دندانپزشکان

گزارش سیزدهمین کنگره انجمن جراحان دهان فک و صورت

پایان بخش کنگره‌های علمی دندان‌پزشکی در سال ۹۳، سیزدهمین کنگره بین‌المللی انجمن جراحان دهان، فک و صورت ایران بود که همزمان با پنجمین همایش ایمپلنت خلیج فارس و سومین جشنواره محققین جوان به مدت سه روز و در روزهای ۵ تا ۸ اسفند ماه ۱۳۹۳ در هتل المپیک تهران برگزار ‌شد.
به گزارش صدای پزشکان به نقل از سایت دندانه تبلیغات زیادی برای برگزاری این کنگره انجام شده بود و با مشارکت شرکت‌های واردکننده ایمپلنت چند تن از برجسته‌ترین چهره‌های حوزه ایمپلنت و جراحی فک و صورت به این کنگره دعوت شده بودند. با این حال تراکم کاری دندان‌پزشکان در ماه پایانی سال موجب شده بود استقبال چندان گرمی از این کنگره انجام نشود و بیشتر از نیمی از صندلی‌های تالار اجتماعات هتل المپیک تهران در جریان مراسم افتتاحیه خالی بماند.

ارائه آخرین دستاورد‌ها و پیشرفت‌های علمی در کنگره سه روزه
دکتر محمد بیات رئیس انجمن جراحان دهان، فک و صورت ایران در افتتاحیه این کنگره ضمن خیرمقدم به تمام جراحان حاضر در کنگره، گفت: روزی که برنامه‌ها و مقدمات لازم برای برگزاری کنگره سیزدهم را با جمعی از همکاران و افراد فعال در این عرصه در نظر داشتیم، بر این باور بودیم که مراسمی درشان و جایگاه میهمانان حاضر در کنگره برگزار شود و امروز با این مراسم باورمان محقق شد.
وی همچنین از تمام همکاران فعال در این همایش تشکر و قدردانی کرد و ادامه داد: در خاورمیانه هر زمانی که کنگره‌ای برگزار می‌شود رسم بر این است تا مدیر با برگزارکننده آن تغییر کند، اما ما با قابلیت‌هایی که در برگزاری این کنگره‌ها از خود نشان دادیم توانستیم به مدت ۱۳ دوره میزبان آن باشیم.
بیات در خصوص هدف برگزاری این کنگره بین‌المللی گفت: هدف اصلی ارائه آخرین دستاورد‌ها و پیشرفت‌های علمی در ارتباط با جراحی‌های دهان، فک و صورت بود که با نمایشگاه جانبی در این کنگره به همین منظور راه‌اندازی شده است.
رئیس انجمن جراحان دهان، فک و صورت ایران با اشاره به محورهای مورد بحث در این کنگره علمی گفت: این محور‌ها شامل مواردی چون آسیب‌های ناحیه فک و صورت، جراحی‌های ارتوگناتیک و زیبایی صورت، درمان بیماران مبتلا به شکاف کام و لب، ناراحتی‌های مفصل گیجگاه فکی، جراحی تومور‌ها و سرطان‌های ناحیه فک و صورت، درمان‌های پیشرفته ایمپلنت، بازسازی استخوان‌های فک و صورت و عفونت‌هاست.
وی به برگزاری پنجمین همایش ایمپلنت خلیج فارس و سومین جشنواره تحقیقاتی جوان بصورت همزمان با سیزدهمین کنگره بین المللی جراحان دهان فک و صورت ایران اشاره کرد و گفت: در سمپوزیوم ایمپلنت مباحث پیشرفته‌ای در زمینه بازسازی استخوان فک جهت کارگذاری مناسب ایمپلنت و همچنین مباحثی در زمینه پیشگیری و درمان عوارض درمان ایمپلنت داریم.

افزایش دانش و کاهش عوارض موضوع اصلی سیزدهمین کنگره
دکتر عباس کریمی رئیس سیزدهمین کنگره بین‌المللی جراحان دهان، فک و صورت ایران نیز در ادامه مراسم افتتاحیه، هدف از برگزاری کنگره امسال را افزایش دانش و آشنایی با روش‌های جدید جراحی و استفاده از آموزش و تجربه اساتید برجسته خارجی در جهت کاهش عوارض بیماری‌ها و ضایعات ناحیه دهان، فک و صورت است.
وی تصریح کرد: حیطه کاری ما در ناحیه دهان، فک و صورت بسیار وسیع است و شامل اعمالی که متعاقب شکستگی‌های فک و صورت انجام می‌گیرد که بیشتر به دلیل تصادفات جاده‌ای است که عمده اعمال همکاران ما را تشکیل می‌دهد.
کریمی افزود: همچنین جراحی ضایعات داخل دهان، جراحی‌های دندان‌های نهفته، کارگزاری ایمپلنت‌های دندانی، جراحی ناهنجاریهای مادرزادی ناحیه فک و صورت و نیز جراحی‌های سرطان‌های ناحیه فک و صورت است.
وی با اشاره به برنامه‌های کلی کنگره سیزدهم گفت: ما سعی کردیم ضمن برگزاری برنامه‌های متنوع در حوزه تخصصی جراحی دهان، فک و صورت، وبینارهایی را برگزار کنیم که برگزاری حدود ۱۵ تا ۲۰ کارگاه تخصصی جراحی فک و صورت، بخشی از آنهاست.
کریمی خاطرنشان کرد: همچنین با دعوت از ۱۸ سخنران تخصصی از کشورهای دیگر به ویژه دکتر سیلوی تستلین در مراسم افتتاحیه، به اطلاعات روز دنیا هم دسترسی داشته باشیم.

