به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، سید حسن هاشمی روز یک شنبه در مراسم انعقاد تفاهم نامه با یانوش پیه خوچینسکی – معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد لهستان – افزود: همسایگی ایران با ۱۵ کشور، بازار سودآوری را برای سرمایه گذاران خارجی تضمین می کند.
به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا در تفاهم نامه ای که امروز بین وزیر بهداشت و وزیر اقتصاد لهستان امضا شد با تاکید بر بازار ۸۰ میلیونی ایران و کشورهای افغانستان و آذربایجان و عراق قرارشد، شرکت های لهستانی در زمینه تولید ایزوتوپ های پرمصرف در پزشکی هسته ای، استاندارسازی GMP(کیفیت تولید) مراکز تولید رادیو داروها، انتقال تکنولوژی پرتون تراپی و کمک به تاسیس مراکز ارایه این خدمات با ایران همکاری کنند.
هاشمی تاکید کرد: ایران آماده پذیرش سرمایه گذاران شرکت های لهستانی برای تولید کالاهای پزشکی با فناوری بالا و با توجه به بازار تضمین شده کشور های همسایه ایران است و شرکت های لهستانی را به سرمایه گذاری دراین زمینه تشویق می کنیم؛ زیرا این سرمایه گذاری بسیار اقتصادی و سودآور خواهد بود.
وزیر بهداشت، اضافه کرد: پیشنهادهای مختلف اعلام شده از سوی شرکت های لهستانی در زمینه ساخت تجهیزات پزشکی و حتی بیمارستان را بررسی می کنیم و امیدواریم طی ۱۰ روز آینده که هیات لهستانی در ایران حضور دارند، اجرای پروژه های همکاری دو جانبه را نهایی کنیم.
هاشمی ادامه داد: ایران در زمینه تجهیزات اورژانس مانند آمبولانس هوایی و زمینی و موتور آمبولانس نیازمندی های دارد که امیدواریم در این زمینه بتوانیم از توان کشور لهستان استفاده کنیم.
هاشمی با اشاره به توانمندی ایران در حوزه انرژی هسته ای گفت: ایران همیشه به دنبال استفاده از انرژی هسته ای صلح آمیز برای سلامت مردم و تولید انرژی در کشور بوده است و امیدواریم در این زمینه نیز همکاری دوجانبه بین ایران و لهستان گسترش یابد.
هاشمی در رابطه با توانمندی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهارداشت: هم اکنون بیش از ۱۷۰ هزار دانشجوی ایرانی و غیر ایرانی در ۹۱ دانشکده علوم پزشکی در ایران تحصیل می کنند و سالانه ۱۰ هزار تن در این دانشکده ها پذیرش می شوند.
وزیر بهداشت افزود: در زمان حاضر ۵۷۰مرکز تحقیقات پزشکی در کشور فعالیت می کنند و از نظر مقاله و تولید علم، رتبه ۱۶ دنیا و اول منطقه بعد از ترکیه را در اختیار داریم؛ اما از نظر فناوری و تولید محصول نهایی، وضعیت مناسبی نداریم.
هاشمی اضافه کرد: همچنین بیش از ۲دهه است که در زمینه پیوند کبد ،قلب، پانکراس و روده در منطقه مدیترانه شرقی بی رقیب هستیم و ۹۶ درصد داروهای مورد نیاز کشور را در داخل تولید می کنیم؛ البته از نظر قیمت ۶۰ درصد داروهای مصرفی تولید داخل است و ۴۰ درصد هزینه داروی کشور به واردات اختصاص دارد.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به افزایش پناه جویان به اروپا اظهار امیدواری کرد که همه ملت های جهان در صلح و دوستی زندگی کنند.
به گزارش ایرنا، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزیر اقتصاد لهستان صبح یکشنبه تفاهمنامه همکاری در امور پزشکی و دارویی امضا کردند.
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید