آموزشی

هشتادمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران

قاضی زاده هاشمی مراسم هشتاد سالگی دانشگاه تهران

مراسم مشترک دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران به منظور بزرگداشت هشتادمین سالگرد تصویب قانون تأسیس دانشگاه با حضور وزرا، سفرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی، روسا و اساتید دانشگاه‌های داخلی و خارجی،۱۱ اسفند ۹۳ در تالار فردوسی دانشکده ادبیات دانشگاه تهران برگزار گردید، در ابتدای مراسم ابطال تمبر یادبود هشتادمین سال تصویب قانون تأسیس دانشگاه، رونمایی از اسکناس ۵ هزار تومانی منقش به نشان دانشگاه و طرح احداث دانشکده پزشکی برگزار شد.
دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم بزرگداشت هشتادمین سال تصویب قانون تاسیس دانشگاه تهران، با بیان اینکه نگاه اکثر دانشگاه‌های علوم پزشکی به این دانشگاه است، اظهار داشت: دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران به ظاهر از یکدیگر جدا شدند که امیدواریم فرصتی فراهم شود تا در بستری عالمانه دستاوردها و آسیب‌های این جدایی نقد شود.
دکتر هاشمی افزود:‌ آنچه که در حوزه پزشکی اتفاق افتاد، این بود که خدمت را وارد دانشگاه‌ها کردیم و از آنجایی که توسعه‌ای در درمان صورت نگرفت، این امر به آموزش آسیب وارد کرد که البته جای تامل و بررسی دارد.
وزیر بهداشت، با بیان اینکه افتخار می‌کنم که عضوی از این دانشگاه هستم؛ خاطر نشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران در کوتاه‌ترین زمان به نتایج ارزشمندی در سطح ملی و بین المللی رسیده است.
وی در ادامه افزود: یکی از اولویت‌های دولت یازدهم بحث سلامت است که امید داریم با تلاش شبانه روزی و بی وقفه بتوانیم کاری کنیم تا آموزش علوم پزشکی نیز به جایگاه واقعی خود بازگردد.
دکتر هاشمی با تاکید بر اینکه ۴۰ درصد از شرکت‌کنندگان برتر، دانشگاه علوم پزشکی را برای دوره PHD انتخاب می‌کنند، تصریح کرد: از ۱۰۰ نفر اول کنکور ۷۰ نفر دانشگاه علوم پزشکی تهران را انتخاب می‌کنند.
دکتر هاشمی، یادآور شد: سهم دانشگاه علوم پزشکی ۱۲ سال پیش در نمایه‌های بین‌المللی ۶۲ مقاله بود که اکنون به بیش از ۲ هزار مقاله رسیده و این دانشگاه مورد اقبال بیش از ۴۰ درصد شرکت‌کنندگان برتر PHD است.
وی گفت: دانشگاه علوم پزشکی در ۱۲ سال گذشته همواره رتبه برتر پژوهش کشور را داشته است و با توجه به این ظرفیت باید بتوانیم شعبات مختلف دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران را در کشورهای آسیای میانه راه‌اندازی کنیم و از این فرصت‌ها حداکثر استفاده را برای تامین منافع ملت و ارتقای دانشگاه ببریم.
وزیر بهداشت در ادامه به تاثیرگذاری حوزه های علمیه و دانشگاه ها در جامعه اشاره کرد و گفت: حوزه های علمیه و دانشگاه ها دو منبع دانش و اثرگذار در جامعه هستند که در سال های اخیر سرعت تغییر و تحولات در حوزه های علمیه از دانشگاه ها بیشتر بوده است.
وی تاکید کرد: امیدواریم این دو بال علمی کشور با تلاش در آبادانی و پیشرفت کشور زمینه های آسایش، آرامش، عزت و سربلندی ایران را فراهم آورند.
وزیر بهداشت، تصریح کرد: دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران نماد علمی کشور هستند و دانش و پژوهش را به اقصی نقاط کشور و آنسوی مرزها گسترش می دهند.
دکتر هاشمی در پایان با تاکید بر اینکه اکنون عدالت آموزشی به طور نسبی در کشور برقرار شده است، گفت: انتظار می‌رود این دانشگاه به امور خاص بپردازد. همانطور که امام (ره) فرمودند” مبداء همه تحولات دانشگاه است”. در طول سال‌های بعد از انقلاب، حوزه در جهت منافع ملت قدم‌های جدی‌تری برداشته است و سرعت تحول در حوزه بیشتر از دانشگاه است، امیدواریم حوزه و دانشگاه در کنار هم گام بردارند.

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

پاسخ بدهید

اولین نفری باشید که نظر می دهید

مرا مطلع کن از
avatar
wpDiscuz
Powered by Themes24x7