متخصصین

نه رادیولوژیست‌ها به تصمیمات وزارت‌ بهداشت

صبح امروز رادیولوژیست‌ها در اعتراض به سیاست‌های وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی، در مقابل این وزارتخانه در تهران تجمع کردند.

به گزارش صدای پزشکان به نقل از خبرگزاری فارس؛‌ مشکلات صنفی یک از بزرگترین دغدغه‌های پزشکان در رشته‌های مختلف است که هر از چندگاهی به گوش می‌رسد. امروز نیز جامعه رادیولوژیست‌های کشور پس از آنکه مذاکرات و نامه‌نگاری‌ها و ملاقات‌های آنها با مسئولان وزارت بهداشت بی‌نتیجه مانده است، به صورت خودجوش برای رساندن صدای اعتراض و خواسته‌شان به وزارت بهداشت مراجعه کرده‌اند که این گرد‌همایی با حاشیه‌هایی همراه بوده است.

یکی از تجمع‌کنندگان در مقابل وزارت بهداشت به خبرنگار فارس می‌گوید: پیش‌ از این وزارت بهداشت در مقابل اعتراض‌ها یا خواسته‌های پزشکان انعطاف بیشتری نشان می‌داد و حداقل پزشکان را به داخل وزارت خانه راه می‌داد و صحبت‌های آن‌ها را می‌شنید در صورتی‌که این بار رادیولوژیست‌ها با پلیس و نیروی ضد شورش روبه‌رو شدند. ما نه اخلال‌گر هستیم و نه بر هم زننده نظم عمومی، ما تنها یک خواسته صنفی داریم و برای درخواست از وزارت بهداشت در اینجا گرد آمدیم که متأسفانه با کم لطفی وزارت بهداشت و دخالت پلیس روبه‌رو شدیم.

مسئولان وزارت بهداشت حداقل می‌توانستند رسم مهمان‌نوازی را به‌جا آورده و رادیولوژیست‌هایی را که از راه‌های دور مثل خوزستان و بندرعباس و مشهد در اینجا حضور داشتند، بپذیرند و مشکلات و خواسته‌هایشان را بشنود، نه اینکه با بی‌محلی کار را به دست پلیس ضد شورش بسپارند.

درخواست تجمع‌کنندگان

احد صالحی یکی از رادیولوژیست‌هایی که به‌عنوان نماینده تجمع‌کننده مقابل وزارت بهداشت سخن می‌گفت به خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس ، گفت: چندی قبل وزیر بهداشت بخشنامه‌‌ای در ارتباط با فوق تخصص پریناتولوژی ابلاغ کرده بودند که طی آن اجازه سونوگرافی به این گروه از پزشکان داده‌شده بود که بابت آن در نیز هزینه‌ای را دریافت ‌می‌کنند، درصورتی‌که این گروه از پزشکان حق دریافت تعرفه‌ای بابت این خدمات را ندارند.

صالحی افزود: خود ارجاعی موضوعی است که در این بخشنامه صورت می‌گیرد. وقتی پزشک به بیمار اعلام می‌کند که شما نیاز به سونوگرافی دارید و خودش نیز سونوگرافی را انجام می‌دهد؛ درحالی‌که پیش‌ازاین فوق تخصص‌ها، بیماران را به رادیولوژیست ارجاع می‌دادند و ما سونوگرافی را بر اساس اصول و آموزش‌هایی که دیده‌ایم انجام می‌دادیم.

وی در پایان گفت: امروز رادیولوژیست‌ها در اینجا حضور پیدا کردند درحالی‌که مسئولان و مدیران این وزارتخانه می‌توانستند با حضور در بین رادیولوژیست‌های معترض نسبت به آنان پاسخگو باشند اما متأسفانه شاهد بودیم که نه‌تنها سالن اجتماعات را برای ما در نظر نگرفتند بلکه یگان ویژه در این محل مستقر شد و با آنها برخورد کردند و حتی تلفن‌های همراه تعدادی از رادیولوژیست‌ها را ضبط کردن

ابلاغیه وزارت بهداشت درصد خطای پزشکی را افزایش می‌دهد

بحث تجربه و مهارت هم موضوعی است که اکثر تجمع‌کنندگان بر روی آن تأکید دارند. اینکه رادیولوژیست‌ها باید ۴ سال دوره تصویربرداری و سونوگرافی را ببینند و پزشکان دیگر این کار را فقط در یک دوره ۳ ماه می‌گذرانند.

جلال شکوهی رئیس انجمن رادیولوژی ایران، در این‌باره به فارس گفت: بزرگ‌ترین اعتراض ما به موضوع خود ارجاعی است. وقتی وزارت بهداشت اجازه انجام سونوگرافی و رادیولوژی را به پزشکان می‌دهد این اتفاق رخ می‌دهد که پزشک خودش برای خودش دستور انجام رادیولوژی و سونوگرافی را صادر می‌کند.

وی ادامه داد:‌‌ پزشکان رادیولوژیست ۴ سال برای انجام این کار دوره و آموزش‌های لازم را می‌بینند درصورتی‌که پزشکان دیگر این دوره را طی ۲ یا ۳ ماه طرح می‌گذرانند که این خود نیز می‌تواند مشکل‌ساز باشد.

شکوهی اظهار داشت:‌ این مسئله درصد خطای پزشکی را بالا خواهد برد؛ چراکه در حال حاضر ما رادیولوژیست‌ها برای انجام این کار دستور از پزشک دیگری دریافت می‌کنند و خودشان هیچ‌وقت مستقیماً برای کسی چیزی تجویز نمی‌کنند، در این وضعیت ما سونوگرافی یا رادیولوژی که از متخصص مربوط برایمان ارجاع شده را انجام ‌می‌دهیم و تشخیص و تشریح وضعیت بیمار را مجدد برای پزشک ارجاع می‌دهیم که این موضوع ضریب خطا را به‌شدت کاهش می‌دهد.

رئیس انجمن رادیولوژی ایران گفت که مسئله دیگر این است که طبق مصوبه ۸ سال قبل وزارت بهداشت قرار بر این بود که مثلاً پزشکان زنان و زایمان بابت انجام سونوگرافی در مطب پولی دریافت نکنند و این مورد به‌عنوان بخشی از معاینه دیده شود که متأسفانه در حال حاضر این‌چنین نیست و در بعضی موارد این پزشکان تعرفه‌هایی دریافت می‌کنند که چندین برابر هزینه رادیولوژیست‌هاست.

شکوهی افزود: همچنین ما در طول بارداری ۲ یا ۳ بار سونوگرافی را انجام می‌دهیم ولی دیده‌شده است که بعضی پزشکان زنان این کار را تا ۸ بار هم انجام داده‌اند که این موضوع علاوه بر صرف هزینه از جیب بیمار مشکلات دیگری نیاز در پی خواهد داشت.

وی در پایان گفت: متأسفانه نامه‌نگاری‌ها و ملاقات چند سال اخیر ما با وزارت بهداشت به نتیجه‌ نرسید و همین باعث حضور تعدادی از همکاران ما در مقابل وزارت بهداشت شد. البته این موضوع به هیئت‌رئیسه انجمن ارتباطی ندارد و این تجمع نوعی حضور خودجوش رادیولوژیست‌ها برای احقاق حقوقشان است.

 

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

پاسخ بدهید

6 نظر برای مطلب "نه رادیولوژیست‌ها به تصمیمات وزارت‌ بهداشت"

مرا مطلع کن از
avatar
مرتب کردن براساس:   جدیدترین نظر | قدیمی ترین نظر | نظر با بالاترین رای
مهران
Guest
سلام من به این دوستان حق میدم ولی در صورتی که جواب سوالاتم رو بدن یک. چرا رادیولوژیست ها هیچ گاه در برابر تشخیص های اشتباه که توی ریپورت ها مینویسن و بعضی مواقع( خیلی خیلی کم) پزشک معالج بیمار به گفته اونا اعتماد میکنن و بیمار رو درمان میکنن ، پاسخ گو نیستن و اگر برای مریض اتفاقی بیافتد اصلا محاکمه نمی شوند! و همون طور که همه پزشکان میدونن اکثر پزشک ها اصلا ریپورت رو نگاه نمیکنن و فقط کلیشه رو می بینن خوب سوال من اینه که اصلا نقش رادیولوژیست های چیه؟ حالا فقط یه سونوگرافی که… بیشتر
پیمان
Guest
سلام دوست عزیز آقای مهران در پاسخ سوال اول باید بگم که رادیولوژی هم مثل بقیه رشته ها تحت تاثیر مهارت پزشک هست و به هر حال هر کسی در حد توانش کارش رو انجام میده همون طور که سایر متخصصین هم اشتباه میکنن و اگر فکر میکنید رادیولوژیست ها به خاطر اشتباهاتشون جواب پس نمیدهند کافیه به نظام پزشکی شهرتون مراجعه کنید و ببینید که در بیشتر پرونده ها پای رادیولوژیست هم گیره چون در روند تشخیص و درمان بیمار نقش داره سوال دوم مربوط به وضعیت نظام سلامت در ایران میشه در کشوری مثل آمریکا رادیولوژیست ها اصلا… بیشتر
عطيه
Guest
سلام به همه ى همکارها راستش من سوالى مهمتر از سوال آقاى مهران دارم، و اون اینکه چرا تو جامعه صنفى اى که همه تحصیل کرده هستند و به نوعى فرهیخته محسوب مى شن بازم این درجه از حسادت وجود داره؟! روزگارى بود که طب داخلى و جراحى حرف اول رو مى زد و این روزها بخت یار رادیولوژیست هاست. قابل کتمان نیست که برترین هاى رشته ى پزشکى این رشته رو انتخاب مى کنن و این یعنى اینکه اهمیت دادن به این رشته و حفظ منافع این گروه مساوى است با اهمیت دادن به نخبه هاى مملکت. این استدلال… بیشتر
مریم
Guest
اینکه متخصص رادیولوژی بهتر سونوگرافی انجام میده که شکی نیست ولی بلاخره پزشکای دیگه هم در حد چیزی که مد نظرشون هست حتما میتونن سونو انجام بدن که اجازه ش و بهشون دادن!! من متخصص هیچ رشته ای نیستم ولی از دور که نگاه میکنم تنها چیزی که به چشمم میاد زیاده خواهی هست! یعنی رادیولوژیست ها با اون همه درامد لنگ اون ۴تا سونویی هستن که بقیه میخوان انجام بدن!!؟ کسی منکر این هم نیست که نخبه های پزشکی رادیو رو انتخاب میکنن و این در واقع یک نقطه ی ضعف در کشور ماست.نخبه ای که میتونه در رشته… بیشتر
مریم
Guest

البته باید اینم اضافه کرد که صرفا هر رادیولوژیستی نخبه نیست تا وقتی تو مملکتی زندگی میکنیم که اول سهمیه ی شهدا و جانبازان و سپاه و فلان فلان و پر میکنن بعد میرن سراغ نخبه ها!! پس یه عده ازین دوستان زیادی جوگیر نشن اول ببینن چجوری قبول شدن 😉

wpDiscuz
Powered by Themes24x7