رئیس اداره کنترل ایدز و بیماریهای آمیزشی وزارت بهداشت گفت: دستورالعمل نحوه استفاده از خدمات پزشکان خانواده در قالب “تشخیص، مراقبت و درمان مبتلایان به اچ آى وی توسط مراکز درمان سوء مصرف مواد” اجرایی می شود.
به گزارش صداى پزشکان به نقل از وبدا؛ دکتر عباس صداقت ضمن اعلام این خبر در تشریح برنامه جامع ارتقاء نظام مراقبت و درمان اچآیوی در کشور گفت پزشکانی که مایل به انجام آزمایش سریع اچ آی وی نیستند، می توانند مثل گذشته برای بیماران نیازمند به انجام آزمایش اچ آی وی، از آزمایش الیزا استفاده کنند.
وی گفت: به منظور افزایش دسترسی، نحوه استفاده از ظرفیت آزمایشگاههای بخش خصوصی و دولتی در ارائه آزمایش الیزا به روش استاندارد از سوی آزمایشگاه مرجع سلامت اعلام خواهد شد.
به گفته وی، هزینه ویزیت و آزمایش به عهده خود بیمار خواهد بود. اما تلاش خواهد شد که با تکمیل اجرای برنامه نظام سلامت، سهم بیمار کمتر و سهم بیمه ها بیشتر شود.
دکتر صداقت در ادامه، با بیان این که پزشکان خصوصی که تمایل به ارائه خدمات مراقبتی و درمانی به مبتلایان اچ آی وی هستند از طرف مرکز بهداشت آن شهرستان شناسایی و دعوت به همکاری می شوند، افزود: این پزشکان از طرف یکی از مراکز آموزش خدمات اچ آی وی آموزش دیده اند و هزینه شرکت در این کلاس ها در مرحله پایلوت به عهده طرح پایلوت و در مرحله گسترش به عهده خود شرکت کننده است.
وی افزود: این دوره ها دارای امتیاز باز آموزی بوده که در صورت گذراندن دوره با موفقیت، گواهی نامه ارائه خدمات اچ آی وی دریافت خواهند کرد.
رییس اداره کنترل ایدز و بیماریهای آمیزشی با بیان این که فهرست این پزشکان در اختیار مراکز مشاوره بیماری های رفتاری تابعه قرار می گیرد، افزود: همچنین مراکز درمان سوء مصرف مواد، مراکز پزشک خانواده و این مراکز موظفند (علاوه بر آنکه بیماران تحت پوشش خود را مراقبت می کنند) از پزشکان خصوصی آموزش دیده در قالب تامین کیت آزمایش سریع، انجام آن بخش از آزمایشهایی که طبق دستورالعمل به عهده مرکز مشاوره است و مطابق با پروتکلهای کشوری توسط پزشک بخش خصوصی درخواست شده است و انجام مشاورههایی که پزشک خصوصی برای بیمار طبق پروتکل کشوری خواسته یا خود مرکز تصمیم به اجرای آن گرفته است حمایت کند.
دکتر صداقت در خصوص استفاده از خدمات پزشکان بخش خصوصی در این زمینه گفت: در این حالت هزینه ویزیت به عهده خود بیمار است اما تلاش خواهد شد که با تکمیل اجرای برنامه نظام سلامت، سهم بیمار کمتر و سهم بیمه ها بیشتر شود.
رییس اداره ایدز در خصوص مراکز درمان سوء مصرف مواد و مراکز پزشک خانواده در ارائه انجام آزمایش اچ آی وی، گفت: در همه شهرستان های هدف در کشور، مسئولین مراکز درمان سوء مصرف مواد (اعم از خصوصی یا دولتی) موظفند یک نفر از کارکنان را برای انجام آزمایش سریع اچ آی وی معرفی و به فرد آموزش های لازم برای انجام آزمایش سریع اچ آی وی را بدهند.
وی با اشاره به پیشنهاد انجام آزمایش اچ آی وی به شیوه opt out از سوی مراکز درمان سوء مصرف مواد به مراجعه کنندگان، افزود: کیت های آزمایش سریع، به طور رایگان از طرف مرکز مشاوره بیماری های رفتاری تابعه در اختیار قرار خواهد گرفت.
به گفته وی، دستورالعمل اجرایی نحوه استفاده از خدمات پزشکان خانواده در قالب “تشخیص، مراقبت و درمان مبتلایان به اچ آی وی توسط مراکز درمان سوء مصرف مواد” طبق زمان بندی پیش بینی شده در برنامه عملیاتی تهیه، پایلوت، بازبینی و سپس اجرای گسترده آن آغاز خواهد شد.
دکتر صداقت با اشاره به تشکیل کلاس برای پزشکان مراکز خانواده به منظور ارائه خدمات اچ آی وی، گفت: این دوره ها دارای امتیاز بازآموزی و گواهینامه است و هزینه شرکت در این کلاس ها در مرحله پایلوت به عهده طرح پایلوت و در مرحله گسترش به عهده خود شرکت کننده خواهد بود.
به گفته وی، فهرست این پزشکان در اختیار مراکز مشاوره بیماری های رفتاری تابعه قرار می گیرد و این مراکز موظفند پزشکان خانواده آموزش دیده را برای ارائه خدمات به بیمارانی که مایلند از پزشکان فوق خدمات دریافت کنند، در تامین کیت آزمایش سریع، انجام آن بخش از آزمایش هایی که طبق دستورالعمل به عهده مرکز مشاوره است و مطابق با پروتکل های کشوری توسط پزشک خانواده درخواست شده است و انجام مشاوره هایی که پزشک خانواده برای بیمار طبق پروتکل کشوری خواسته یا خود مرکز تصمیم به اجرای آن گرفته است، حمایت کند
دکتر صداقت در ادامه، با بیان این که در همه شهرستان های هدف در کشور، مسئولین مراکز گذری، مراکز ویژه زنان و مردان آسیب پذیر و نوانخانه های تابعه مرکز بهداشت آن شهرستان موظفند یک نفر از کارکنان را برای انجام آزمایش سریع اچ آی وی و آموزش به فرد معرفی کنند، گفت: مراکز گذری و مراکز ویژه زنان و مردان آسیب پذیر از تیم های سیار برای جلب مشتری و انجام آزمایش اچ آی وی استفاده خواهند کرد.
به گفته رییس اداره ایدز، مسئول این مراکز موظف است یکی از کارکنان خود را برای توزیع داروهای مربوط به خدمات بیماران مبتلا به اچ آی وی معرفی کند.
وی در خصوص مراکز بهداشت شهرستان گفت: برای افراد معرفی شده، دوره آموزش کوتاهی درباره انواع شایع داروهای مصرفی توسط مبتلایان به اچ آی وی(فرمولاسیون، شکل، نحوه مصرف، تداخل با غذا و عوارض شایع دارو) اجرا خواهد شد و بیمارانی که شناسایی می شوند می توانند داروهای خود را با
نسخه پزشک از مرکز مشاوره بیماری های رفتاری دریافت کنند.
دکتر صداقت افزود: در مورد داروهایی که باید تحت نظارت مستقیم مصرف شوند (مثل داروهای سل) مسئول توزیع دارو، باید داروها را طبق دستوری که پزشک داده به بیماران بدهد و بیماران دارو را تحت نظر وی بخورند.
به گفته وی، در صورتی که مراکز فوق امکان ارسال نمونه داشته باشند در مورد آن نیز با نظر پزشک مرکز مشاوره، همکاری خواهند نمود./۲۰۳
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید