دیده بان سلامت

صحت و سقم مرگ‌ها بر اثر آلودگی هوا از زبان هاشمی

وزیر بهداشت درباره صحت و سقم برخی مرگ‌ها بر اثر آلودگی هوا توضیح داد.

به گزارش صدای پزشکان به نقل از تسنیم، سیدحسن هاشمی در حاشیه مراسم “کمپین شهروند سالم در سازه‌های شهری” با موضوع سلامت در خصوص اخبار مرتبط با افزایش مرگ و میر به دلیل آلودگی هوا، اظهار داشت: گزارشات ارائه شده در این خصوص زیاد قابل استناد نیستند، چراکه طبق آمار سازمان بهشت زهرا تعداد مرگ و میر در سال ثابت است و از دی ماه به بعد افزایش می‌یابد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه براساس آمار سازمان بهشت زهرا روزانه بین ۱۴۰ تا  ۱۵۰ مورد فوت صورت می‌پذیرد، افزود: این آمار در این فصل به ۲۰۰ نفر افزایش می‌یابد اما آمارها در همین زمان نسبت به سال گذشته تغییری نکرده است که این مسئله می‌تواند به دلیل مراقبت مردم از سلامتی خود باشد.

وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی تعداد مراجعات به اورژانس به دلیل آلوگی هوا، گفت: در اینکه آلودگی هوا منجر به بیماری می‌شود تردیدی نیست، چرا که آلودگی هوا می‌تواند بیماری‌های تنفسی به ویژه اسم را تشدید کند.

هاشمی تاکید کرد: نباید در این باره آمار غلط به مردم داد چرا که دادن آمار غلط از روی ناآگاهی منجر به ایجاد بی‌اعتمادی در میان مردم می شود.

وزیر بهداشت همچنین، بر لزوم تلاش همه ارگان‌ها در جهت بهبود کیفیت هوا و کاهش میزان آلودگی هوا تاکید کرد و گفت: دولت به تنهایی و یا یک ارگان و سازمان به تنهایی نمی‌توانند در کاهش میزان آلودگی کاری بکنند، اما این کار نشدنی نیست چرا که شهرهایی مثل لندن و ترکیه توانستند در یک برنامه بلند مدت از میزان آلودگی هوای شهر بکاهند و در حال حاضر جزو پاکترین شهرهای دنیا هستند.

هاشمی در پاسخ به سئوالی درباره لزوم تعطیلی مدارس به دلیل آلودگی هوا گفت: مهم این است که همیشه سلامت مردم سرلوحه برنامه‌ها باشد. با دستوری که رئیس جمهور دادند هر زمانی که نیاز باشد هم سازمان محیط زیست و در راس آنها استانداری تهران و وزارت بهداشت با همین دستور تصمیم گیری می‌کنند تا از سلامتی مردم مراقبت شود، اما لازم است در این میان به مسائل دیگر از جمله آسیب‌های روحی، روانی، جسمی و اقتصادی هم توجه شود.

وی در ادامه، با اشاره به توسعه شهرها و کلان شهرها در کشور، بر لزوم ایجاد زمین و فضا از سوی شهرداری تاکید کرد و افزود: با وجود تراکم فروشی از شورای شهرها انتظار داریم در زمینه ساخت بیمارستان‌های مورد نیاز به منظور تامین زمین و تراکم مورد نیاز همکاری و کمک کنند.

هاشمی با اشاره اینکه در این خصوص اعتبار لازم برای بهداشت را خود وزارت بهداشت تقبل می‌کند، افزود: درباره مشارکت خیرین در حوزه سلامت نیز همواره استقبال کرده‌ایم و برای بیمارستان سازی، بخش خصوصی می‌تواند سرمایه گذاری و ما از آنها خرید خدمت کنیم.

وزیر بهداشت در ادامه، در پاسخ به سئوالی مبنی بر چگونگی و میزان بودجه وزارت بهداشت در سال آینده، گفت: انتظار می‌رود که با توجه به تورم که نرخ آن در حوزه سلامت ۱٫۵ برابر تورم موجود است، بودجه وزارت بهداشت تعیین شود و دولت و مجلس با احتساب این نرخ تورم به بودجه وزارت بهداشت نگاه کنند.

به گزارش وزارت بهداشت، هاشمی با اشاره به نوپا بودن طرح تحول سلامت، بر لزوم عدم کاهش بودجه وزارت بهداشت تاکید کرد.

وی خاطرنشان کرد: البته انصافاً شاهد هستیم که علاوه بر رئیس جمهور، دکتر نوبخت، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در این مورد اهتمام ویژه‌ای داشته و امیدواریم در لایحه بودجه ۹۵ که تقدیم مجلس می‌شود شاهد مراقبت همه از سلامت ایرانیان باشیم.

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

Subscribe
مرا مطلع کن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
Powered by Themes24x7