به گزارش صدای پزشکان به نقل از ایرنا، محمدرضا فراهانی در دیدار با همتایاران سلامت روان، با جهادگونه توصیف کردن کار مشاوران سلامت روان در دانشگاه ها، افزود: هدف گذاری این طرح این است که همه ۱۸۰ هزار دانشجوی علوم پزشکی کشور تحت پوشش قرار گیرد و چنانچه این طرح برای همه این دانشجویان اجرا شود، ده ها مقاله معتبر علمی از آن استخراج می شود.
فراهانی که در نخستین نشست آموزشی و توجیهی همتایاران سلامت روان دانشجویان صحبت می کرد، افزود: پایش سلامت روان دانشجویان فقط آسیب شناسی و درمان نیست، بلکه یک کار پژوهشی بزرگ است که همه همتایاران سلامت در آن نقش دارند. چگونگی اجرای آن با شما و تأمین منابع مالی آن با وزارت بهداشت است.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت خطاب به همتایاران سلامت روان دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: یک روانشناس بالینی و روانپزشک که در آمریکا کار می کند، هر سه سال یک بار باید سلامت روان خودش نیز بررسی شود، چون ممکن است او نیز آسیب روانی دیده باشد.
وی افزود: انسان ها ارزشمندترین گوهر وجود شان را که حیات و سلامت است در اختیار جامعه پزشکی و روانشناسان قرار می دهند و این مسئولیت سنگینی است. در حوزه سلامت جسمی، افراد آگاهی و اشراف نسبی به وضعیت جسمانی خود دارند، از این رو به پزشک مراجعه می کنند و از خدمات آنها بهره می برند. اما افراد در حوزه سلامت روان اطلاعاتی از وضعیت خود ندارد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت خطاب به مسئولان و همتایاران سلامت روان دانشگاه های علوم پزشکی کشور گفت: از کارهای اصلی شما این است که موارد مشکوک به اختلال را رصد کنید. از کسانی که سال گذشته وارد دانشگاه شدند ۲۰ درصد نیاز به مداخله درمانی دارند و ۴۰ درصد باید مورد مصاحبه اکتشافی قرار گیرند، این افراد حدود ۹ تا ۱۰ هزار نفر با پراکندگی مشخص در دانشگاه ها هستند.
وی افزود: امسال نیز پایش سلامت روان برای جدید الورودها در یک دوره سه ماهه انجام می شود و در زمستان با ۴۰ درصد دیگر از این دانشجویان مواجه هستید. باید چاره اندیشی کنیم که رصد دانشجویان به چه مقدار زمان مشاوره احتیاج دارد و چقدر با ظرفیت های موجود می توان کار کرد.
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید