به گزارش صدای پزشکان به نقل از ایرنا، سید حسن هاشمی روز یکشنبه در مراسم تودیع و معارفه رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: تغییر روسای دانشگاه های علوم پزشکی و به طور کلی تغییر افراد مسئولان چندان مهم نیست، مهم تغییر فرآیندهاست به نحوی که بر زندگی و رفاه مردم و خدمات رسانی بهتر به مردم تاثیر بگذارد.
وی ادامه داد: یکی از تغییر فرآیندها، برداشتن مشکلات پیش پای آموزش پزشکی و خدمات بهداشتی-درمانی است، برای رسیدن به این هدف باید دانشگاه های علوم پزشکی و مراکز درمانی هیئت امنایی شوند و استقلال پیدا کنند و این تغییر به خصوص در تهران بسیار لازم است.
وزیر بهداشت گفت: یکی از مشکلاتی که در حوزه آموزش در سه دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود دارد و به بخش آموزش پزشکی لطمه می زند، سهمیه هایی است که در قبولی دانشگاه لحاظ می شود، من در شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز پیشنهاد دادم که چه در دانشگاه های وزارت بهداشت و چه وزارت علوم، سهمیه های ورودی را حذف کنند و معادل آن را به سهمیه دانشگاه های خارج از تهران اختصاص دهند.
وی افزود: این درست نیست که فاصله رتبه افرادی در دانشگاه های تهران در رشته های پزشکی، دندانپزشکی،داروسازی و … این قدر زیاد باشد و یک فرد با رتبه سه هزار در کنار یک فرد با رتبه ۸۰ هزار در یک کلاس بنشینند.
هاشمی گفت: خانواده شهدا، ایثارگران و جانبازان مورد احترام همه ما و جامعه هستند و روی سر ما جا دارند اما گاهی کارهایی می کنیم که معنای عوامفریبی می دهد، باید جسات داشته باشیم و اشتباه های گذشته را بپذیریم و آنها را اصلاح کنیم.
وی افزود: دانشگاه های برتر کشور در تهران جای رقابت است وباید بهترین نخبگان کشور در این دانشگاه ها درس بخوانند، این وضعیت نه مورد قبول رهبر و نه سران قواست که بگذاریم رتبه های پایین و بالای کنکور با هم و در کنار هم در یک کلاس باشند و حقی از افرادی ضایع شود.
هاشمی گفت: مردم برای گرفتن خدمات درمانی خیلی گرفتاری دارند، این گرفتاری در تهران نیز بسیار زیاد است، مشکل وزارت بهداشت بدعهدی شرکای وزارت بهداشت است، هم اکنون وزارت بهداشت با ۱۸هزار میلیارد تومان طلب و ۱۵هزار میلیارد تومان بدهی مواجه است، بنابراین ورشکسته نیست و تراز مالی دانشگاه ها مثبت است، اما زمانی که طرح تحول سلامت را شروع کردیم، تزار مالی دانشگاه ها و بیمارستانها منفی بود و در مرز ورشکستگی بودند.
وی افزود: اکنون سه هزار میلیارد تومان تزار مثبت مالی در وزارت بهداشت داریم اما شرکای وزارت بهداشت طلب ها را نمی دهند و من به عنوان وزیر بهداشت به جای اینکه به دنبال حل مسائل کلان آموزشی و بهداشتی ودرمانی مردم باشم از صبح تا شب باید به دنبال پول بدوم و ۷۰ درصد وقت من صرف این کار می شود.
وزیر بهداشت گفت: مردم در بیمارستان ها گرفتارند و وضعیت دانشگاه های کشور خوب نیست،برخی استادان و اعضای هیات علمی دانشگاه فارغ از دغدغه ها و مشکلات مردم راه خودشان می روند و فقط به منابع خودشان فکر می کنند و قبیله ای فکر می کنند. در حالی که کار اصلی دانشگاه این است که گره از کار مردم باز کند.
وی افزود: چرا باید بیماران از آن طرف اسلامشهر برای درمان به بیمارستان شریعتی و امام خمینی(ره) یا مرکز طبی کودکان در مرکز تهران بیایند. امیدوارم سه دانشگاه علوم پزشکی در تهران دست به دست هم دهند و استادان دانشگاه کمک کنند تا مشکلات مردم و بیماران کمتر شود.
هاشمی گفت: باید راه و روش استاد قریب را در دانشگاه علوم پزشکی دنبال کنیم و به دنبال پارتی و توصیه ها در انتصاب ها نباشیم و نگاه قومی، قبیله ای و ژن خوب نداشته باشیم بلکه هر کس بر اساس شایستگی خود باید مسئولیت بپذیرد.
هاشمی گفت: یک رشته پزشکی در کشور داریم که در این دوره، درآمدش ۴ برابر شد، اما حالا که مشکلات مالی ایجاد شده و ۲۵ درصد از درآمد این رشته کاهش یافته است، و البته باز هم سرجمع نسبت به گذشته درآمدشان سه برابر شده است. این درست است که در کشور جنجال و قشقرق ایجاد کرده اند و فقط به فکر خودشان هستند. ما در کشور امثال شهید حججی را داریم که سرشان را برای کشور می دهند، شما برای کشور چه کار کرده اید.
وی افزود: دانشگاه های بزرگ مثل دانشگاه علوم پزشکی تهران باید سهم خود را برای سلامت کل مردم ایران ایفا کنند، چرا در برخی شهرستانها، متخصص یا جراح عروق نداریم، در رشته خود من که چشم پزشکی است ۴۰ درصد شهرهای کشور فلوشیب چشم پزشکی ندارند و همه در تهران جمع شده اند.
وزیر بهداشت گفت: پذیرفتن پست های مدیریتی در نظام جمهوری اسلامی جز مسئولیت و زحمت عایدی ندارد، برای امثال من و دکتر کریمی که امروز مسئولیت سرپرستی دانشگاه علوم پزشکی تهران را قبول می کند، این موضوع کاملا واضح است، من و دکتر کریمی در آخر راه هستیم و امروز که دکتر کریمی این مسئولیت را قبول می کند، با سابقه پر افتخارش، در واقع از آبروی خود مایه گذاشته است و با خدا معامله کرده است.
هاشمی افزود: دانشگاه علوم پزشکی تهران، فخر دانشگاه های کشور است و باید همیشه در مرزهای دانش حرکت کند و در عین حال برای رفع مشکلات و چالش های کشور پیشرو باشد.
وی گفت: دکتر جعفریان در چهار سال گذشته که رئیس این دانشگاه بود در اجرای طرح تحول سلامت زحمت فراوان کشید، در ابتدای کار دستاوردها درخشان بود اما در ادامه عده ای از دوستان و شرکای وزارت بهداشت کم لطفی کردند و هنوز هم این کم لطفی ها ادامه دارد.
مخالفت وزیر بهداشت با بازگشت دانشگاه های علوم پزشکی به وزارت علوم
هاشمی افزود: پیشنهادی مطرح شده که ادغام آموزش پزشکی در دانشگاه های علوم پزشکی به گذشته برگردد و دورباره دانشگاه های وزارت بهداشت در وزارت علوم در هم ادغام شود، چنین کاری شدنی نیست، زیرا به طور کلی دانشگاه ها در ایران وضعیت خوبی ندارند و وزارت علوم نیز ظرفیت و توان این کار را ندارد و در وضعیتی نیست که چنین بار سنگینی را تحمل کند.
وی گفت: ۲۷ درصد تولید مقالات علمی کشور که در ISI ثبث می شود و مایه افتخار کشور است در دانشگاه های علوم پزشکی تولید می شوند و انتقال این مجموعه به وزارت علوم به ضرر تولیدات علمی کشور است.
وی افزود: باید از حرف و شعار دست برداریم و کار کنیم، دانشگاه احترام می خواهد، هر ماه ۳۰ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان در کشور یارانه داده می شود، دریغ از یک هزار میلیارد تومان برای دانشگاه ها.
هاشمی گفت: دانشگاه های علوم پزشکی البته به جز آموزش مسئولیت بهداشت و درمان مردم را دارند و متاسفانه زیرساخت های لازم برای ارائه این خدمات به خصوص در تهران فراهم نیست، چه بسیار ساختمان های آموزشی دانشگاه ها که در تهران به بهداشت و درمان مردم اختصاص یافت با این حال اغلب بیمارستان های تهران قبل از انقلاب ساخته شده است و محرومیت استان تهران از نظر زیرساخت های بهداشتی و درمانی بسیار بالاست.
وی افزود: اگر بتوانیم آموزش پزشکی را در بدنه خدمات بهداشتی و درمانی در سه دانشگاه علوم پزشکی تهران جدا می کنیم و امیدوارم برای این کار مجلس هم همراهی کند تا هم آموزش و هم بهداشت و درمان در تهران کارآمدتر شود.
در ا ین مراسم دکتر عباسعلی کریمی، رئیس سابق مرکز قلب تهران به عنوان سرپرست جدید دانشگاه علوم پزشکی تهران معارفه و از خدمات چهارسال گذشته دکتر علی جعفریان رئیس سابق این دانشگاه با حضور وزیر بهداشت قدردانی شد.
کاشکی واقعا همه سهمیه ها حذف شود حتی سهمیه هیئت علمی