نظام سلامت

کمبود تخت بیمارستانی و مشکل عدم توزیع مناسب آن در سطح کشور

قائم مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت، با اشاره به موضوع کمبود تخت بیمارستانی در کشور، تاکید کرد: در این مورد با یک پارادوکس مواجه هستیم.

به گزارش صدای پزشکان به نقل از مهر، دکتر ایرج حریرچی در بازدید سرزده از بیمارستان های استان آذربایجان شرقی، گفت: در مورد تخت های بیمارستانی در حال حاضر با یک پارادوکس روبرو هستیم چرا که از یک طرف در کل کشور و در بعضی شهرها با کمبود شدید تخت بیمارستانی روبرو هستیم و از طرف دیگر در تعدادی از شهرها شاهد تعدد بیمارستان های دولتی، بخش عمومی غیر دولتی و خصوصی که اشغال تخت آنها پایین و حتی بسیار پایین است.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: هر چند تعداد تخت های با ضریب اشغال پایین در کشور محدود است اما با توجه به محدودیت های مالی موجود و ضرورت همیشگی ارتقاء مستمر بهره وری، لازم است تا  برای هر کدام از بیمارستان ها برنامه مستقلی جهت حل مشکلات و نیز استفاده بهینه و ارائه خدمت مناسب به مردم در نظر گرفته شود.

حریرچی اضافه کرد: مشکل عمده در مکان یابی این بیمارستان ها این است که تحت فشارهای محلی و منطقه بوده و متاسفانه برای درصدی از تخت های بیمارستانی در دست احداث دارای پیشرفت فیزیکی نیز چنین مشکلاتی مطرح و قابل پیش بینی است.

وی تاکید کرد: برای حل مشکلات در این زمینه می توان ماموریت نوع ارائه خدمت بیمارستانی آنها را تغییر داد که با حفظ وظایف مربوط به اورژانس و یک بخش عمومی کوچک و مناسب نیز قابل جمع است. به عنوان نمونه خدمات مربوط به روانپزشکی، سوختگی، طب تسکینی و مراقبت در مراحل انتهایی زندگی و همچنین خدمات مربوط به سکته قلبی و سرطان به عنوان خدمات مورد نیاز بیمارستانی مطرح هستند.

حریرچی افزود: در حال حاضر  در کشور شاخص تخت بیمارستانی ۱.۷ به ازای هر ۱۰۰۰ نفر است که ضروری است تا این شاخص را ارتقاء داده و در جهت رفع کمبود تخت یا جایگزینی تعداد مناسب تخت در اکثر شهرها تلاش کنید

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

پاسخ بدهید

اولین نفری باشید که نظر می دهید

مرا مطلع کن از
avatar
wpDiscuz
Powered by Themes24x7