نظام سلامت

اشتغالزایی برای ۹۰۰۰ فارغ‌التحصیل با ایجاد پایگاه‌های سلامت

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به راه‌اندازی ۲۸۷۵ پایگاه و مرکز جامع سلامت همزمان با یوم‌الله دهه فجر گفت: با فعالیت این پایگاه‌ها و مراکز خدمات سلامت از طریق برون‌سپاری برای ۹۰۰۰ نفر فارغ‌التحصیل بیکار، شغل ایجاد می‌کنیم.

به گزارش صدای پزشکان به نقل از ایسنا، دکتر علی‌اکبر سیاری در مراسم افتتاح ۲۸۷۵ پایگاه و مرکز خدمات سلامت جامع گفت: امیدواریم در در دهه فجر وزارت بهداشت بتواند با افتتاح مراکز پایگاه‌های سلامت جامع به فرمایشات امام راحل و مقام معظم رهبری درباره فقرزدایی و محرومیت‌زدایی عمل کند و به این ترتیب از چهره‌های پنهان در حاشیه‌های شهرها نقاب برداریم.

وی با اشاره به تاریخچه‌ای درباره اجرای طرح تحول بهداشت افزود: در سال ۹۲ و در فاز نخست مطالعات طرح تحول بهداشت را آغاز و آن را طراحی کردیم، این طرح را نیز از محروم‌ترین مردم یعنی روستاییان آغاز کردیم؛ در فاز دوم، حاشیه‌ شهرها و شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر جمعیت را تحت پوشش قرار دادیم. برای سال ۹۵ نیز برنامه‌ریزی‌مان آن است که تمام مردم ایران خدمات نوین سلامت را با توجه به نیازهای جدید سلامتی، دریافت کنند.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به عوامل تهدیدکننده سلامت جامعه از جمله آسیب‌های اجتماعی و بیماری‌های غیرواگیر ادامه داد: در نظام نوین ارائه خدمات سلامت برای هر ۱۲ هزار و ۵۰۰ نفر یک پایگاه سلامت ایجاد خواهد شد. همچنین به ازای هر ۲۵ تا ۵۰ هزار نفر جمعیت نیز یک مرکز جامع خدمات سلامت خواهیم داشت. به دنبال اقدامات انجام شده در روستاها و همچنین شهرهای زیر ۵۰ هزار نفر تا امروز ۲۵ میلیون نفر به نظام نوین مراقبت‌ها دسترسی یافته‌اند. در این راستا ۷۰۰ سکونتگاه غیررسمی نیز شناسایی شد که اکنون تحت پوشش این خدمات قرار گرفته‌اند.

سیاری در ادامه صحبت‌هایش گفت: ارائه این خدمات به صورت ادغام یافته برای تمام جمعیت کشور خواهد بود. بابت هر گروه سنی نیز برنامه ویژه همان گروه سنی را تدوین کرده‌ایم هدف‌مان توانمندسازی مردم است تا مسوولیت سلامت خود را برعهده گیرند. بحث مهم دیگر نیز همکاری‌های بین بخشی است. در این راستا باید با کمک سایر وزارتخانه‌ها و همچنین شهرداری‌ها خدمات لازم را به دست مردم برسانیم.

معاون بهداشت وزیر بهداشت با اشاره به هزینه‌های انجام شده برای راه‌اندازی مراکز و پایگاه‌های سلامت جامع گفت: تاکنون ۱۰۰۰ میلیارد تومان برای راه‌اندازی ۲۸۷۵ پایگاه و مرکز جامع سلامت هزینه شده است. از طرف دیگر ما کارکنان دولت را زیاد نکردیم بلکه از طریق برون‌سپاری و خرید خدمت، فعالیت خواهیم داشت. همچنین برای ۹ هزار نفر از فارغ التحصیلان بیکار، شغل ایجاد کردیم.

به گزارش ایسنا، در ادامه دکتر درفشی، رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز نیز گفت: ۳۲ درصد از جمعیت کل جهان یعنی بیش از یک میلیارد نفر در دنیا حاشیه‌نشین هستند. امروز توان شبکه بهداشتی درمانی برای ارائه خدمات بهداشتی ضعیف است. از طرف دیگر شکل بیماری‌ها در دنیا تغییر یافته است.

وی در ادامه صحبت‌هایش افزود: اگرچه در گذشته از طریق واکسیناسیون توانستیم بسیاری از بیماری‌ها نظیر سرخک، سرخجه، دیفتری و… را کنترل کرده و مرگ و میر نوزادان و مادران باردار به طور چشمگیری کاهش دهیم، اما امروز به دنبال تغییرات جمعیتی و همچنین حاشیه‌نشینی و مهاجرت حاشیه شهرها، سیمای بیماری‌ها تغییر کرده است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز افزود: به طوری که در حال حاضر بیش از ۱۰ میلیون نفر حاشیه‌نشین در کشور وجود دارند. این جمعیت از خدمات و مراقبت‌های فعال سلامت برخوردار نیستند. به همین دلیل تفکری در وزارت بهداشت ایجاد شد تا خدمات مراقبت را در حاشیه شهرها ایجاد کنیم. شاید وزارت بهداشت اولین وزارتخانه‌ای باشد که ساماندهی حاشیه شهرها را برعهده گرفته است.

درفشی درباره اقدامات انجام شده در حوزه بهداشت استان البرز گفت: ما با ایجاد ۲۱۰ پایگاه و مرکز سلامت جامع، مراقبت از سلامت مردم کرج را پیگیر هستیم و بدین ترتیب خدمات فعال را به اقشار نیازمند ارائه می‌کنیم.

وی مجددا تاکید کرد: امروز شکل بیماری‌ها تغییر کرده است و جامعه دیگر نگرانی از بابت بیماری‌هایی مانند سرخک و… ندارد، چراکه یا این بیماری‌ها کنترل شده‌اند یا به طور کلی ریشه‌کن شده‌اند، به همین دلیل امروز بیماری‌هایی نظیر دیابت، فشار خون مشکلات تغذیه‌ای، چاقی و… گرفتاری بزرگ جامعه ما است.

رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز در پایان صحبت‌هایش گفت: با ایجاد پایگاه‌های سلامت، یک فرد دانشگاهی که آموزش‌های لازم را نیز دریافت کرده است، مسوولیت سلامت ۲۵۰۰ نفر را برعهده می‌گیرد. در استان البرز طی ۶ ماهه اول سال ۹۵ تمام جمعیت این استان تحت پوشش خدمات مراقبان سلامت قرار خواهند گرفت.

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

Subscribe
مرا مطلع کن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
Powered by Themes24x7