رییس کل سازمان نظام پزشکی از ارسال نامه جدید این سازمان به شورای عالی امنیت ملی برای تامین امنیت پزشکان در آینده نزدیک خبر داد.
به گزارش صدای پزشکان به تقل از ایسنا، دکتر علیرضا زالی در نشستی خبری در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره فعالیت پزشکان در انتخابات مجلس، اظهار کرد: ما به دنبال این نیستیم که تنها پزشکان وارد مجلس شوند بلکه ما یک مانیفست و برنامهای داریم که اگر هر یک از پزشکان یا نامزدهای انتخابات به آن پایبند باشند، مورد حمایت ما قرار خواهند گرفت.
رییس کل سازمان نظام پزشکی در پاسخ به این سوال که آیا بناست از لیستی در انتخابات مجلس حمایت کنید یا خیر؟ گفت: ما از هیچ لیستی در انتخابات حمایت نخواهیم کرد و شان سازمان و مردم نیز این نیست. ما امسال بنا داریم تا جامعه پزشکی حضور پرشوری در انتخابات داشته باشد و ما به نظام پزشکی استانها این اختیار را قرار دادهایم تا افرادی که با مانیفست تدوین شده در سازمان نزدیکی دارند، برای حمایت انتخاب کنند اما لیستی به آنها نخواهیم داد.
وی درباره اینکه آیا از پزشکان رد صلاحیت شده از هیاتهای اجرایی باخبر هستید یا خیر؟ گفت: آمار این افراد به دست ما رسیده اما منتظر تایید صلاحیت نهایی نمایندگان هستیم.
زالی افزود: اگر در سطح کشور یک پزشکی مورد تایید سازمان نظام پزشکی و محبوب مردم باشد از حمایتهای ما نیز بهرهمند خواهد شد، اما این حمایت همانطور که گفتم به معنای ارائه لیست یا پشتیبانی ویژه از یک نامزد نخواهد بود.
زالی همچنین در ادامه با بیان اینکه به همین منظور از روسای نظام پزشکی برای افزایش مشارکت نیروها دعوت کردهایم، گفت: این مانیفست انتخاباتی در روزهای آتی تدوین شده و در آن شیوه حمایت نظام پزشکی از نمایندگان و نامزدها مشخص خواهد شد. در این خصوص باید بگویم که ورود ما غیرسیاسی بوده و هدف ما این است تا از کسانی که به حوزه سلامت میاندیشند و نگاه دغدغهمندانه و سلامتمحور دارند، وارد مجلس شوند.
نامه دوم نظام پزشکی به شورای عالی امنیت
زالی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا درباره نامه چندی پیش سازمان نظام پزشکی به شورای عالی امنیت خاطرنشان کرد: از آن زمان که این نامه نوشته شده تاکنون هیچ پروتکل عملیاتی که شورای عالی امنیت ملی در پاسخ به نامه ما داده باشد، نداشتهایم؛ اما مجددا قرار است نامهای به شورای عالی امنیت بنویسیم و در آن مدلهای مدنظر خود برای تامین امنیت پزشکان را شرح دهیم.
رییس سازمان نظام پزشکی درباره اینکه مطالبات شما در این نامه چه خواهد بود، اظهار کرد: خواسته ما حفظ امنیت و تامین امنیت پزشکان در سراسر کشور به ویژه مناطق مرزی و کمتر برخوردار است؛ چرا که در این مناطق حفظ امنیت پزشکان بسیار استراتژیک است و باید کارکنان ما در محلی امن فعالیت کنند و این فضا نباید خدشهدار شود.
زالی با بیان اینکه البته کشور ما کشور امنی است و این به این معنا نیست که وضعیت ناامنی در کشور وجود داشته باشد، گفت: موارد متعددی به گوش ما میرسد که پزشکان و همکاران ما در شرایط ناامنی هستند. چندی پیش خانمی مجرد در تماس با بنده مشکلاتی را مطرح کرده که ما نیز برای جابجایی این فرد با دانشگاه علوم پزشکی رایزنی کردیم. متاسفانه حوادثی در سوسنگرد، چابهار و … رخ داده که تنها بخشی از این حوادث رسانهای میشود و بخش قابل توجهی از آن رسانهای نمی شود.
وی با تاکید بر اینکه امنیت جامعه پزشکی مطالبه ماست، به ایسنا گفت: امسال این آمادگی را داریم تا پس از ارسال نامه به شورای عالی امنیت ملی، در جلسهای پروتکلهای امنیتی خود را نیز تشریح کنیم.
رییس کل سازمان نظام پزشکی همچنین درباره اینکه چند درصد از سوء قصد به پزشکان رسانهای میشود، اظهار کرد: در طول سه ماه اخیر میتوانم بگویم که کمتر از ۳۰ درصد از این موارد رسانهای شده است.
رییسکل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه تلاش برای کاهش پرداخت از جیب مردم، سناریوی اصلی دولت در نظام سلامت است، گفت: مردمی که به بیمارستان مراجعه میکنند باید از هزینههای درمانی خود آسوده خاطر باشند.
