دیده بان سلامت

تکذیب گروگانگیری نوزاد افغان در بیمارستان

سرپرست اداره نظارت بر درمان وزارت بهداشت ماجرای “گروگانگیری یک نوزاد در بیمارستان به دلیل عدم توانایی مالی در پرداخت صورت‌حساب بیمارستان” را رد کرد و ضمن اشاره به بستری این نوزاد در بخش مراقبت‌های ویژه و ترخیص وی پس از تکمیل مراحل درمانی، به تشریح این ماجرا پرداخت.

به گزارش صدای پزشکان به نقل از ایسنا، دکتر عطیه ربیعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با رد شایعاتی مبنی بر “گروگانگیری یکی از قل‌های نوزادی دوقلو به دلیل عدم توانایی پرداخت صورت‌حساب از سوی والدین وی در یکی از بیمارستان‌های تهران” گفت: وزارت بهداشت بلافاصله به دنبال گزارش چنین خبری، موضوع را پیگیری کرد و موارد طی چند ساعت برایمان مشخص شد.

وی در تشریح این ماجرا گفت: ماجرا از این قرار است که مادری تبعه افغان فاقد پاسپورت و هرگونه کارت شناسایی، با حاملگی دوقلو به یکی از بیمارستان‌های تامین اجتماعی مراجعه می‌کند. این مادر در شبکه‌های مجازی با نام خدیجه معرفی شده در حالی که نام وی شایسته بوده و البته هیچ گونه مدرک شناسایی و احراز هویت نداشته است.

ربیعی در این باره افزود: از آنجا که شاخص سلامت مادران باردار برای نظام سلامت کشور بسیار مهم است، خدمات لازم جهت زایمان مادر و تولد دو نوزاد وی از سوی بیمارستان مربوطه به صورت کامل ارایه و گواهی ولادت هر دو نوزاد نیز همان روز اول تحویل والدین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه قل اول و مادر چهار روز بعد از زایمان از بیمارستان مرخص شدند، ادامه داد: اما متاسفانه نوزاد دوم به بیماری نارسایی تنفسی مبتلا و نیاز بود که در بخش NICU بستری شود و خدمات تخصصی نوزادان را دریافت کند. بر همین اساس وی در بخش مراقبت‌های تخصصی نوزادان بستری و تمام اقدامات درمانی لازم برایش انجام و حتی داروهای گران قیمت برای وی استفاده شد.

ربیعی در تشریح اقدامات درمانی انجام شده برای قل دوم، افزود: تمام اقدامات درمانی و کنترلی برای این نوزاد از سوی بیمارستان مربوطه انجام شده و این نوزاد ۲۹ دی ماه از بیمارستان مرخص شده است.

وی با تاکید بر اینکه هیچ گونه “گروگانگیری به دلیل عدم توانایی مالی در پرداخت هزینه‌ها” در کار نبوده است، ادامه داد: این خانواده تبعه افغان در مجموع ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به بیمارستان بدهکارند و بیمارستان را نیز ترک کرده‌اند. بیمارستان نیز هیچ گونه مدرک شناسایی جهت پیگیری این موضوع ندارد.

ربیعی افزود: زمانی که قل دوم در بیمارستان تحت مراقبت بود، خانواده وی جهت پیگیری امور نوزاد مراجعه نمی‌کردند و عنوان داشتند که پول ندارند و بچه را نمی‌خواهند. اما بیمارستان تمام سعی خود را انجام داد تا ارتباط با خانواده نوزاد را حفظ کند و پس از طی مراحل درمانی، نوزاد را به خانواده بازگرداند. در این مدت نیز با شیرخشک و حتی شیردهی توسط سایر

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

Powered by Themes24x7