به گزارش صدای پزشکان به نقل از سپیدآنلاین؛ در چند روز اخیر و پس از تجمع شماری از متخصصان رادیولوژی در مقابل ساختمان وزارت بهداشت و سپس بیان نقل قولی از وزیر بهداشت در مورد انجام سونوگرافی بانوان توسط متخصصان رادیولوژی، مطالب متعددی در فضای مجازی منتظر شده است که متاسفانه بخش هایی از آنها واقعیت ندارد و برخی هم تمامی واقعیت را انعکاس نداده اند.
اما واقعیت ماجرا چیست؟
تصمیم اخیر وزارت بهداشت ظاهراً ناشی از یک مصلحت اندیشی و یک نیاز بوده است. فعلاً در مورد درست یا غلط بودنش صحبتی ندارم. اما معاونت درمان وزارت بهداشت با تربیت رشته فوق تخصصی پره ناتولوژی و با توجه به نیاز کشور و لحاظ شدن موارد عموماً اورژانس به این گروه که حداکثر ۵۰ نفر در کل کشور هستند مجوز انجام سونوگرافی واژینال داد که این موضوع مورد اعتراض متخصصان رادیولوژی قرار گرفت و البته در فضای مجازی گاهی به غلط این گونه بیان شد که مجوز سونوگرافی به تمام متخصصان زنان و زایمان داده شده است.
به هر حال اعتراضات متخصصان رادیولوژی به طریق معمول به مسئولان وزارت بهداشت اعلام و مورد بررسی قرار گرفت و حتی جلساتی با رئیس انجمن رادیولوژی و هیات مدیره این انجمن و حتی خود وزیر برگزار شد و در نهایت وزارت بهداشت بر تصمیم اتخاذ شده باقی ماند. متخصصان رادیولوژی اما همچنان بر اعتراض خود پافشاری داشتند و به رغم اعلام مخالفت هیات مدیره انجمن رادیولوژی و مسئولان وزارت بهداشت و نیز نامناسب بودن زمان درنظرگرفته شده برای این تجمع که همزمان با روز اجرای توافقات برجام هسته ای بود، این تجمع برگزار شد و با حاشیه هایی همراه شد.
روز پس از این تجمع بود که گفته هایی از قول وزیر بهداشت در فضای مجازی و به نقل از یکی از خبرنگاران منتشر شد که مطابق با فضای عرفی پزشکی کشور و اخلاق پزشکی رعایت شده توسط پزشکان نبود. به دلیل اهمیت و حساسیت موضوع خبرنگار ما موضوع را از یک شاهد عینی که ناظر این گفتگو بوده است جویا شد. این شاهد عینی که خواست نامش فاش نشود و در زمان گفتگوی وزیر بهداشت با خبرنگار مذکور حاضر بوده به خبرنگار سپید می گوید: «اولاً قرار نبود وزیر مصاحبه ای با خبرنگاران داشته باشد و گفتگوی وزیر با آن خبرنگار هم در قالب مصاحبه نبود و در فضایی غیررسمی سئوالی از وزیر بهداشت پرسیده شد و وزیر هم صرفاً برای روشن شدن ذهن وی پاسخ داد. ثانیاً وزیر بهداشت گفت که مجوز سونوگرافی برای گروه فوق تخصصی پره ناتولوژی و برای انجام سونوگرافی واژینال بوده است که ناشی از ضرورت های اورژانس در سطح کشور بوده است. وزیر بهداشت برای توضیح این مورد به خبرنگاران می گوید برای مورد اورژانسی خانمی باردار مثلاً از اقوام درجه یک خودتان که نیازمند انجام سونوگرافی واژینال است ترجیح می دهید یک فوق تخصص زنان انجام دهد یا یک متخصص رادیولوژی؟ و البته اشاره میکنند که در تمام دنیا هم معمول است که در صورت انجام سونوگرافی توسط متخصص مرد حتماً یک پرستار یا مامای خانم هم در اناق حضور یابد»
متاسفانه ظاهراً حرفهای وزیر بهداشت به صورت ناکامل منتشر می شود و خبرنگار که قاعدتاً نباید بدون اطلاع مصاحبه شونده این کفتگو را منتشر میکرد، آن را بدون اطلاع مصاحبه شونده و نیز به صورت ناقص منتشر کرد و بجای ذکر عبارت سونوگرافی واژینال، عبارت کلی سونوگرافی را منتشر کرد که از آن این گونه برداشت می شود که وزیر بهداشت تمام سونوگرافیهای انجام شده توسط متخصصان رادیولوژی مرد در مورد تمام بانوان را خطاب قرار داده که مخالف رویه معمول و دیدگاه رسمی وزارت بهداشت و احتمالاً شخص وزیر است.
به هر حال هر عقل سلیمی یک لحظه فکر کند به این نتیجه میرسد که بعید است یک پزشک حالا چه وزیر باشد چه هر مسولیت دیگری داشته باشد، چنین عباراتی به ذهنش خطور کند، چه برسد به آنکه آن را به زبان بیاورد. اما به دلیل اهمیت موضوع و سوال چند تن از خوانندگان، ما از طریق شاهد عینی مساله را جویا شدیم و آنچه را که بدست آوردیم، عیناً برای خوانندگان نقل کردیم.
اکنون مجموعه ای از سوتفاهمات به دلیل گسترش فراگیر شبکه های مجازی باعث نارضایتی محسوسی در جامعه نخبه پزشکی شده است. در کل به نظر می رسد عدم امانتداری و نقل صحیح مضمون خبرنگار و عدم اطلاع رسانی به موقع و سریع و شفاف در این مورد نقش داشته اند.
در نهایت اینکه جامعه پزشکی ایران باید به شایعات و اطلاع رسانی های غیرمعتبر اهمیت ندهد و از مجاری قانونی و رسانه های معتبر اخبار و رویدادها را پیگیری و برای پیگیری اعتراضات و مطالبات خود هم از مجاری قانونی استفاده کند. به نظر میرسد در فضای فعلی واکنشهای توام با افراط یا تفریط هر دو برای جامعه پزشکی کشور زیان آور است.
این ها که می فرمایید روایت درستی از مطالب نیست، به چند دلیل: ۱-اعتراض به بخشنامه مربوطه به دلیل صرفا دادن مجوز انجام سونوگرافی توسط پریناتولوژیست ها نبوده است. بلکه به دلیل عدم طی مراحل قانونی، عدم ذکر موارد مجاز سونوگرافی، اعطای اجازه ارائه گزارش و اخذ مبلغ مطابق بیمه بدون ذکر موارد اندیکاسیون ارجاع و… بود (تصور بفرمایید یک پریناتولوژیست محترم بر مبنای گزارش مکتوب خودش، جنین سالمی را حاملگی خارج رحمی گزارش نماید و خود متوترکستات شروع کند. مثال ساده از خلا های چنین بخشنامه نامفهوم و کلی ای که می تواند مقدمه مشکلات علمی اخلاقی قانونی بسیاری… بیشتر
سلام همکار عزیز، با نیاز به بررسی عمیقتر با شما هم عقیده ایم، اما این مطلب به نقل از روزنامه سپید کار شد و صرفا جهت روشن شدن روایتی دیگر از ماجرا بود.
ما تاکنون از تعدادی از همکاران رادیولوژیست درخواست کرده ایم که روایت خود از کل موضوع را برای ما ارسال نمایند و لی متاسفانه به علت مشغله فراوان ایشان این موضوع امکانپذیر نشده است. همینجا به شما نیز پیشنهاد می دهم به شکل مطلبی جامع به موضوع پرداخته و آن را جهت انتشار به ما ارسال فرمائید
admin@میز خبر صدای پزشکان.ir
ماست مالی که میگن همینه!
اگر واقعا به این شکل نگفته پس باید اولا رسما خودش تکذیب کنه و ثانیا رسما از خبرنگار مذکور شکایت کنه. غیر از این باشه میشه ماسمالی کردن! حتی اگر واقعا هم حرفش تحریف شده باشه جسارتا باید گفت تقصیر از خود آقای وزیره که تو موارد مشابه هیچ برخوردی با رسانه های متخلف انجام نداد تا مبادا از محبوبیتش کم شه،تا بالاخره این بد اخلاقی های رسانه ای دامن خودش رو هم بگیره.او هیچ وقت در برابر تخلفات خبری رسانه ای اقدام عملی انجام نداد و از همکار خود دفاع نکرد و نهایتا به کلی گویی بسنده کرد. در… بیشتر
حالا برام سواله این منبع آگاه چرا نخواسته نامش فاش شود؟ این که داره چاپلوسی وزیرو میکنه که،از کی میترسه؟ حرفش هم که انشاا… راسته!
اولین باره میبینم یه کسی به نفع مقام مسولی حرف میزنه ولی میخواد اسمش فاش نشه.
چرا عاقل کند کاری که باز آرد پشیمانی….!!!