وی با بیان اینکه بارها اعلام کردهایم که به عنوان یک ناظر بیطرف آمادگی نقد و تحلیل طرح تحول نظام سلامت را داریم، افزود: البته این اقدام را نیز شروع کردهایم و برای تدوین فرصتهای طرح تحول با نگاه کارشناسی منصفانه میتوانیم به دولت کمک کنیم.
بودجههای روی کاغذ عملیاتی نشده است
زالی با بیان اینکه رسانهها رصد کنند و ببینند که چقدر از پولی که روی کاغذ به تحول سلامت داده شده، عملیاتی شده است؛ اظهار کرد: تا آنجا که من اطلاع دارم بسیاری از این بودجههای روی کاغذ عملیاتی نشدهاند.
۳ نگرانی درباره تحول سلامت
رییسکل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه سه نگرانی در طرح تحول سلامت داریم، گفت: برای طرح تحول سلامت باید بودجه مستقل و پایدار داشته باشیم. همچنین با برنامهریزی در این طرح باید به سمتی برویم که حوزه خصوصی آسیبی نبیند و مورد سوم نیز رعایت حرمت جامعه پزشکی به عنوان بازیگران اصلی نظام سلامت است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع عدم پرداخت به موقع به پرسنل و پزشکان اشاره کرد و با انتقاد از این موضوع، گفت: متاسفانه عدم پرداخت کارانهها و بخشی از بدهیها در بخشهای دولتی و خصوصی باعث نارضایتی شده است و اکثر بیمارستانها در بخش خصوصی طلبکار هستند. در این شرایط کسوراتی که به اسناد بیمارستانی میخورد، زیاد است و عملا برخی از نهادها در اجرای کتاب جدید تعرفهای همکاری لازم را نداشتهاند که این موضوع سبب شده تا موجی از نارضایتی در جامعه پزشکی شکل بگیرد. بهترین راهحل این است که پرداختها در این شرایط به موقع باشد که من فکر میکنم طی دو سه ماه آینده در این خصوص فرجی شده و منابع جدید تزریق شود.
انتقاد از تعرفههای غیرواقعی
رییسکل سازمان نظام پزشکی به موضوع تعرفههای پزشکی نیز اشاره کرد و با انتقاد شدید از غیرواقعی بودن تعرفهها، تصریح کرد: سالها جلوی واقعی شدن تعرفهها را گرفتهایم و فکر کردهایم که این اقدام خدمت به مردم است. آنهایی که فکر کردهاند که با انجماد تعرفه میتوانند به مردم خدمت کنند، اشتباه میکنند؛ چرا که این مدل، مدلی ناهمگون، نامتوازن و شکست خورده است و گرچه نامش دفاع از مردم است، اما دفاع از مردم نیست؛ چراکه زمانی که پزشکان ناراضی باشند نارضایتی مردم نیز در پی آن میآید.
وی تصریح کرد: هر بار که برای واقعی شدن تعرفهها رفتهایم، گفتند که منابع نداریم و این روند در این ۲۰ سال گذشته تکرار شده است. در حالیکه اگر با همان شیب ملایمی که ما آماده کردهایم پیش برویم، میتوان طی پنج سال تعرفهها را واقعی کرد؛ به شرط آنکه تاخیری در میانه اجرای آن ایجاد نشود.
رییسکل سازمان نظام پزشکی با تاکید بر اینکه اگر تعرفهها را واقعی نکنیم آسیب میبینیم، افزود: با سرکوب تعرفه نمیتوان واقعیتهای اقتصادی را پنهان کرد. در این شرایط زیرمیزی هم شکل میگیرد و اگر واقعا به دنبال این هستیم تا زیرمیزی برچیده شود باید تعرفهها واقعی شود. متاسفانه حتی در داروخانهها و آزمایشگاههای خصوصی ما هم چند ماهی است که پولی از بیمهها دریافت نکردهاند.
رییسکل سازمان نظام پزشکی با اشاره به مطالعه میدانی که در تعدادی از بیمارستانهای خصوصی تهران انجام شده، تصریح کرد: به عنوان مثال تنها در یک نمونه گردش مالی یک بیمارستان ۱۳ میلیارد تومان بود که از این مبلغ هفت میلیارد تومان طلب این بیمارستان بوده و هر بیمارستان نیز به طور متوسط بین ۱٫۸ تا دو میلیارد به بیماران خود تخفیف داده است. در این شرایط نه بیمار مقصر است و نه بیمارستان. باید یک بیمه قوی در کنار مردم وجود داشته باشد تا هزینههای درمان را پوشش دهد.
وی با بیان اینکه به حسن نیت وزیر رفاه اعتماد دارم، گفت: اما بالاخره تمام دولت باید در موضوع بیمهها و همچنین مجلس کمک کند؛ چرا که موضوع بیمهها حتی در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری نیز وجود دارد. البته ما به شرایط اقتصادی دولت و مملکت نیز واقفیم و نمیخواهیم آرمانگرایانه با موضوع برخورد کنیم.
