پیش از این در صدای پزشکان صفحه ای برای امضای نامه رزیدنت ها به وزیر بهداشت اختصاص داده شده بود. در ذیل این نامه در قسمت نظرات، بحث گسترده و دامنه داری بین فارغ التحصیلان یک رشته پیراپزشکی و رزیدنت ها درگرفت، همچنین یکی از اعضای این جامعه پیراپزشکی در مصاحبه ای در مورد این نامه از این گفت که هدف این نامه بیش از آنکه رسیدن به عدالت آموزشی و انصاف درمانی باشد، تغییر رویکرد و ذهنیت به نفع رزیدنتهاست. او در این مصاحبه نویسندگان نامه را متهم کرد که گویا هنوز در مسائل پایهای چون معنی کلمات نیز آگاهی چندانی ندارند. این واکنش ها نشان از بازخورد قابل توجه این نامه در فضای رسانه ای کشور داشت. اکنون در ابتدای سال تحصیلی، این نامه منتشر شده است، ایسنا در مورد این نامه نوشت:
همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید جمعی از دستیاران تخصصی و فوق تخصصی پزشکی در نامهای خطاب به وزیر بهداشت، خواستار بازگشت عدالت به آموزشعالی پزشکی شدند.
به گزارش گروه دریافت خبرخبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه فارس، امضا کنندگان این نامه که مشتمل بر رزیدنتهای بیست و چهار رشته مجزای تخصصی و فوق تخصصی هستند، خواستار توجه همزمان به وظیفه «آموزش پزشکی» در کنار امر «درمان» شده و مطالبات خود را در چهار محور عنوان کردهاند.
دستیاران تخصصی و فوق تخصصی در این نامه نخستین معضل آموزشعالی پزشکی را «عدم وجود سرانه کافی آموزشی » عنوان و معضلاتی چون دریافتی تاسف بار دستیاران، شرایط رقت بار خوابگاههای دستیاری، تحتالشعاع قرار گرفتن آموزش دستیاران توسط اساتید به دلیل مشغله کاری و فشار درمانی، کشیکهای سخت و طولانی خصوصا در رشتههای جراحی را به عنوان نمونههایی در همین راستا ذکر کردهاند.
دومین محور این نامه به «تداخل در وظایف حرفهای پزشکان متخصص» اشاره و اقداماتی از قبیل صدور اجازه تاسیس آزمایشگاههای عمومی و تک تخصصی و اعطای مسئولیت فنی آزمایشگاهها به افراد فاقد صلاحیت در سایر رشتههای غیر پزشکی را نوع بازی با سلامت آحاد مردم عنوان کرده است.
دستیاران تخصصی و فوق تخصصی همچنین طرح «دکترای حرفهای فیزیوتراپی(DPT)» را برخواسته از منافع مادی و زیادهخواهی دانسته و افزودهاند: با اجرای این طرح منابع کشور، سلامت جامعه و نیز اعتماد عمومی به جامعه پزشکی، قربانی مطامع و منافع پیش پا افتاده برخی ازگروههای صنفی خواهد شد.
در سومین محور این نامه به بی مهری نسبت به پاره ای رشته های تخصصی از جمله «پزشکی اجتماعی» و «طب کار» اشاره شده است و در انتها از تصمیمات خلق الساعهای همچون افزایش ظرفیت رشتههای تخصصی پزشکی، تغییر ساختار، حذف و ادغام پارهای رشتههای تخصصی و فوق تخصصی و تغییر در نحوه شرکت در آزمون دانشنامه تخصصی(بورد) ابراز نگرانی شده است.
پاسخ بدهید
2 نظر برای مطلب "نامه رزیدنت ها خطاب به دکتر هاشمی: عدالت را به آموزش عالی پزشکی بازگردانید!"
دکتر هاشمی فعلا سرشون به بیزینس شخصی شون و همچنین نظر دادن در مورد برجام و شورای امنیت و مد لباس و … گرمه و فرصت رسیدگی به امور دستیاران رو ندارن
کاش گوش مسئولین شنوای این مطالبات بحق بود…