ضرورت استفاده کاربردی از مقالات کنگره‌های اخیر در امور علمی و اجرایی
دکتر محمد جعفریان دبیر علمی کنگره در ادامه مراسم افتتاحیه به چرایی برگزاری همایش‌ها و کنگره‌های مختلف علمی و تخصصی دهان و فک و صورت اشاره کرد و گفت: در سال‌های اخیر کنگره‌هایی در کشور ما برگزار می‌شود که اغلب آن‌ها یک هدف را دنبال می‌کند و آن بهره‌گیری از آخرین دستاوردهای علمی روز ایران و جهان است.
وی با طرح سوالی ادامه داد: حال باید ببینیم که نحوه برگزاری این کنگره‌ها چگونه است و آیا می‌تواند در جهت افزایش اطلاعات تخصصی در حوزه جراحی به کار رود یا خیر.
جعفریان افزود: سیزدهمین کنگره بین‌المللی جراحان دهان، فک و صورت می‌تواند بهترین نمونه برای بررسی این موضوع باشد زیرا در این کنگره که با همکاری بسیاری از متخصصان برگزار شد و در زمان چند روزه، فضایی برای همکاران این عرصه فراهم می‌آید تا از جدید‌ترین اطلاعات روز جراحی صورت و فک و دهان استفاده کنند و تجربیات خود را نیز به دیگران منتقل کنند.

دبیر علمی سیزدهمین کنگره بین‌المللی جراحان دهان، فک و صورت ایران در ادامه سخنان خود، افزایش تعداد مقالات تخصصی در این حوزه را بهترین دستاورد دانست که طی برگزاری چندین کنگره پی‌در پی به دست آمد اما صرف تولید مقالات را کافی ندانست و معتقد است که باید تدابیری اتخاذ شود تا این دستاوردهای علمی در ارایه خدمات پزشکی به بیماران به کار گرفته شود.
وی افزود: حال زمان آن فرا رسیده است تا تمام دستاوردهایی که در سال‌های اخیر به دست آمده را با هم تجمیع کنیم.

جعفریان در ادامه با اشاره به چالش‌های موجود در کنگره‌های متعدد گفت: تعدد کنگره‌ها، تمرکز در پایتخت، ارتباط بین رشته‌ها، ارتباط همکاران متخصص و عمومی، جذب مخاطب، سطح علمی مطالب ارائه شده، تاثیر مسائل تجاری و بازار بر روند کنگره‌ها و مسائل مالی و اقتصادی انجمن‌ها از جمله چالش‌های در پیش رو هستند.
دبیر علمی سیزدهمین کنگره بین‌المللی جراحان دهان، فک و صورت ایران با ارائه پیشنهاداتی برای بهبود این مسائل گفت: برای تعدد کنگره‌ها می‌توان به تجمیع آن‌ها فکر کرد و حتی برای عدم تمرکز سمینار در پایتخت، آن‌ها را به شکل کنگره‌های استانی برگزار کرد.
وی افزود: همچنین با استفاده از جلسات هماهنگی و پانل‌های مشترک می‌توان شاهد ارتبط بین رشته‌ها را بهتر از قبل بود.
جعفریان در پایان خاطرنشان کرد: از سویی می‌توان با افزایش کیفیت و استفاده بیشتر از موارد کاربردی در کنگره‌ها، به جذب بیشتر مخاطب اندیشید.

در پایان مراسم افتتاحیه این کنگره از دکتر فریدون جمالی، دکتر عطاءالله حبیبی و دکتر سید مهدی قریشیان به عنوان پیشکسوتان جراحی دهان، فک و صورت

ایران قدردانی و به آن‌ها لوح تقدیری اهدا شد.

نوشته گروه خبر

گزارش از سعیده جلادتی
عکس‌ها از احسان قلمچی

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

پاسخ بدهید

اولین نفری باشید که نظر می دهید

مرا مطلع کن از
avatar
wpDiscuz
Powered by Themes24x7