تجدید نظر در پرونده موسوم به “بخیهکشی”
زالی درباره ماجرای پزشک ممسنی نیز اظهار کرد: این موضوع با وساطتهای انجام شده، فیصله پیدا کرد و در یک تعامل ماجرا ختم به خیر شد. در ماجرای کشیدن بخیههای صدرا در خمینیشهر نیز انتشار حکم دادگاه بدوی خلاف قانون بوده و ما از آن متعجبیم. این پرونده در دادسرای نظام پزشکی نیز در مرحله تجدیدنظر قرار دارد و این حکم باید مورد استیناف و تجدیدنظرخواهی قرار گیرد. در این فرآیند ما به جای اینکه به دنبال مقصر بگردیم باید به ابعاد دیگری توجه کنیم؛ چرا که در این پرونده پزشک تنها ۱۰ هزار تومان منتفع میشد.
نامه زالی به روحانی درباره رایگان شدن خدمات درمانی حوادث
رییس کل سازمان نظام پزشکی در بخش دیگری از صحبتهایش به نامه خود به رییس جمهور اشاره کرد و گفت: در این نامه که به آقای روحانی نوشته شده، پیشنهاد دادیم که در برنامه ششم توسعه کلیه مراجعهکنندگان به بیمارستانهای دولتی در حوزه حوادث رایگان درمان شوند. ما این تجربه را درباره بیماران تصادفی داشتهایم و در سال گذشته ۶۵۰ هزار خدمت بستری و نه سرپایی در بیمارستانهای عمومی و خصوصی به مراجعهکنندگان تصادفی پرداخت شده است و هر بیماری که کروکی به بیمارستان میداد، درمانش به شکل رایگان انجام میشد. بنابراین باید مشابه این طرح در حوزه حوادث نیز اجرا شود.
زالی در پاسخ به سوالی درباره برنامههای سازمان تحت امرش برای ایجاد تعادل بین بخش دولتی و خصوصی و تمایل پزشکان برای حضور و فعالیت در بیمارستانهای خصوصی اظهار کرد: در این زمینه باید براساس قانون، پرداختها انجام شود. حقوقها مکفی نیست و گرچه ممکن است یک پزشک را بتوان با زور در بخش دولتی نگه داشت، اما تا زمانی که در حقوق و کارانه جاذبههای اقتصادی تعریف نکنیم، در اولین فرصت این پزشک به بخش خصوصی میرود.
وی درباره نظارت بر مطبها و دریافتی برخی از پزشکان سرشناس کشور که بیشتر از تعرفههاست، افزود: نظارت بر مطبها کار ما نیست و براساس قانون معاونتهای درمان دانشگاهها باید در این مطبها نظارت کنند. ما پروانه مطب را صادر میکنیم اما نظارت بر آن بر عهده معاونت درمان دانشگاه است. در این شرایط اگر شکایتی اتفاق افتد، موضوع به اطلاع ما میرسد و ما به پروندهها رسیدگی میکنیم که در این بین پروندههایی بودند که مربوط به چهرههای سرشناس بود.
رییس کل سازمان نظام پزشکی درباره نظارت بر اصالت مواد دندانپزشکی نیز گفت: تشکیلاتی به نام غذا و دارو برای همین موضوع تشکیل شده است. البته اینکه در پرونده پزشکی از مواد نامرغوب استفاده شده باشد، ما به آن نیز رسیدگی میکنیم. در کل پروندههایی که از معاونت دانشگاهها میآید برای ما اولویتدار هستند.
طلب ۳۰۰ میلیارد تومانی مراکز درمانی از موسسات طرف قرارداد در تهران
وی از طلب ۳۰۰ میلیارد تومانی موسسات طرف قرارداد با مراکز درمانی تنها در تهران خبر داد و گفت: باید برای پرداخت این مطالبات اقداماتی انجام شود.
نگرانی درباره بودجه ۹۵ سلامت
رییس کل سازمان نظام پزشکی در بخش دیگری از سخنانش به بودجه حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: از اخباری که جسته و گریخته در مورد بودجه شنیدهام به نظر بودجه سلامت امیدوارکننده نیست و نگرانیهای ما را افزایش داده است. دولت و مجلس باید تلاش کنند تا بودجه پایدار شود.
حوزه سلامت چاه ویل نیست
زالی ادامه داد: یکی از مطالبات ما این است که رشد اعتبارات سنواتی از معدل امسال بیشتر باشد و از منابع جدیدی همچون تخصیص بخشی از مالیات بر سیگار به حوزه سلامت استفاده شود.
رییس کل سازمان نظام پزشکی با انتقاد از اینکه میگویند حوزه سلامت چاه ویل است، گفت: اینکه میگویند حوزه سلامت چاه ویل است، درست نیست و مصداق خارجی ندارد. بودجه سلامت نسبت به بودجه عمومی کشور در سالهای گذشته رشد حداقلی داشته است.