به گزارش صدای پزشکان به نقل از تسنیم، دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم سازمان غذا و دارو در زمینه خطرات گزش حشره دراکولا در مناطق شمال ایران، اظهار کرد: حشره دراکولا کاملاً شبیه مورچه و کمی بلندتر و کشیدهتر است و بدنش بهطور یک در میان به رنگ سیاه و مایل به قهوهای است.
وی افزود: حشره دراکولا نه نیش میزند و نه گاز میگیرد بلکه ترکیبات سمی و محرکی را ترشح میکند که باعث ایجاد زخم در محل عبور خود از روی پوست شده و منجر به صدمات بافتی، زخم و تاول میشود.
بهمنش در خصوص نشانههای ترشح ناشی از حشره دراکولا بر روی بدن، بیان کرد: ترکیبات سمی و محرک ترشحات این حشره روی پوست ایجاد قرمزی به همراه تاول و یا جوشهای کوچک همراه با خارش می نماید که در انتها ورقه ورقه و پوسته می شود.
وی گفت: با وجود آنکه این حشره نیش نمیزند و فاقد گزیدگی است اما زخم ناشی از سم حشره، آزار دهنده است.
دبیر ستاد مرکزی اطلاع رسانی داروها و سموم عنوان کرد: این حشره در نقاط شمالی ایران و در فصل تابستان با شروع گرمای هوا شیوع پیدا میکند. نام محلی حشره « بند» است و مسیر حرکت حشره یا موضعی که آغشته به سم و ترشحات حشره میشود و اغلب در نواحی سر، صورت و یا دست است.
وی ادامه داد: در هنگام توقف در فضای آزاد لباس آستین دار بپوشید و موقع خواب از پشه بند و وسایل دورکننده حشره استفاده کنید.
بهمنش گفت: از کشتن حشره بر روی پوست باید جداً خودداری شود. گرچه زخم ناشی از سم این حشره خودبخود بهبود مییابد ولی میتواند بسیار آزادهنده و همراه با درد باشد.
وی در خصوص اقدامات و کمکهای اولیه در گزارش دراکولا بیان کرد: درمان قطعی برای سم حشره دراکولا یا بند وجود ندارد و عارضه بعد از مدتی خودبخود خوب میشود.
به گزارش سازمان غذا و دارو – بهمنش گفت: له شدن حشره دراکولا یا بند روی پوست و یا خاراندن پوست سبب انتشار سم و تشدید زخمهای روی پوست خواهد شد.
وی تاکید کرد: برای تخفیف عارضه پوستی سم حشره دارکولا، میتوان در ساعات ابتدایی با آب و صابون معمولی محل عارضه را شستشو داد و با الکل سفید ضدعفونی و سپس خشک کرد.
بهمنش خاطرنشان کرد: با تمیز نگه داشتن محل عارضه میتوان از بروز مشکلات ثانویه از جمله عفونتهای باکتریایی جلوگیری کرد همچنین هرچه پوست مرطوبتر باشد شدت عارضه بیشتر است.