به گزارش صدای پزشکان به نقل از فارس، جنجال بر سر حق سونوگرافی همچنان ادامه دارد و دو عضو انجمن رادیولوژی کشور در ارتباط با این کشمکش بیان می کنند: متخصصان زنان در صورت داشتن صلاحیت علمی میتوانند از سونوگرافی فقط به عنوان وسیله کمک تشخیص استفاده کنند و برای استفاده از سونوگرافی به عنوان ابزار کمک تشخیص متخصصان زنان قانونا نباید وجهی از بیماران دریافت کنند.
وحید کریمی، دبیر انجمن رادیولوژی با توجه به فرارسیدن روز جهانی رادیولوژی (۱۷ آبان) با بیان اینکه از مشکلات مهم حوزه خدمات رادیولوژی در کشور میتوان به عدم وجود نظارت کافی و موثر بر سونوگرافی متخصصان زنان و متخصصان غیر رادیولوژیست اشاره کرد، تصریح کرد: بر اساس قانون انجام سونوگرافی حرفهای فقط در حیطه وظایف متخصصان رادیولوژی است و متخصصان زنان در صورت داشتن صلاحیت علمی میتوانند از سونوگرافی فقط به عنوان وسیله کمک تشخیص استفاده کنند و برای استفاده از سونوگرافی به عنوان ابزار کمک تشخیص متخصصان زنان قانونا نباید وجهی از بیماران دریافت کنند.
کریمی افزود: طبیعتا اغلب مراجعه کنندگان به مطبهای متخصصان زنان با قوانین آشنایی کامل ندارند و برخی متخصصان زنان متاسفانه مبالغ غیر قانونی و گزافی برای سونوگرافی اخذ میکنند و این در حالیست که متخصصان زنان به جز حق ویزیت قانونا نمیتوانند مبلغی برای انجام سونوگرافی از بیماران بگیرند.
وی با بیان اینکه اخذ هزینه سونوگرافی توسط برخی متخصصان زنان متاسفانه در سالهای اخیر روند رو به افزایش داشته است، گفت: این روند باعث افزایش هزینه دوران بارداری برای خانوادهها میشود و در تضاد با سیاستهای افزایش جمعیتی و اقتصاد مقاومتی است.
دبیر انجمن رادیولوژی ایران افزود: انجمن رادیولوژی از نهادهای نظارتی وزارت بهداشت و معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی انتظار دارد با توجه به این که قوانین در این موضوع صراحت دارد به صورت موثرب ه این موضوع ورود پیداکنند و اجازه ندهند حقوق بیماران پایمال شود.
کریمی با تاکید براینکه انجمن رادیولوژی ایران اعتقاد دارد که بیماران خدمات تخصصی سونوگرافی را باید از پزشکان متخصص رادیولوژی دریافت کنند، خاطرنشان کرد: متخصصان رادیولوژیست تنها متخصصانی هستند که به مدت ۴ سال به صورت مستمر در محیطهای بیمارستانی -دانشگاهی دروس مربوط به سونوگرافی را فرا میگیرند و اجازه ارایه خدمات سونوگرافی حرفهای با رعایت تعرفههای مصوب را دارند
متخصصان زنان نباید در سرنسخه یا تابلوهای خود اعلام کنند که در مطب سونوگرافی انجام میدهند
محمود برفهایدر ارتباط با انجام سونوگرافی توسط متخصص زنان و زایمان اظهار داشت: بر اساس قانون متخصصان زنان و زایمان به چند شرط مجاز به انجام سونوگرافی در مطبهای خود هستند و گذراندن دورههای آموزشی و اخذ مدرک یکی از این شرایط است.
متخصص رادیولوژی افزود: متخصصان زنان نباید در سرنسخه یا تابلوهای خود اعلام کنند که در مطب سونوگرافی انجام میدهند همچنین متخصصان زنان این اجازه را نداشته که بیماران پزشکان دیگر را سونوگرافی کند، همچنین این افراد هیچ مجوزی برای دریافت هزینه از بیمار ندارند.
عضو هیأت مدیره رادیولوژی کشور ادامه داد: انجام سونوگرافی یک وسیله تشخیصی برای متخصصان زنان و زایمان بوده و همچون سایر ابزارها و گوشیهای پزشکی که برای بیمار استفاده میشود، نباید وجهی از بیمار دریافت شود.
وی با اشاره به اینکه انجام سونوگرافی اندیکاسیونهای مربوط به خود را داشته و نیاز به آموزش دقیق دارد، گفت: گاهی انجام یک سونوگرافی از بیمار از انجام سی تی اسکن و ام آر آی پیچیدهتر است.
برفهای با اشاره به اینکه ۲۷۰۰ رادیولوژیست در سراسر کشور و حتی شهرهای کوچک وجود دارد و هیچگونه کمبودی در این زمینه وجود ندارد،گفت: این افراد پزشکان رادیولوژیست زن و مردم را شامل میشوند و تمام کشور را برای انجام اقدامات رادیوگرافی تحت پوشش قرار میدهند.
عضو هیأت مدیره رادیولوژی کشور با تأکید بر آنکه رادیولوژیستها رشته تخصصی و تشخیصی داشته، ولی متخصصان زنان تنها درمانگر هستند، گفت: نمیتوان متخصصان زنان را به دلیل اینکه تنها در رشته زنان تخصص دارند، مجاز به انجام عمل رادیولوژی دانست چرا که در غیر اینصورت میتوان گفت یک پزشک در کنار مطب خود داروخانه بزند خودش تشخیص دهند و به طور مثال فیزیوتراپی انجام دهد و سایر برنامهها را در دست گیرد، لذا این شبکه منسجم پزشکی را از هم میپاشاند.
متخصص رادیولوژی گفت: در هیچ جای دنیا نیز چنین نبوده و باید به صورت تیمی پزشکان در کنار یکدیگر کار کنند، همچنین پزشکان رادیولوژیست ایران نسبت به همین پزشکان در سایر کشورها کمبودی نداشته و از لحاظ علمی برتر هستند،همچنین تجهیزات رادیولوژی در ایران به روز است و از آخرین ورژنها در این زمینه استفاده میشود.
برفه ای گفت: در صورتی که متخصصان زنان از بیمار بابت انجام سونوگرافی وجهی دریافت کنند، تخلف بوده و مردم میتوانند از طریق معاونت درمان وزارت بهداشت، سازمان نظام پزشکی شکایت خود را اعلام کنند
پاسخ بدهید
2 نظر برای مطلب "انجمن رادیولوژی: متخصصان زنان قانوناً نباید وجهی برای سونوگرافی دریافت کنند"
“””متخصص رادیولوژی”””:
رتبه قبولی زیر ۳۵۰-
دوران آموزش ۴ سال-
آموزش هزاران سونوگرافی-هزینه انجام سونوگرافی؟
عدم امکان خودارجاعی
شرایط عجیب برای زدن مرکز رادیولوژی که نیاز به داشتن هزینه چندین ملیونی است
“””متخصص زنان”””:
رتبه قبولی زیر ۲۵۰۰-
دوران آموزش سونوگرافی ۶ ماه-؟؟سونوگرافی-
هزینه انجام سونوگرافی؟
امکان بالای خودارجاعی؟
شرایط برای انجام سونوگرافی؟؟در همون مطب!
آیا سلامتی دونفر یعنی مادر و جنین این قدر بی ارزش شده است؟!
هرچند گفته شود مجوز برای فقط (فلوی پریناتولوژی) است ولی خود این مطلب دری را باز میکند که مثلا فردا ها متخصصین جراحی عمومی حتی بدون همون دوره ۶ ماهه هم مجوز سزارین داشته باشند!