مدیرعامل سازمان انتقال خون از تلاش برای رسیدن به ظرفیت ۱۰۰ هزار اهدا کننده سلول بنیادی طی سه سال آینده خبر داد و گفت: این ظرفیت نیاز کشور در زمینه سلولهای بنیادی را برطرف خواهد کرد.
به گزارش صدای پزشکان به نقل از وبدا، اولین جلسه شورای ملی توسعه نظارت بر مراکز پذیرهنویسی اهدای سلولهای بنیادی خونساز غیرخویشاوند و بانکهای خونی بند ناف تشکیل شد. این شورا با دستور دکتر هاشمی، وزیر بهداشت و به ریاست وی، به منظور ساماندهی مراکز پذیرهنویسی اهدای سلولهای بنیادی و سلولهای بند ناف تشکیل شده است و بناست تمام امور مرتبط با نظارت، توسعه و گسترش مراکز پذیرهنویسی توسط این شورا صورت گیرد.
در این ارتباط دکتر پورفتح الله، مدیرعامل سازمان انتقال خون کشور که نائب رئیس این شورا است، ابراز امیدواری کرد که طی ۳ سال به ظرفیت پذیرهنویسی ۱۰۰ هزار داوطلب اهدای سلولهای بنیادی برسیم.
نائب رئیس شورای ملی توسعه نظارت بر مراکز پذیرهنویسی اهدای سلولهای بنیادی خون ساز غیر خویشاوند و بانکهای خونی بند ناف با اشاره به اینکه سلولهای بنیادی مغز استخوان تنها سلولهای بنیادی است که تاکنون کاربرد درمانی پیدا کرده است گفت: خوشبختانه زیرساخت بسیار خوبی در کشور برای این عمل پیوند وجود دارد.
پورفتح الله گفت: مشکلی که در این مراکز پیوند وجود دارد این است که وقتی از خویشاوند بیمار، موردی سازگار برای پیوند وجود ندارد، باید به افراد غیرخویشاوند مراجعه کرد و ما بانک اطلاعاتی در این زمینه نداریم. یکی از برنامه ها در این زمینه دعوت از داوطلبین برای اهدای سلولهای بنیادی است که سیستم سازگاری نسلی مورد ارزیابی قرار بگیرد و آن را در بانک اطلاعاتی قرار دهیم و اگر بیماری به آن احتیاج داشت به مراکز پیوند معرفی شود.
مدیرعامل سازمان انتقال خون اظهار داشت: براساس برآورد ما اگر ۱۰۰ هزار داوطلب داشته باشیم، میتوانیم ۵۰ درصد بیماران را پوشش دهیم. کشور با این بانک ۱۰۰ هزار تایی میتواند وارد بانکهای جهانی شود و این امکان به وجود می آید با تبادلاتی که انجام خواهیم داد بتوانیم به ۱۰۰ درصد نیاز کشور پاسخ دهیم.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: تمام مراکز مرتبط با سلولهای بنیادی و خون بند ناف ظرف ۶ ماه باید خود را با آیین نامه، انطباق دهند. ما نیز تلاش خواهیم کرد به ظرفیت مورد نظر طی ۳ سال آینده دست پیدا کنیم و کشور را از نظر نیاز به سلولهای بنیادی خودکفا کنیم.
دکتر پورفتح الله گفت: در حال حاضر سازمان انتقال خون و بیمارستان شریعتی هر کدام با ظرفیت روزانه ۵۰ مورد و دانشگاه شیراز با ظرفیت روزانه ۲۰ نفر در روز از داوطلبان سلول بنیادی دریافت میکنند که این میزان به هیچ وجه پاسخگوی نیاز کشور نیست اما به زودی با تامین مالی که در این حوزه انجام میشود به صورت عمومی برای دریافت سلولهای بنیادی اطلاع رسانی خواهد شد.
رئیس سازمان انتقال خون از تلاش برای ثبت روز اهدای سلول بنیادی در کشور خبر داد و افزود: شورا به زودی برای برگزاری جشنی در بیست و پنجمین سالگرد انجام اولین پیوند مغز استخوان در کشور در اسفند ماه سال جاری به منظور فرهنگ سازی برای اهدای سلولهای بنیادی در جامعه برنامه ریزی خواهد کرد.
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید