به گزارش صدای پزشکان، به نقل از خبرگزاری فارس، ایرج فاضل در نشست خبری اظهار داشت: افتخار میکنم که عضو جامعه پزشکی هستم،خوشبختانه با تلاش جامعه پزشکی طی سالهای بعد از انقلاب از نظر خودکفایی رقیب در کشور نداریم و هر بیماری با هر نوع مشکل مرسوم در دنیا امکان درمان دارد و هیچ اجباری برای درمان و مراجعه به خارج از کشور نیست.
* انتقاد از روش برگزیدن دانشجویان پزشکی
رئیس سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه مشکلات وسیعی امروزه در حوزه پزشکی داریم که یکی از آنها مسئله آموزش است،افزود: شیوه کهنه و خارج از نرم در حوزه آموزشی پزشکی از گذشته تا کنون ادامه داشته و جوانان را در کارخانه کنکور آموزش میدهیم و تکلیفی را تعیین میکنیم که مناسب نیست و تنها انتخاب فرد برای این رشته از طریق نمره و محفوظات است.
وی گفت: نمیتوان تنها افراد را با این دو ملاک پزشک و قاضی کرد چرا که خسارتهای زیادی حاصل میشود، دوره پزشکی ۷ ساله بوده و جوانان دبیرستانی وارد تونلی میشوند که خروجی ندارد. این شیوه مردود است و باید تجدیدنظر شود و معیارهای دیگر در نظر باشند.
فاضل خاطرنشان کرد: تربیت بر اساس نیاز مملکت باید انجام شود ولی امروزه متأسفانه در برخی مراکز انباشتگی و در برخی مراکز استانها فقدان داریم همچنین موضوع بومیسازی بسیار حائز اهمیت است.
* از پزشکان کار اجباری میخواهند
رئیس سازمان نظام پزشکی در مورد طرح خدمت پزشکان گفت: تحصیلات مجانی است و پزشکان از لحاظ وجدانی و اقتصادی به کشور بدهکار هستند بنابر این طبیعی است که مدتی را خدمات رایگان و نیمهرایگان ارائه دهند البته برنامهای که در این زمینه امروزه ارائه میشود غیرقابل قبول است چرا که تنها دو سال اجرای طرح کافی بوده و اینکه پزشک بخواهد برای اخذ درجات و مقاطع بیشتر طرح طولانیتری رود درست نیست و کار اجباری به شمار میرود.
فاضل با بیان اینکه در اجرای طرح پزشکان باید تجدیدنظر شود، گفت:البته به غیر از پزشکان سایر مشاغل همچون مهندسین راه و ساختمان، مهندسین کشاورزی و … نیز باید خدمات رایگان و نیمهرایگان به دلیل تحصیلات مجانی ارائه دهند و این برای تنها پزشکان نباشد.
وی در مورد وضعیت دستیاران و رزیدنتها گفت: این قشر ساعتهای طولانی کار میکنند در حالی که در برخی از کشورها اگر یک ساعت بیشتر فعالیت کنند جرم بوده چرا که کار آنها با جان انسان سر و کار دارد و مشکل ایجاد میکند همچنین در حقوق و پوشش بیمهای دستیاران و رزیدنتها باید تجدیدنظر شود.
* میزان شکایت از پزشکان ناچیز است
رئیس سازمان نظام پزشکی ادامه داد:طبق آمار میزان شکایت از پزشکان نسبت به خدماتی که ارائه مید هند ناچیز است ولی حتی یک مورد هم حائز اهمیت بوده و سعی میکنیم رسیدگی و اگر حقوقی ضایع شده جبران کنیم.
وی گفت:حرفه پزشکی دشواریهایی دارد که کمتر حوزههای دیگر با آن سر و کار دارد، بیمهها کارآمد نبوده و این به ضرر بیمار، بیمارستان و پزشک است. همچنین تعرفهها عادلانه نیست که امیدواریم مشکلات کمتر شود.
*مسئولان به سلیقه شخصی خود خارج میروند
فاضل در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا برخی مسئولان کشور برای درمان خود به خارج مراجعه میکنند در حالی که شما میگویید درحوزه پزشکی خودکفا بوده و هیچ نیازی مراجعه به خارج برای درمان نیست،گفت: افرادی که برای درمان به خارج میروند هزینهاش را من و شما میدهیم؛ خودشان نمیپردازند برای همین میروند و انتخابشان نوعی سلیقه شخصی است.
وی افزود: بزرگانی همچون امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری همچنین بسیاری از رؤسای جمهورها به بهترین شکل در کشور درمان شدهاند و امام خمینی (ره) حتی مخالف بودند که یک پزشک خارجی بر بالین ایشان حاضر شود و در تیم پزشکی باشد.
رئیس سازمان نظام پزشکی در ادامه در مورد وضعیت بیمهها گفت:در برخی از کشورها که بیمهها واقعی بوده هیچ مالی بین پزشک و بیمار نیست ولی متأسفانه در کشور ما بیمهها ماهیت خود را از دست داده و سرانه بیمه نسبت به باری که بر دوش آنها میگذاریم بیشتر است همچنین بده و بستان بیمه متواضع نیست و خود بیمهها سهلانگاری میکنند.
فاضل افزود: بیمهها در پرداختها مدتها تأخیر داشته و مجموعههای پزشکی با استیصال کار میکنند و اکنون تمام بیمارستانها مشکل دارند.
رئیس سازمان نظام پزشکی عنوان کرد: در هزینههای پزشکی کشور گاهی دلیل آن گشادهدستی بیش از حد بوده همچنین بخش دولتی نباید رقیب خصوصی باشد.
* طرح تحول بدون آماده شدن زمینهها اجرا شد
وی در مورد اجرای طرح تحول گفت: این طرح بیشتر طرح تحول درمان بود نه سلامت، ابتدا این طرح خوب بود ولی به دلیل اینکه زمینههای اجرای آن آماده نشده بود با مشکل مواجه شد و مسائلی همچون گرانی و پایدار نبودن منابع سبب شد سرعت اجرای طرح کند شود.
فاضل تأکید کرد: طرح تحول به شکل اولیه آن قابل اجرا نیست و باید اقدامات لازم در این راستا انجام شود.
* کتاب ارزشگذاری نسبی جدید ارائه میشود
رئیس سازمان نظام پزشکی در مورد کتاب ارزشگذاری نسبی خدمات در حوزه سلامت گفت: این کتاب، کتاب کالیفرنیا بوده و خدمات متنوعی هر کدام برایش بهایی در نظر گرفته شده که سالها در کشورهای مختلف از جمله ایران استفاده میشد، متأسفانه در تجدیدنطرقبلی در برخی از مسائل این کتاب دست بردند که بر خلاف عدالت بود.
وی گفت: این مسئله شکایت ایجاد کرد و قول دادیم آن را به حالت اولیه برگردانیم. باید توجه داشت که هرگونه تغییر در نسبتهای این کتاب آن را بیارزش میکند بنابر این ما چاپ ۲۰۱۸ این کتاب را ترجمه و تغییرات مصنوعی دورههای قبل را از آن حذف کردیم. در این زمینه انجمنهای زیادی با ما همکاری کردند که آن را به سازمان برنامه و بودجه و وزارت بهداشت ارائه میدهیم و آنها مسئول اجرا گذاشتن آن هستند.
* توصیه رئیس سازمان نظام پزشکی به استفاده مجدد وسایل جراحی
فاضل در مورد تحریمهای ظالمانه آمریکا و تأثیر آن در حوزه پزشکی گفت:برخلاف آنچه ادعا میشود تحریمها شامل مسائل پزشکی هم است و آن را به شدت تحت تأثیر قرار میدهد البته این موضوع دفعه اول نیست و پیش از این هم مشکلاتی پیش رو داشتیم.
و گفت:از راهکارهای مقابله با این مسئله صرفهجویی است که بسیاری از تجهیزات گرانقیمت پزشکی را میتوان استریل و دوباره استفاده کرد.
رئیس سازمان نظام پزشکی تأکید کرد: لیست بزرگی در این زمینه در جامعه جراحان تهیه کردیم که میتوان آن را مجدد استفاده کرد ولی قبلا بخشنامه آن را ممنوع کرده بود و ما خواستهایم این بخشنامه را لغو کنند.
* تبلیغات پزشکی غیرمجاز است
وی با تأکید بر اینکه تبلیغات پزشکی برای پزشکان غیرمجاز است چرا که راهی جهت جلب مشتری و سود به شمار میرود و سلامت مردم را تحت تأثیر قرار میدهد خاطرنشان کرد: تبلیغ به هر شکلی اعم از رسانهها و فضاهای مجازی ممنوع بوده و مسئله قابل پیگیری است.
فاضل گفت: این تبلیغات بیش از حد انتظار است و کیفر بزرگتری برای جلوگیری از آن لازم بوده که این کیفر بسته به تکرار و نوع آن تذکر، توبیخ و محرومیت را شامل میشود.
*پزشکان سهمخواهی نکنند
رئیس سازمان نظام پزشکی در مورد سهمخواهی برخی از پزشکان با تولیدکنندههای تجهیزات پزشکی گفت:سهمخواهی جرم است و پزشک با تولیدکننده وسایل و تجهیزات پزشکی نمیتواند شریک شود و اگر متخصصی بیمار را به متخصص دیگری ارجاع دهد اگر وجهی دریافت کند جرم به شمار میرود.
وی افزود: گاهی روابط نادرستی بین شرکتهای تولیدکننده مسائل پزشکی و پزشک ایجاد میشود که رشوهدهنده و گیرنده هر دو گنهکار بوده ما پیگیر این مسئله هستیم و با آن برخورد میکنیم.
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید