دکتر هاشمی با رد اظهارات افرادی از سازمانهای بیمه گر که ادعا می کنند هزینه هایشان با اجرای طرح تحول سلامت افزایش پیدا کرده است، گفت: متاسفانه این افراد با بی انصافی جو سازی می کنند و هزینه ها نه تنها افزایش نیافته بلکه کاهش هم داشته است.
به گزارش صدای پزشکان به نقل از وب دا، دکتر سید حسن هاشمی شب گذشته در جلسه هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ضمن بیان این مطلب یادآور شد: اعتبارات لازم برای اجرای طرح تحول سلامت توسط گروه اقتصادی رییس جمهور و نیز در سازمان مدیریت و برنامه ریزی بررسی شده است و خود سازمانهای بیمه، اصل طرح را تایید کردند .
وی افزود :موضوع اعتبارات طرح تحول سلامت به شورای عالی بیمه نیز که در این شورا وزارت بهداشت تنها یک حق رای دارد و ۱۱ رای دیگر متعلق به آنهاست ، آورده شد و سپس این موضوع در هیات وزیران مطرح گردید و در حضور رییس جمهور مقرر شد ۱۱۰۰ میلیارد از اعتبارات برای اجرای طرح تحول سلامت تخصیص یابد.
دکتر هاشمی افزود: اما متاسفانه از اول سال تا کنون که ۸ ماه از سال می گذرد سازمان تامین اجتماعی با وجود کسر حق بیمه و دریافت از بیمه گذار، تنها ۵ درصد از مطالبات را پرداخت کرده است و این نشان می دهد که آنها قصد دارند طرح تحول سلامت را متوقف کنند و البته و به امید خدا نمی توانند این کار را انجام دهند.
رفتار بیمه ها غیر اخلاقی است
وزیر بهداشت رفتار بیمه ها در عدم پرداخت مطالبات را غیر اخلاقی عنوان کرد و گفت: ادعای آنها در افزایش هزینه هایشان درست نیست و ما ثابت می کنیم که هزینه ها نسبت به آنچه که در روز اول اجرای طرح پیش بینی شده بود نه تنها افزایش نیافته بلکه کاهش هم داشته است و شورای عالی بیمه و سازمان مدیریت نیز بر این موضوع صحه گذاشته است.
دکتر هاشمی گفت: رفتار سازمانهای بیمه گر دوستانه نیست و آنان شرکایی هستند که در میانه راه می خواهند کار را متوقف کنند.
وزیر بهداشت گفت : به همین منظور بعد از ظهر امروز جلسه ای در دولت با حضور دکتر جهانگیری معاون اول رییس جمهور و مسولین بیمه برگزار و تکلیف بدهی بیمه ها تععین خواهد شد.
عدم پرداخت به موقع مطالبات ، باعث بی انگیزه گی پرسنل می شود
دکتر هاشمی گفت: ظلم است که پرستاری که از سیرجان برای خدمت به کهنوج آمده یا پزشکی از گلستان در این منطقه خدمت می کند مطالباتش را به موقع دریافت نمی کند و دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تا کنون توانسته است مطالبات آنها را تا پایان خرداد پرداخت نماید .
وزیر بهداشت تصریح کرد: باید حقوق پزشک ، پرستار، کارگر و دیگر پرسنل تیم سلامت به موقع پرداخت شود چرا که تاخیر در پرداختها موجب بی انگیزه گی پرسنل می شود.
دکتر هاشمی در بخش دیکری از سخنان خود خطاب به هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی جیرفت گفت: کار در مناطق محروم سختتر است ولی حلاوت و شیرینی و لطف و صفا و اخلاص در آن بیشتر می باشد.
وزیر بهداشت با اشاره به گزارش رییس دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، گفت: در دو سال گذشته اقدامات خوبی در این دانشگاه انجام شده و قدم های موثری برای استقلال این دانشگاه برداشته شده است البته در موضوع دیر یا زود بودن مستقل شدن دانشگاه اختلاف نظر است ولی اصل استقلال برای این منطقه موثر و مفید بوده است .
دکتر هاشمی با تاکید برا این که باید برای رشد دانشگاه علوم پزشکی جیرفت تلاش کنیم، گفت: اگر از جهاتی به این منطقه کم توجهی شده است حداقل در بحث آموزش عالی ، استقلال دانشگاه به عدالت نزدیکتر است .
اخذ تصمیمات لازم برای ارتقای حوزه سلامت جیرفت
وزیر بهداشت در ادامه به تصمیات اخذ شده در بازدیدهای خود از مراکز بهداشتی درمانی اشاره کرد و گفت: در مورد بیمارستان کهنوج مقرر شد یک میلیارد تومان بیشتر از آنچه که برای توسعه تختهای بیمارستانی در نظر گرفته شده بو د، اختصاص یابد.
دکتر هاشمی در خصوص بیمارستان رودان نیز اظهار داشت: ۲۴ تخت بیمارستانی برای این شهرستان کم است و افزایش تختها ی بیمارستانی در آن ضروری است.
وی در عین حال افزود: با در نظر گرفتن اعتبار ویژه می توان حداقل بخش زنان و زایمان را از بیمارستان تفکیک نموده و این بخش را ارتقاء دهند.
وزیر بهداشت همچنین بر تسریع ، تجهیز و بهره برداری از بیمارستان در حال احداث قلعه گنج نیز تاکید کرد و افزود: انجام یک کار تحقیقاتی درباره شیوع فشارخون و افزایش سنگ کلیه و بررسی آبهای این منطقه ضروری است تا آسیبی به سلامت مردم وارد نشود.
دکتر هاشمی همچنین ضروت تقویت بخش دیالیز در کهنوج و نیز در اولویت قرار گرفتن پرداخت به موقع پزشکان ، پرستاران و نیروهای فوریتهای پزشکی در جیرفت ، تکمیل و تجیز خوابگاهها و نیز از حالت استیجاری در آمدن پایگاهها و مراکز جامع خدمات سلامت را مورد تاکید قرار داد و گفت: منابع لازم برای ساخت این مراکز در اختیار است و ضروری است برای فراهم کردن زمین مناسب برای ساخت مراکز جامع خدمات سلامت اقدام شود.
وزیر بهداشت در مورد درخواستهای جابجایی و انتقال در حوزه آموزشی نیز گفت: ما در ستاد وزارت بهداشت حداقل در این دوره دخالتی در این امور نمی کنیم .
بومی گزینی، مناسبترین اقدام برای کاهش طرح های اجباری
دکتر هاشمی در مورد بومی گزینی نیز اظهار داشت: بهترین اقدام برای کاهش طرح های اجباری بومی گزینی است.
وزیر بهداشت در توضیح بیشتر گفت: در حال حاضر یک پزشک بعد از پایان دوره پزشکی باید یک دوره طرح خدمت را بگذراند و سپس که وارد دوره تخصص می شود باید دو برابر تحصیل یعنی ۴ تا ۸ سال به طرح برود و در دوره فوق تخصص نیز ملزم به گذراندن خدمت دو برابر دوره تحصیل در مناطق محروم است و گذراندن طرح باعث دوری پزشکان از اعضای خانواده می شود.
وی گفت : طرح بومی گزینی هزینه های درمانی را نیز کاهش می دهد چرا که به اجبار نمی توان افراد را در مناطق محروم نگه داشت و امیدورایم بعد از ۷ یا ۸ سال آینده، شرایط در کل مناطق محروم تغییر کند.