به گزارش صداى پزشکان به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، دکتر هاشمی وزیر بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی، ضمن تشکر از کادر پزشکی و خدمانی کشور با حضور در استودیو برنامه نبض گفت: در حوزه سلامت مردم بیشترین رضایت مندی را دارند، اگرچه ازدحام جمعیت و کمبود امکانات موجب شده تا حقوق شهروندان آنطور که مطلوب است حاصل نشود از سوی دیگر تعداد پرسنیل نیز کم است و در برخی از شهرستانها از کمبود متخصص رنج می بریم.
وزیر بهداشت افزود: کادر پزشکی نیازمند فضای مناسبی است که در شان اوباشد، واقعیت این است که همه چیز پول نیست، حفظ شانیت نیز مهم است مگر یک پزشک و یا تیم پرستاری چقدر و به چه تعداد بیمار می تواند خدمات بهداشتی و درمانی ارائه کند.
او گفت: ما نزدیک به ۲۰۰ هزار پرستار کم داریم که همین امر فشار کار بر سایر پرسنل را مضاعف کرده و شاید همین امر موجب برخورد نادرست کادر درمانی نسبت به بیماران شده است.
او یادآور شد: بیشترین شکایت ها از پزشکان به دلیل عدم توضیح پزشکان به بیماران است که این نقد وارد است، اگرچه در کنار این موضوع کهولت سنی و نیز فشار کار مضاعف را هم باید در نظر گرفت.
هاشمی تصریح کرد: توهین در هیچ شرایطی پذیرفتنی نیست و قطعا با خاطیان برخورد می شود و ما حتی کمیته رسیدگی به تخلفات کادر پزشکی را هم تشکیل داریم اگرچه همراهان بیمار نیز باید شرایط خاص کادر درمانی را رعایت کنند.
وزیر بهداشت ادامه داد: در این دولت ما قول داده ایم ۲۰ هزار تخت بیمارستانی را در اختیار بیماران قرار دهیم و تمام تلاش خود را می کنیم تا پایان دولت یازدهم به وعده عمل کنیم؛ ما در تلاشیم تا تخت های بیمارستانی را نسبت به دولت های قبلی ۵ تا ۶ برابر بیشتر کنیم و این میزان در بضاعت ماست، در این دولت مسئله بهداشت جزو الویتهای اصلی بوده و به دنبال حمایت از بخش خصوصی هستیم تا هزینه های مردم کاهش یابد و البته بر میزان خدمات بهداشتی کشور نیز افزوده شود.
او گفت: در استان خوزستان ما به دنبال افزایش تختهای بیمارستانی هستیم این در حالیت که بعد از جنگ هیچ بیمارستان و یا تختی در این شهرستان اضافه نشده است.
او افزود: ما ساخت حدود سه بیمارستان ۱۰۰۰ تخت خوابی را در دستور کار داریم و مطمئن نیستم بتوانیم به وعده خود عمل کنیم زیرا باید همه دست به دست هم دهند و همه باید کمک کنند؛ زیرا سرمایه گذار به دنبال بازگشت سرمایه اش است و از ما تضمین می خواهد که ما تا کنون نتوانسته ایم چنین تضمینی بدهیم.
او تاکید کرد: متاسفانه در زمینه استخدام پرسنل بیمارستانی، اتفاق خاصی نیفتاده و این شیوه همه دولتهای پیشین است زیرا معتقد بودند با استخدام نیرو دولت متورم می شود که آن هم راه دارد زیرا هر فردی که بازنشسته می شود می تواند یک نفر را جایگزین خود کند، ما امیدواریم که در سال جدید بتوانیم نیرو جذب کنیم زیرا در زمینه کمبود نیرو با چالش جدی روبرو هستیم.
او اظهار کرد: متاسفانه بیمارستانهای ما توسعه پیدا نکرده اند و هرآنچه در حال حاضر موجود است مربوط به قبل از انقلاب بوده و بعد از انقلاب، بیمارستان زیادی به مجموعه بیمارستان های کشور اضافه نشده این در حالیست که جمعیت کشور نسبت به قبل از انقلاب حداقل دو برابر شده است.
هاشمی ادامه داد: ما در اورژانس کسانی را داریم که ماهی ۵۰۰ ساعت کار می کند که این امر به دلیل کمبود نیرو است، از سوی دیگر حقوق این نیروهاست که دیر پرداخت می شود؛ آن ۱۰۰ هزار نفری را که ما حقوقشان را می دهیم تا این لحظه نتوانسته ایم تامین کنیم؛ ما منتظر بیمه ها هستیم و بیمه ها هم که در حال حاضر با کمبود نقدینگی روبرو هستند؛ در حال حاضر کادر بهداشتی برای چند ماه است که حقوقی دریافت نکرده، ما حدود ۸ هزار میلیارد از دولت و ۲ هزار میلیارد تومان دیگر از بیمه ها طلب داریم و منتظریم تا هرچه زودتر این مطالبات را دریافت کنیم.
او تصریح کرد: تفاوت در میزان حقوق با توجه به نوع مشاغل همیشه بوده و طبیعی است که دستمزد پزشکان با پرستاران تفاوت داشته باشد، این دولت در رابطه با ماما و پرستار نسبت به دولتهای پیشین بهتر عمل کرده و کارانه پرستاران حداقل ۳ برابر افزایش داشته است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: حقوق پزشکان دو قسمت است؛ نخست پایه حقوق شان است که بین یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تا ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان متغیر است و قسمت دوم کارانه است که به ازای هر ویزیت ۳۰ درصد حق العلاج دریافت می کنند و این قسمت است که هم حقوق پزشکان را بیشتر کرده و هم به درآمد دولت کمک می کند.
او تاکید کرد: شاید ۴ درصد از پزشکان علوم پزشکی تهران درآمد ۵۰ میلیونی داشته باشند و بقیه کادر درمانی همچین درآمدی ندارند و اگر این تعداد بیرون کار می کردند طبیعتا درآمد بیشتری کسب می کردند.
او ادامه داد: بیمه ارزان ترین قیمت دارو را تضمین می کند، حال اگر کسی داروی خارجی می خواهد باید تفاوت قیمیت آن را بپردازد، من هم قبول دارم که باید میزان حمایت ها بیشتر شود ، اما متاسفانه بضاعت بیمه ها محدود است، کاری که باید دولت و مجلس انجام دهند حمایت از فقر و بی بضاعت است، دولت در جهت حمایت از تولید داخل از برندهای داخلی حمایت می کند.
پاسخ بدهید
18 نظر برای مطلب "پاسخگویى وزیر بهداشت به حاشیه هاى پزشکى: شاید ۴ درصد از پزشکان علوم پزشکی تهران درآمد ۵۰ میلیونی داشته باشند و بقیه کادر درمانی همچین درآمدی ندارند"
اقا یا خانم amir
کدوم انکار برادر من.یک چندم پول میدهید چندین برابر کار میخواهید
اعتراض هم کنیم میگوئید هم چی پول نیست!
شما برو مغازه ببینم بدون پول جنسی بت میفروشن!
میگن قسم خوردیم!!
واعجبا!!کجا قسم خوردیم که مجانی کار کنیم.بله اونجا که کسی فقیر است(نه فقیر جلوی پزشک فقط!) مجانی طبابت میکنم.مخلص او هم هستم.
ولی کسی که میرود مثلا آرایشگاه ده دقیقه ۳۰ هزار تومان با طیب خاطر میدهد جلوی من می آد انتظار داره پول نگیرم یا کم بگیرم خطا هم نکنم!
زیاد هم مریض نبینم!
دکتر جان من آقای امیرم.
ما هم خوشحالیم که شما به درامد یک متخصص معترض نیستید،ولی قبل از اینکه بگید کسی معترض نیست،اول یه نگاه به مردم همیشه در صحنه بندازید که جزو تفریحاتشون شده حساب و کتاب درامد دکتر!
یکی از تفریحات سالم مردم همین حساب کتاب کردن حقوق شماست دکتر. شما میزان اعتراض مردم رو به چند تا کامنت احساسی نچسبون عزیز من. مهم رفتار مردم در دنیای واقعی در بیمارستان و در مطب با شما هست که الحمد الله خوبه
نکته جذاب صحبتاشون اینه که انگا ر نه انگار وزیرن. ایشون فقط مشکلات سیستم بهداشتی درمانی رو بازگو کردن و جوری صحبت کردن انگار ایشون هم منتظرن یکی بیاد شرایطو درست کنه. اقای وزیر شما باید شرایطو درست کنید. ما که می دونیم شرایط بده
من که خودم پزشکم نمیتونم اینطور قاطعانه قصور پزشکی تایید کنم ولی بعضی ها هیچ سواد و علمی در پزشکی ندارن سریع رای و حکم صادر میکنن و خودشون از هزارتا فوق تخصص ، کارشناس تر میدانند ….. خیلی ها عوارض بیماری و جراحی که ممکنه غیر قابل پیش بینی باشه رو جزو قصور پزشکی میزارن …. کاش ما یاد میگرفتیم در مورد چیزی که اطلاع و علم نداریم ، نظر ندیم ….
اتفاقا همین چندوقت پیش یک پورن استار امریکایی برای رینوپلاستی اومده بود ایران و تو توییترش برای دوستاش پیغام داده بود که به ایران رفتم چون بهترین دکترها برای انجام این کار در ایران هستن.
لابد اون هم متوهم بوده!!!