رییس مجتمع تخصصی و فوق تخصصی فارابی اصفهان گفت: تمام هزینهای که در یک سال در استان اصفهان به طرح تحول سلامت اختصاص یافته است از هزینه تیمهای فوتبال سپاهان و ذوب آهن کمتر است، با این حالی برخی میگویند هزینهها به خوبی انجام نشده است.
به گزارش صدای پزشکان سید مجتبی طلایی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه اصفهان، با اشاره به اینکه با توسعه بیمارستان فارابی۲۰۰ هزار نفر در منطقه شرق اصفهان تحت پوشش قرار میگیرند، تصریح کرد: با تصویب هیئت رییسه دانشگاه علوم پزشکی اسم بیمارستان به مجتمع تخصصی و فوق تخصصی فارابی تغییر پیدا کرده است و به عنوان نخستین اقدام اورژانس عمومی بیمارستان فعال آماده پذیرش بیماران ارتوپدی، جراحی و داخلی شده است.
وی افزود: بیمارستان فارابی پیش از انقلاب سال ۱۳۵۴ با نخستین بخش تخصصی روانپزشکی در استان به بهرهبرداری رسیده و نخستین متخصص روانپزشکی استان جهت تربیت متخصص در این بیمارستان مستقر شد. بیمارستان در حدود ۱۰۰ هزار متر مربع وسعت دارد و پس از انقلاب بخشهای روانپزشکی آن از یک بخش به شش بخش گسترش پیدا کرد و در حال حاضر با ۲۵۸ تخت و اورژانس روانپزشکی در حال فعالیت است.
رییس مجتمع تخصصی و فوق تخصصی فارابی اصفهان با اشار به اینکه در زمان جنگ بخشهای جدیدی توسط خیرین اضافه و این بیمارستان به یکی از مراکز چشم پزشکی فعال دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تبدیل شد، گفت: بخشهای جراحی فک و صورت و ارتوپدی نیز همزمان با جنگ تحمیلی در این بیمارستان راهاندازی شد اما فعالیت بخش جراحی فک و صورت پس از جنگ متوقف شد.
ارایه خدمات درمانی به شرق اصفهان
طلایی ادامه داد: در ۱۰ سال گذشته دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصمیم گرفت اورژانس هستهای را با توجه به موقعیت جغرافیایی بیمارستان در این مرکز احداث کند و ساختمان مجهزی با مساحت بیش از سه هزار مترمربع به این منظور احداث شد.
وی تصریح کرد: علاوه بر اورژانس هستهای یک ساختمان اورژانس عمومی نیز در بیمارستان احداث شد که قرار بوده به عنوان اورژانس شرق اصفهان فعال شود؛ دانشگاه علوم پزشکی در دولت یازدهم تصمیم گرفت با توجه به سیاستهای رهبری و برنامههای دولت در رابطه با سلامت و موقعیت جغرافیایی بیمارستان، اورژانس بیمارستان فارابی را فعال کند تا دسترسی مردم به خدمات اورژانس در منطقه شرق اصفهان تسهیل و بار بیمارستان الزهرا (س) و امین کم شود.
رییس مجتمع تخصصی و فوق تخصصی فارابی اصفهان گفت: فعالیت بخش اورژانس مجتمع تخصصی و فوق تخصصی فارابی به ویژه به منظور خدمت رسانی به بیماران تروما و جراحی شرق استان است که پیش از این باید برای خدمات درمانی به بیمارستانهای شهر اصفهان منتقل میشدند و زمان طلایی بیماران از دست میرفت.
طلایی ادامه داد: در راستای طرح توسعه بیمارستان در دهه فجر امسال ۱۰۸ تخت بیمارستانی با اعتبارات طرح تحول سلامت بازسازی و نوسازی شده است و در اختیار مردم قرار میگیرد که معادل یک بیمارستان ۱۰۰ تختخوابی است و ظرفیت تختهای بیمارستان را به بیش از ۴۰۰ تخت افزایش میدهد.
راهاندازی ۲۰ تخت دیالیز در بیمارستان فارابی
وی با اشاره به راه اندازی ۲۰ تخت دیالیز پیش از پایان سال در بیمارستان فارابی گفت: به طور متوسط هزینه راه اندازی هر تخت دیالیز نزدیک ۸۰ میلیون تومان برآورد میشود؛ متاسفانه بیماران منطقه شرق اصفهان از شهرهایی با فاصله ۱۵۰ کیلومتری برای خدمات دیالیز یک روز درمیان به بیمارستان امین یا الزهرا (س) مراجه میکنند و علاوه بر بیماری، مشکلات تردد را نیز باید تحمل میکردند.
رییس مجتمع تخصصی و فوق تخصصی فارابی اصفهان خاطر نشان کرد: در حال حاضر اورژانس مجتمع فارابی با ۲۵ تخت فعال و ۱۶ تخت پشتوانه در حال فعالیت است در دهه فجر عملیات ساختمانی بخشهای ای سی یو، سی سی یو، قلب، نوزادان، زایشگاه، بخش جراحی زنان و ان ای سی یو با مساحت چهار هزار مترمربع و با اعتبار چهار میلیارد تومان آغاز میشود و امیدواریم تا بهمن ۹۵ این طرحها به بهره برداری برسد.
طلایی با بیان اینکه بخشی از اعتبارات و مطالعات اولیه برای احداث یک کلینیک تخصصی با ظرفیت ۷۰ پزشک متخصص نیز آماده شده است، تصریح کرد: در کنار کلینیک با کمک خیرین یک همراه سرا به مساحت ۱۵۰۰ متر مربع بر اساس ضوابط استاندارد مهمان سراها ساخته میشود تا همراهان بیمار در طول مدت درمان مشکلی برای اقامت نداشته باشند.
وی ادامه داد: علاوه بر توسعه کلی بیمارستان بخشهای روانپزشکی نیز در بحث کیفیت هتلینگ و ارایه خدمت ارتقا پیدا کرده است. در حال حاضر ۴۰ روانشناس و روانپزشک مقیم در بخشهای روانشناسی در حال فعالیت هستند، اما در کل توسعهای در بخشهای روانپزشکی بیمارستان صورت نمیگیرد و توسعه صرفا بر اساس نیازهای درمانی منطقه شرق اصفهان انجام میشود.
بهترین نتیجه طرح تحول سلامت
رییس مجتمع تخصصی و فوق تخصصی فارابی اصفهان همچنین از احداث یک مرکز باروری و ناباروری و جراحیهای فک و صورت نیز با هزینه بالغ بر ۲۰ میلیارد تومان خبر داد.
طلایی در پاسخ به اینکه برخی معتقدند اعتبار طرح تحول سلامت در جای مناسبی هزینه نشده است، گفت: تمام هزینهای که در یک سال در استان اصفهان به طرح تحول سلامت اختصاص یافته است از هزینه تیمهای فوتبال سپاهان و ذوب آهن کمتر است، با این حال برخی میگویند هزینه ها به خوبی انجام نشده است!
وی با اشاره به اینکه در دهه فجر امسال یک هزار و ۴۰۰ تخت ایسی یو در کشور افتتاح خواهد شد، اضافه کرد: تخصیص اعتبار برای احداث بخشهای ویژه تنها بخشی از هزینهها است و پس از ساخت این بخشها به طور متوسط روزانه ۵۰ میلیون تومان برای نگهداری آنها نیاز است.
رییس مجتمع تخصصی و فوق تخصصی فارابی اصفهان تاکید کرد: بهترین نتیجه طرح تحول سلامت پرداخت نشدن هزینه از جیب بیماران است، بیش از ۸۰ درصد هزینه ها در در طرح تحول سلامت صرف کاهش پرداختی از جیب بیماران شد و این بهترین خدمت به مردم است.
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید