دستیاران تخصصی

وزیر بهداشت: دستیاران در سال آخر کشیک فروشى مى کنند

صداى پزشکان: وزیر بهداشت در اجلاس روساى علوم پزشکى گفت: زمان بورد را ٧ تا ٨ ماه به تأخیر انداختیم. ما شاهد این هستیم که دستیاران نیز در سال آخر در کشیک ها حاضر نمی شوند و کشیک فروشی می کنند، افرادی در کشیک ها حاضر می شوند که نباید باشند این اتفاقات خیلی زشت است و باید از بین برود.

به گزارش صداى پزشکان به نقل از فارس، خبرنگار بهداشت و درمان فارس، سیدحسن قاضی زاده هاشمی امروز در اجلاس روسای دانشگاههای علوم پزشکی که همزمان با جشنواره آموزشی شهید مطهری در سالن همایشهای رازی برگزار شد، افزود: امسال که سال همدلی و همزبانی ملت و دولت نامگذاری شده است امیدواریم شاهد تحقق عملی این شعار باشیم و همه مسئولان و مردم که همیشه قدرشناس اقدامات مثبت بوده اند در کنار هم باشند.

وی ادامه داد: همایش نقد عملکرد دولت یازدهم در حوزه سلامت نیز هفته گذشته برگزار شد و بسیاری از عزیران از آن استقبال کردند گر چه عده ای هم ترجیح می دهند،‌نقدهای خود را جلوی دوربین و رسانه ها مطرح کنند که از آنها هم تشکر می کنیم به شرطی که همراه با انصاف باشد.

وزیر بهداشت گفت: همین که معلوم شد گوش مسئولان وزارت بهداشت مستقیم و غیر مستقیم برای شنیدن انتقادها باز است، حرکت بزرگی است که در این دولت انجام شده است.

وی ادامه داد: نفس این عمل که شما مسئولان وزارت بهداشت به مشکلات مردم توجه دارید و احساس مثبت و رضایتی که از این اقدام در بین مردم ایجاد می شود، سرمایه اجتماعی بزرگی است که برای کشور و انقلاب ایجاد شده است.

قاضی زاده هاشمی گفت: این کار ورای دستاوردهای مادی وزارت بهداشت است که طی اجرای طرح تحول سلامت ۸ میلیون نفر تحت پوشش بیمه قرار گرفتند، پرداخت از جیب مردم کم شد، بسته زایمان طبیعی رایگان اجرا شد،‌مقیمی پزشکان در بیمارستانهای دولتی و ماندگاری آنان در مناطق محروم افزایش پیدا کرد،‌حمایت از بیماران صعب العلاج افزایش یافت و خدمات بهداشتی در خانه های بهداشت و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر گسترش پیدا کرد.

وزیر بهداشت اضافه کرد:‌ امیدواریم از این دستاوردها خوب مراقبت کنیم و بسته های خدمتی را گسترش دهیم امسال هم بسته چهارم یا گام چهارم که تحول در نظام آموزش پزشکی است اجرا می شود.

وی گفت: بعد از ۳۰ سال امسال تغییرات جدی در اصلاح آموزش علوم پزشکی را خواهیم داشت اما این کاری است که باید با دقت و کارشناسی دقیق انجام شود، از تجارب سایر کشورها نیز باید بهره ببریم، از تجارت افراد صاحب نظر استقاده خواهیم کرد و باید مراقبت کنیم که کوچکترین خطا در اجرای این برنامه آثار زیانبار زیادی خواهد داشت.

وی گفت: اینکه ۳ دهه قبل در قالب نظام فی فور سرویس آموزش پزشکی در وزارت بهداشت ادغام شد، اقدام مهمی بود اما اینکه استاد مانند آموزش و پرورش وارد کلاس شود و حقوق بگیرد قابل قبول نیست به خصوص اینکه همزمان با این تغییر طرح خودگرانی بیمارستانها هم اجرا شد و عاملی شد برای مضاعف شدن آسیب به آموزش پزشکی.

وزیر بهداشت افزود: تا ما می خواهیم از اصلاح نظام آموزش پزشکی صحبت کنیم متهم می شویم به اینکه می خواهیم آموزش پزشکی را به وزارت آموزش عالی برگردانیم هر چقدر هم قسم بخوریم کسی باور نمی کند، در حالی که امروز نه وزارت آموزش عالی مانند ۳۰ سال پیش است و نه مسئولان آن قائل به واگذاری آموزش پزشکی به آن دستگاه هستند.

وی گفت: اینکه آموزش پزشکی و تربیت نیروی انسانی برای مراکز بهداشتی- درمانی به وزارت بهداشت منتقل شد، اقدامی مثبت و در جهت تخصصی تر شدن این حوزه بود اما اشتباه اینجا بود که مردم در بیمارستانهای آموزشی فراموش شدند و آموزش محور قرار گرفت.

وی افزود: وقتی که فردی رئیس دانشگاه شد، می خواهد دانشکده ها را گسترش دهد و به همین علت مراکز بهداشتی- درمانی در این سالها کمتر رشد پیدا کرد.

وزیر بهداشت ادامه داد: ادغام آموزش پزشکی در وزارت بهداشتی زمانی که خیلی هم دور نیست و پزشکان بنگلادشی، هندی و پاکستانی در سالهای دهه ۶۰ در کشور ما بودند، اقدام بزرگی بود که باعث شد اموزش پزشکی در کشور رشد پیدا کند.

وی گفت: اما این کار در ادامه مشکلاتی ایجاد کرد، باعث شد بهترین استادان ما وارد کار اجرایی شوند و تقریباً همه روسای بیمارستانها، حتی معاونان اداری- مالی آنها از بین اعضای هیئت علمی انتخاب می شدند افرادی که باید با دانش و توانمندی خود در خدمت سلامت مردم باشند، وارد کارهای اجرایی و تأمین نیروی انسانی بیمارستان، درمانگاه و اورژانس شدند به این ترتیب آموزش پزشکی هم لطمه خورد.

قاضی زاده هاشمی افزود: همزمان اجرای طرح خودگردانی بیمارستانها و نظام فی فور سرویس باعث شد که درمانگاهها، اتاق های عمل مملو از بیمارانی شد که منتظر خدمات هستند، همزمان با آیین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی نیز آنان را به سمت مقاله نویسی و پژوهش سوق دادیم این برداشت من از اتفاقاتی است که در این سالها افتاد، البته خیلی به آینده بدبین و ناامید نیستم باید کمرها را محکم ببندیم تا آب رفته به جوی بازگردد بنابراین حتماً در ساختار بیمارستانها تجدید نظر می کنیم.

وی گفت: روسای دانشگاههای علوم پزشکی باید از اصلاح نظام آموزشی حمایت کنند،‌معتقدم هر جا فردی پای کار باشد تحول اتقاف می افتد ما نمی توانیم تغییر ایجاد کنیم به جز اینکه وقت بگذاریم، نمی شود ۲ روز یا ۳ روز به صورت نیمه وقت حاضر شویم بعد انتظار تغییر جدی داشته باشیم به خصوص در تهران که کار سخت تر است.

وی گفت: زمان آزمون بورد را هم ۷ تا ۸ ماه به تأخیر انداختیم که چنین اتفاقاتی تکرار نشود، بیمار نیستیم که چنین تصمیماتی می گیریم، معاونان آموزشی باید مراقبت کنند و اگر بد عمل کنند ظلم است، تصمیمات بزرگ نیاز به مجریان متعهد دارد.

وزیر بهداشت افزود: مشکلی که ما داریم نه تنها عدم حضور استادان و اعضای هیئت است بلکه عدم حضور فراگیران را هم شاهد هستیم، بسیای از فراگیران در کشیک ها حاضر نمی‌شوند، این مشکلات یک روزه اتفاق نیفتاده است زاویه و شیبی است که مرتباً بزرگتر شده است و ما مصمم هستیم که این مشکلات را بر طرف کنیم.

وی افزود:‌ ما حتی شاهد این هستیم که دستیاران نیز در سال آخر در کشیک ها حاضر نمی شوند و کشیک فروشی می کنند، افرادی در کشیک ها حاضر می شوند که نباید باشند این اتفاقات خیلی زشت است و باید از بین برود، اگر دوره دستیاری چهار سال است باید به طور کامل انجام شود و مسئول چنین اتفاقاتی نیز معاونان آموزشی دانشگاهها هستند.

وی گفت:‌ تصویب طرح آمایش سرزمین برای پیشگیری از گسترش بی رویه مراکز آموزش عالی یک حرکت بزرگ در دولت یازدهم است که هفته گذشته اتفاق افتاد و اگر آمدن ماهمین یک ماحصل را داشته، ارزش آمدن را داشته است.

هاشمی افزود: باید بین دانشگاههای داخلی رقابت سالمی به وجود بیاید در عین حال باید وارد رقابت در عرصه خارج از مرزها و در سطح بین‌المللی شویم، در استانهایی که چند دانشگاه هست نیز باید وحدت رویه آموزشی را شاهد باشیم، استقلال دانشگاههای هر استان در حوزه امور مالی و اداری قابل قبول است اما در امور آموزشی باید وحدت رویه را شاهد باشیم.

وی گفت: اعضای هیئت علمی تمام وقت نیز باید تمام وقت در بخش دولتی باشند، اگر دوست دارند، می‌توانند به بخش خصوصی بروند ما نمی‌توانیم استادی داشته باشیم که فکر و ذکرش چیزی جز تدریس، آموزش و تحقیق باشد.

وزیر بهداشت افزود: بهترین بیمارستانهای کشور باید بیمارستانهای آموزشی باشند، بهترین تجهیزات و امکانات باید در این بیمارستانها باشد، روزگاری آرزوی مان این بود که هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران باشیم اما حالا ۱۰ بار فراخوان می دهیم برای جذب هیئت علمی اما کسی نمی آید، باید ریل گذاری درستی ایجاد کنیم تا این مشکلات حل شود.

هاشمی ادامه داد: از روسای دانشگاههای علوم پزشکی همچنین می‌خواهم، کلینیک های ویژه خدمات سرپایی را جدی بگیرند، مردم به این خدمات نیاز دارند، دستیاران تخصصی می‌توانند در این مراکز مشغول شوند، آموزش عملی در دانشگاهها نباید منحصر به آموزش بستری باشد و آموزش خدمات سرپایی نیز باید وارد دانشگاههای علوم پزشکی شود.

وی گفت: باید بتوانیم تغییر جدی در آموزش پزشکی کشور ایجاد کنیم، اگر این اتفاق نیفتد، آینده سلامت مردم در خطر است.

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

پاسخ بدهید

2 نظر برای مطلب "وزیر بهداشت: دستیاران در سال آخر کشیک فروشى مى کنند"

مرا مطلع کن از
avatar
مرتب کردن براساس:   جدیدترین نظر | قدیمی ترین نظر | نظر با بالاترین رای
محمد جواد نمكى
Guest

ممنون از اطلاع رسلنو

......
Guest

آقای به ظاهر خدمت گزار،تو که نگران اموزش مایی،نگران حقوق و بیگاری ای که از ما میکشی چرا نیستی،شما اگه بلدی زندگی متاهلی رو با۴۰۰ تومن و ۲۴ ساعت فول تایم تو بیمارستان بچرخونی به ما هم یاد بده،به قول شما الان۳۰ سال پیش نیست

wpDiscuz
Powered by Themes24x7