نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) با اشاره به تاثیرات خشکسالی بر وضعیت منابع آب ایران گفت: ایران به عنوان کانون ابتکار منطقه ای کمبود آب در سال ۲۰۱۶ انتخاب شد.
به گزارش صدای پزشکان به نقل از وب دا؛ سرج ناکوزی امروز شنبه در همایش روز جهانی غذا در سالن اجلاس سران با اشاره به اینکه روز جهانی غذا از طرف کشورهای عضو فائو تأسیس شد، گفت: هر سال در این روز ملتهای جهان دور هم جمع میشوند تا تعهد خود را برای از بین بردن گرسنگی انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه امسال هفتادمین سالگرد تأسیس سازمان فائو است، گفت: از بین بیش از ۱۲۰ کشور عضو اکثریت کشورها یعنی ۷۲ کشور توانستهاند به هدف توسعه یعنی مبارزه با کمبود مواد غذای و سوءتغذیه برسند و به این ترتیب این ۷۲ کشور کمبود مواد غذایی و سوءتغذیه را تا سال ۲۰۱۵ به ۵۰ درصد کاهش دادند.
به گفته نماینده فائو در ایران سهم افرادی که در فقر مطلق زندگی میکنند در مناطق توسعه یافته از ۴۳ به ۱۷ درصد کاهش یافته است اما با توجه به اینکه پیشرفت در تمام کشورها یکسان نبوده است اکنون ۸۰۰ میلیون نفر در دنیا از گرسنگی رنج می برند و یک میلیون نفر نیز در فقر مطلق زندگی می کنند.
“ناکوزی” با تأکید بر اینکه یکی از اهداف فائو از بین رفتن گرسنگی و ریشهکن شدن آن تا سال ۲۰۳۰ است، گفت: سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و توسعه روستایی بهترین راه برای ریشهکن کردن فقر و گرسنگی است.
نماینده فائو در ایران با اشاره به اهمیت حفاظتهای اجتماعی گفت: پرداخت یارانه نقدی در کارهای عمومی از جمله راههایی است که بتوانیم مردم را از فقر شدید نجات بدهیم و این اقدامات میتواند ۱۵۰ میلیون نفر را در دنیا از فقر شدید نجات دهد.
“ناکوزی” با اشاره به شعار امسال فائو به مناسبت روز جهانی غذا گفت: امسال “کشاورزی و حمایت اجتماعی؛ شکستن چرخه فقر روستایی” به عنوان شعار روز جهانی غذا انتخاب شده است که بر اساس آن میتوان گفت؛ حفاظت اجتماعی در از بین بردن گرسنگی و فقر نقش مهمی دارد و بدون پوششهای اجتماعی بسیاری از اقشار آسیبپذیر نمیتوانند خود را از دام فقر نجات دهند.
به گفته نماینده فائو گرسنگی و بیماری موجب باقی ماندن فقر برای نسلهای آینده میشود و در این راستا سرمایهگذاری در بخش کشاورزی می تواند راهکاری برای ریشهکن شد گرسنگی تا سال ۲۰۳۰ باشد.
وی خاطرنشان کرد: برنامههای حفاظت اجتماعی مانند پرداخت یارانه و اقدامات عمومی به تنهایی نمیتواند فقر و گرسنگی را از بین ببرد بلکه باید با سرمایهگذاریهای عمومی و دولتی و خصوصی ترکیب شود.
“ناکوزی” گفت: مأموریت سازمان فائو در ایران کاهش فقر، حفاظت از محیط زیست و داشتن سهمی در رشد اقتصاد از طریق توسعه کشاورزی و توسعه روستایی است.
وی با بیان اینکه تحولات اقتصادی در دهههای اخیر موجب آسیب به منابع آبی و غذایی شده و خشکسالی در طول ۲۰ سال گذشته فشار بسیاری بر منابع ایران وارد کرده است، گفت: در این راستا این سازمان برنامهای برای مدیریت بهتر آب در این منطقه دارد و ایران را به عنوان کشوری در منطقه انتخاب کرده تا مطالعات خود را در بخش آب بر روی آن انجام دهد.
به گفته “ناکوزی” در مبارزه با گرسنگی و مدیریت مواد غذایی بخش خصوصی میتواند نقش موثری را ایفا کند و از طریق تقویت کشاورزی و ماهیگیری میتواند گامهای مثبتی را در این بخش بردارد.
نماینده سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) همچنین از انتخاب ایران به عنوان کانونی در زمینه اجرای ابتکار منطقه ای کمبود آب در سال ۲۰۱۶ میلادی خبر داد.
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید