کیفیت مطلوب و در کمال صحت و سلامت به ارایه خلاصه ای از نتایج آزمون های دانشنامه تخصصی و فوق تخصصی پرداخت.
به گزارش صدای پزشکان به نقل از “وب دا ” دکتر امامی رضوی اظهار داشت: آزمون دانشنامه فوق تخصصی سال جاری در ۲۳ رشته برگزار شد. در آزمون کتبی ۲۳ دفترچه مشتمل بر ۲۴۴۶ سوال به همت ۲۰۰ نفر از اساتید هیات ممتحنه دانشنامه فوق تخصصی طراحی و تدوین شد.
وی افزود: علیرغم اینکه در برخی رشته ها همچون جراحی اطفال تنها یک شرکت کننده حضور داشت، ده نفر عضو هیات ممتحنه نسبت به طراحی سوال برای این رشته اقدام کردند.
دکتر امامی رضوی ادامه داد: مجموعا ۳۴۰ نفر در آزمون دانشنامه فوق تخصصی ثبت نام کرده بودند، از این تعداد ۳۰۷ نفر در آزمون کتبی و شفاهی و ۲۴ نفر فقط در آزمون شفاهی شرکت کردند.
وی خاطر نشان کرد:درصد قبولی در آزمون کتبی در مجموع رشته ها ۸۱ درصد، درصد قبولی در آزمون شفاهی ۹۰ درصد و نهایتا درصد قبولی نهایی آزمون های کتبی و شفاهی ۶۸ در آزمون دانشنامه فوق تخصصی امسال بود.
قائم مقام دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت تصریح کرد :در آزمون دانشنامه فوق تخصصی رشته گوارش بالغین و نفرولوژی بیشترین تعداد داوطلب را به خود اختصاص داد.
وی با اشاره به اینکه آزمون دانشنامه تخصصی سال جاری نیز در ۲۶ رشته برگزار شد، گفت: با توجه به طراحی دو دفترچه سوال توسط گروه مغز و اعصاب، به طور کلی ۲۷ دفترچه سوال مشتمل بر ۴۱۰۴ طراحی شد که در این دوره از آزمون دانشنامه تخصصی، ۴۰۹ نفر از اساتید هیات ممتحنه دانشنامه تخصصی طراحی و تدوین سوالات را عهده دار بودند.
دکتر امامی رضوی اظهار داشت: آزمون های شفاهی تمامی رشته ها با استفاده از روش های متناسب با شرایط رشته تخصصی و در رشته های جراحی، زنان، کودکان، داخلی، طب اورژانس، رادیولوژی و قلب و عروق با استفاده از روش های مبتنی بر رایانه برگزار شد.
قائم مقام دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت تلاش در جهت کاهش نقش ممتحن و اعمال سلیقه وی در آزمون شفاهی را دلیل اصلی استفاده از روش های مبتنی بر رایانه دانست و اظهار امیدواری کرد: در سالهای آتی کاربرد این شیوه در آزمون شفاهی سایر رشته ها نیز گسترش می یابد.
وی گفت: از ۳۶۰۷ داوطلبی که در آزمون دانشنامه تخصصی ثبت نام کرده بودند، ۲۹۴۴ نفر در آزمون کتبی و شفاهی و ۵۷۰ نفر فقط در آزمون شفاهی شرکت کردند و نسبت قبولی در آزمون کتبی دانشنامه تخصصی ۵۵ درصد، نسبت قبولی شرکت کنندگان در آزمون شفاهی دانشنامه تخصصی ۷۶ درصد و درصد قبولی نهایی ۴۵ درصد بوده است.
دکتر امامی رضوی خاطرنشان کرد: درصد قبولی در داوطلبانی که برای اولین بار در آزمون شرکت می کردند به طور معناداری بیشتر از داوطلبانی است که سابقه مردودی در آزمون دانشنامه داشته اند.
قائم مقام دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت افزود: در آزمون دانشنامه تخصصی بیشترین داوطلبان در رشته های داخلی، زنان، کودکان، بیهوشی و جراحی عمومی حضور داشتند. کمترین درصد قبولی در آزمون کتبی در رشته های جراحی مغز و اعصاب، بیهوشی و رادیولوژی بوده است. در آزمون شفاهی نیز کمترین درصد قبولی در رشته های ارتوپدی، پزشکی اجتماعی و جراحی کلیه و مجاری ادراری بوده است.
دکتر امامی رضوی در خاتمه از اعضای هیات های ممتحنه آزمون ها، دکتر پیوندی و همکاران دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، همکاران دبیرخانه شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت، مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور قدردانی کرد.
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید