در سالی که گذشت مرگ ناگهانی چند بازیکن فوتبال حین بازی و یا در طول اردوهای آماده سازی باعث توجه ویژه درباره سلامت بازیکنان فوتبال و به خصوص طی جام جهانی شده است. هفته قبل نیز FIFA در اکانتهای رسمی خود در فضای مجازی پوستری منتشر کرده است و پیرامون Sudden Cardiac Arrest در زمین بازی اطلاعرسانی کرده است. همچنین گفته شده است که این پوستر در رختکنهای تمام تیمها نصب خواهد شد. این آگاهی بخشی گواه اهمیت موضوع است.
اما در نهایت، تاثیر جام جهانی فوتبال بر سلامت مردم (بازیکنان و تماشاگران) چیست؟
سایت FOX در مقاله ای به ارائه آمارهای جالبی پیرامون این موضوع پرداخته است که به شرح زیر است:
در ابتدا به همه تماشاگرانی که به کشور روسیه رفته اند توصیه اکید شده است که بیمارستان های نزدیک خود را بشناسند و راه های رسیدن به آن ها را بلد باشند. در جام جهانی قبلی به طور چشمگیر مرگ های قلبی عروقی و جراحت های ناشی از خشونت خانگی بیشتر بوده است.
حوادث قلبی عروقی
جام جهانی مجموعه ای از احساسات تلخ و شیرین برای هر نفر است و همین استرس یک عامل خطر حمله قلبی است. مجله The New England Journal of Medicine مطالعه ای را منتشر کرده است که آمار حوادث قلبی عروقی حین جام جهانی آلمان ۲۰۰۶ را تحلیل کرده است. در این مطالعه بیان شده است که بروز مرگ های ناشی از حملات قلبی آریتمی ها برای آلمانی ها، طی روزهایی که کشور آلمان بازی داشته است ۲٫۶۶ برابر روزهای عادی است. مردان ۳٫۲۶ برابر و زنان ۱٫۸ برابر روزهای عادی در ریسک بیشتری قرار داشتند.
علت این حادثه به گفته یک جراح قلب و محقق این مطالعه این است که “طی مسابقات مهم اولین کار برای ما فراهم کردن مقدار زیادی غذا با چربی و کالری بالا و مصرف الکل است.” در ادامه استرس های روانی (ناشی از باخت و یا حتی برد تیم محبوب) باعث افزایش ضربان قلب می شود که برای بدن مضر است. این اتفاق در افراد با ریسک فاکتورهای قبلی قلبی تشدید می شود، در حالی که بسیاری افراد از وضعیت قلب خود اطلاعی ندارند. مخصوصا که در بخشی از افراد حملات قلبی بدون بروز درد قفسه سینه ممکن است رخ دهد و تنها با علائم خستگی، گیجی، تنگی نفس و … بروز پیدا کند که در بسیاری از افراد مورد غفلت قرار می گیرد. بنابراین بسیاری از افراد حملات قلبی دارند ولی متوجه نمی شوند.
این محقق و جراح قلب توصیه میکند که “از بازی لذت ببرید ولی زیاد از حد نخورید، ننوشید و سیگار نکشید. همچنین با هرگونه علائم غیرمعمول خیلی سریع به بیمارستان مراجعه کنید.”
خشونت خانگی
در بعضی از تماشاگران، حتی آنانی که تیم محبوبشان بازی را می برد، میزان بروز خشونت بیشتر می شود. طبق تحقیقات یک جرم شناس در دانشگاه Lancaster، خشونت در انگلستان و ولز در طی جام های جهانی ۲۰۰۲، ۲۰۰۶ و ۲۰۱۰ به طرز قابل ملاحظهای بیشتر شده است که فقط مربوط به باخت تیم انگلستان نبوده است. حین باخت های تیم ملی انگلستان خشونت ۳۸% بیشتر شده است اما در زمان برد انگلستان نیز ۲۶% افزایش داشته است.
در مطالعه ای دیگر خشونت خانگی حین بردهای انگلیس ۲۷٫۷% و پس از باخت این تیم ۳۱٫۵% بیشتر بوده است.
ازدیاد زاد و ولد
اما همه اخبار بد نیست. جام جهانی باعث افزایش نرخ موالید می شود!
آلمان به عنوان کشوری که جز کمترین نرخ رشد در اروپا دارد،۹ ماه پس از میزبانی جام جهانی ۲۰۰۶ و مقام سوم این جام، رشد ۳۰% در نرخ موالید داشتند.
در اسپانیا ۹ ماه پس قهرمانی بارسلونا در لیگ قهرمانان در سال ۲۰۰۹ شاهد رشد ۱۶% در زاد و ولد بودیم. همچنین در ایسلند ۹ ماه پس از برد این کشور مقابل انگلیس در جام اروپای سال ۲۰۱۶ رکورد جدیدی در نرخ موالید داشته اند.
باید دید این رشد جمعیت در روسیه یک سال بعد نیز دیده می شود یا خیر.
ترجمه: دکتر حامد چراغعلی
برای مشاهده متن کامل مقاله، به لینک زیر مراجعه کنید:
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید