به گزارش صدای پزشکان به نقل از پایگاه خبری سازمان غذا و دارو، فاطمه سلیمانی افزود: بررسی آمارنامه دارویی سال ۸۹ – ۹۲ که از سوی کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی داروی سازمان غذا و دارو منتشر شده، بیانگر آن است که بیشترین تجویزهای صورت گرفته مربوط به پاییز و زمستان بوده است.
وی ادامه داد: همچنین براساس این آمار، در بین ۱۰ داروی اول تجویز شده توسط تمام پزشکان کشور، دگزامتازون با اختلاف فاحش نسبت به اقلام تجویزی دیگر درصدر قرار داشته است.
سلیمانی خاطرنشان کرد: با بررسی بیش از ۲۰۰ میلیون نسخه تجویز شده توسط پزشکان عمومی، میانگین اقلام در این نسخ به ترتیب ۳٫۴۱ و ۳٫۳۰ و ۳٫۲۹ و ۳٫۲۳ قلم دارو برای سال های ۸۹، ۹۰، ۹۱ و ۹۲ گزارش شده است.
دبیر کمیته کشوری تجویز و مصرف منطقی دارو سازمان غذا و دارو افزود: سیر نزولی میانگین اقلام به عنوان شاخصی ارزشمند در ترویج تجویز و مصرف منطقی دارو به شمار می رود، با این وجود بررسی روند تجویز آنتی بیوتیک در میان نسخ پزشکان عمومی و مقایسه آن با سایر پزشکان متخصص، نشانگر تجویز بسیار بالای آنتی بیوتیک در نسخ پزشک عمومی است.
سلیمانی با اشاره به آمار گزارش شده سال های ۸۹ – ۹۱ گفت: آموکسی سیلین اولین آنتی بیوتیک تجویز شده توسط پزشکان عمومی بوده و در مقایسه با پرتجویز ترین آنتی بیوتیک سال ۹۲، آموکسی سیلین پس از قرص سفکسیم ۴۰۰ در رتبه دوم ارزیابی می شود.
وی خاطرنشان کرد: آمارنامه دارویی همواره به دلیل زمان بری گردآوری گزارشات با تناوب دوساله صورت می گیرد. با توجه به روند تجویز آنتی بیوتیک ها و اهمیت بحث مقاومت های میکروبی، طراحی و اجرای اقدامات سیاستگذاری در این خصوص می تواند متضمن ترویج اصول تجویز و مصرف منطقی این داروها شود.
پاسخ بدهید
2 نظر برای مطلب "«دگزامتازون» پرتجویزترین داروی پزشکان ایرانی"
بهتر بود تیتر میزدین دگزامتازون محبوب ترین داروی بیماران ایرانی
اول فارغ التحصیلی با خودم عهد کردم جز در مواردی که اندیکاسیون داره این دارو رو تجویز نکنم حتی تو اورژانس درباره عوارض این دارو ده دقیقه با بیمارا بحث میکردم اما بعد از چندین نوبت دعوا و فحاشی و قهر که هیچی حالیت نیست امپول تب و امپول درد و امپول ابکی سرماخوردگی و…(اسم های دیگه دگزامتازون که مردم به کار میبرن ) ننوشتی
تصمیم گرفتم تا بیش ازین اعصابم داغون نشده به هر تعداد که مریض درخواست داشت براش تجویز کنم
انگار آقایون تابحال مطب نداشتنو ویزیت نکردن… خوب میزنن خودشونو به کوچه علی چپ. اینجارو با کشورهای اروپاییو غیره ظاهرا یکسان در نظر گرفتن. اینجا بیمار میتونه و حق بهش داده میشه که تعیین کنه چه دارویی بگیره و متاسفانه نه پزشک. حقم که همیشه با مردمه…مردمی که که میخوان یکروزه خوب شه آنفلوآنزاشون و پزشکم مجبوره بده