یادداشت

پاسخی به همکار رادیولوژیست

نظرات نویسندگان مهمان لزوما بازتاب دهنده نگاه صدای پزشکان نیست

پیش از این دکتر پیمان کمالی حکیم در مطلبی با عنوان بررسی یک خبر، افتخار آفرینی یا بزرگنمایی؟ به پوشش رسانه ای خبری با عنوان موفقیت تیم سونوگرافی دانشگاه ایران در تورنمت جهانی پرداخته و در مورد اهمیت آن نوشته بوده، دکتر مجتبی چاردولی متخصص طب اورژانس عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران و رییس تیم اعزامی به مسابقات در این مطلب که برای ما ارسال کرده اند نکاتی را در این خصوص یادآور شده اند، صدای پزشکان در این میان به گفتگو به عنوان ابزار مفاهمه و مخصوصا بین همکاران پزشک اعتقاد داشته و از بوجود آوردن بستری برای این امر استقبال می کند.

دوست عزیزم دکتر کمالی حکیم اگر لطف کنید و کلمه ultrasound worldcup را در گوگل سرچ کنید اولین چیزی که خواهید دید این مسابقات هست که در کنگره جهانی اولتراسوند در آموزش پزشکی(wcume) که توسط society of ultrasound in medical education(susme) و cpocus و winfocus و ultrasound training solution و…. برگزار می شود.
اینکه در کنگره ای باید ثبت نام کرد و هزینه ای پرداخت کرد را هم متوجه نشدم که برای شما چه معنایی دارد؟
فرمودید باید مسابقات جهانی نامه به وزارتخانه بدهد و …. باید بگویم اینچنین نیست و هر دانشگاهی از هر نقطه جهان می تواند تیم معرفی کند و ما هم تیم خودمان را معرفی کردیم.
فرمودید یک برنامه فان بود؛ در پاسخ باید بگویم که برای برنامه فان نام worldcup را نمی گذارند و ۱۷ تیم از کشورهای پیشرفته دنیا برای سرگرمی حضار در آنجا حاضر نمی شوند.
در ضمن تمام مسابقات جهانی از جمله المپیکها و المپیادها نیز در فضای دوستانه برگزار می شود و معنای بی اهمیتی آنها نیست.
شما کافیست نام بزرگانی به نام christian fox , jacob avila , vicki noble , richard hoppmann, rachel liu ، suen pascoe و….را سرچ بفرمایید و سری به توییتر این دوستان بزنید و خبر مهیج قهرمانی تیم ایران را از زبان این بزرگان بشنوید.
سونوگرافی استتوسکوپ قرن ۲۱ می باشد و وسیله ای است که همه پزشکان به فرا خور باید از آن برای تشخیص بیماری استفاده کنند. در ضمن سونوگرافی آموزش پزشکی را متحول کرده است.امروزه برای آموزش آناتومی، فیزیو لوژی ، سمیولوژی و….. به صورت جدی از این ابزار استفاده می شود و این کنگره که ما در آن به عنوان ارائه دهنده مقاله حضور داشتیم( علاوه بر مسابقه) به همین منظور و عنوان بود.
از شما دوست عزیزم دعوت می کنم به عنوان یک رادیولوژیست دین خود را به آموزش پزشکی کشور با آموزش اولتراسوند به دانشجویان با استعداد این مرز و بوم ادا نمایید.

دوست کوچک شما دکتر مجتبی چهاردولی

درباره نویسنده

مجتبی چهاردولی

دکتر مجتبی چاردولی متخصص طب اورژانس عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران

پاسخ بدهید

2 نظر برای مطلب "پاسخی به همکار رادیولوژیست"

مرا مطلع کن از
avatar
مرتب کردن براساس:   جدیدترین نظر | قدیمی ترین نظر | نظر با بالاترین رای
عقلا در حال نظارت اند
Guest
سونوگرافی وسیله ای نیست که با آموزش چند ماهه به زوایای آن تسلط پیدا کرد به نظرم این قیاس مع الفارق است سهل ممتنع است سونوگرافی دریایی است که از دور کم عمق به نظر میرسد ولی بسیار عمیقتر از این دوره های کوتاه مدت است.رزیدنتهای رادیولوژی روزی کم کم ۳۰ ۴۰ تا سونو انجام میدهند.یعنی ماهی ۱۲۰۰ عدد و ۴ سال رزیدنتی نزدیک ۵۰ هزار سونوگرافی را تحت نظر استاد هم انجام میدن هم یاد میگیرن و حتی باز هم کمه.بعد چه طور با دوره چند ماهه میتوان پذیرفت توانایی سونوگرافی پیدا کرده شود.میشه آسمون ریسمون بافت ولی عقلا… بیشتر
نخبه کشی
Guest
من نمیدونم چه برنامه هایی در آینده برای رادیولوژی هست ولی همین قدر میدونم که بالاترین رتبه ها در این رشته قبول میشن و ۴ سال هم زحمت میکشن اون وقت این نوع بحث ها که بیان دستگاه سونوگرافی را با استتوسکوپ مقایسه کنند از دید من مصداق کامل نابودی سرمایه های علمی و نخبه کشی است و دهن کجی بزرگ هم به نخبه های علمی که به رتبه های تک یا دورقمی قبول شدن هست هم دهن کجی بزرگتر به مریض های از همه جا بیخبر که یک پزشک با فقط چندماه آموزش قراره با سونوگرافی براش تصمیم بگیره.تازه… بیشتر
wpDiscuz
Powered by Themes24x7