یادداشت

متخصصین جوان کمتر از همتایان مسن خود درآمد دارند

در بین متخصصین زیر ۴۰ سال، بیشترین درآمد مربوط به جراحان پلاستیک، ارتوپدها و متخصصین گوارش است. متخصصین غدد، اطفال، عفونی و پزشکی اجتماعی نیز کمترین درآمد را بین متخصصین زیر ۴۰ سال دارند.

{"total_effects_actions":0,"total_draw_time":0,"layers_used":0,"effects_tried":0,"total_draw_actions":0,"total_editor_actions":{"border":0,"frame":0,"mask":0,"lensflare":0,"clipart":0,"square_fit":0,"text":0,"shape_mask":0,"callout":0},"effects_applied":0,"uid":"CDF84038-9037-471B-A554-A0469D3B916C_1534056720786","entry_point":"create_flow_fte","photos_added":0,"total_effects_time":0,"tools_used":{"tilt_shift":0,"resize":0,"adjust":0,"curves":0,"motion":0,"perspective":0,"clone":0,"crop":1,"flip_rotate":0,"selection":0,"enhance":0,"free_crop":0,"shape_crop":0,"stretch":0},"width":580,"source":"editor","origin":"gallery","height":1293,"subsource":"done_button","total_editor_time":0,"brushes_used":0}

۲۰۳۲۹  پزشک از ۲۹ تخصص مختلف در نظرسنجی سال ۲۰۱۸ سایت Medscape مربوط به درآمد شرکت کرده اند. از بین آنان ۵۴۰۰ پزشک زیر ۴۰ سال سن داشتند. این گزارش به تفاوت در آمد بین پزشکان زیر ۴۰ سال و بالای ۴۰ سال اختصاص دارد.

در آمد بین این دو گروه سنی به طرز معناداری با هم اختلاف دارد. کمترین اختلاف بین پزشکان جوان و مسن در بین پزشکان مراقبت های اولیه (PCPs یا همان primary care physicians) است. این اتفاق ممکن است به این علت باشد که درآمد سالیانه آن­ها به نسبت سایر رشته­ها در کل کمتر افزایش داشته است. همچنین ممکن است نشان دهنده انگیزه رزیدنت­ها به مسیرهای عمومی­تر باشد.

همان­طور که در نمودار زیر مشاهده می­کنید پزشکان متخصص بالای ۴۰ سال سالیانه ۷۲هزار دلار بیش از همتایان زیر ۴۰ سال خود درآمد دارند.

fig3

از دیگر جنبه هایی که همیشه تفاوت در آن توجه بر انگیز بوده است، تفاوت های جنسیتی و تبعیض های بین زن و مرد بوده است. در این مطالعه اختلاف در آمد بین پزشکان زن و مرد نیز بررسی شده است. فارغ از گروه سنی، در اکثر تخصص­ها درآمد مردان به طور چشمگیری از زنان بیشتر بوده است. این تفاوت در دو گروه سنی متوسط (۳۵ الی ۴۴ سال و ۴۵ الی ۵۴ سال) بیش از سایر گروه­های سنی است.

fig4

در این مطالعه، در گروه سنی جوانان ۴۱% شرکت کنندگان زنان بودند، در حالی که در گروه سنی بالای ۴۰ سال این عدد ۳۱% است. این اختلاف نشان دهنده این است که در سالیان اخیر ورودی­های پزشکی نسبت به سالیان قبل شامل تعداد بیشتری از زنان است. همچنین در تفاوت نژادی، در سالیان اخیر نژاد آسیایی (Asian) رشد چشمگیری داشته است.

همان­طور که قبلا گفته شد در تمامی شغل­های مرتبط با پزشکی، درآمد گروه­های سنی بالای ۴۰ سال به طور معناداری بیش از گروه­های سنی زیر ۴۰ سال بوده است. اما این اختلاف در بین پزشکانی که کار اداری دارند، کمتر از سایر مشاغل بوده است.

قابل حدس است که پزشکان جوان نه تنها درآمد کمتری دارند بلکه بیش از پزشکان بالای ۴۰ سال درگیر پرداخت وام و بدهی (به خصوص بازپرداخت وام­های تحصیلی) هستند. پزشکان بالای ۴۰ سال اکثر درگیر بازپرداخت وام مسکن و شهریه­های فرزندان خود هستند. بیشترین تخصصی که درگیر بازپرداخت وام­های تحصیلی خود هستند روانپزشکان و پس از آن اورولوژیست ­ها و پزشکان خانواده هستند.

fig11

طبق نمودار زیر در مقایسه رشته­های مختلف، میزان رضایت­مندی پزشکان جوان و مسن متفاوت است. به عنوان مثال در میان متخصصان ENT، ۷۹% متخصصان جوان از درآمد خود رضایت دارند که این عدد در گروه سنی بالای ۴۰ سال به ۳۹% می­رسد. بنابراین این اختلاف ۴۰%+ می­شود. روانپزشکان، متخصصین عفونی و روماتولوژیست­ها از تخصص­هایی هستند که افراد جوان در آن­ها رضایت کمتری نسبت به افراد مسن دارند.

fig12

میزان ساعاتی که پزشکان هر گروه سنی به ویزیت بیماران اختصاص می­دهند، اختلاف کمی با هم داشته است. این به این معناست که افزایش سن تاثیر چشمگیری در میزان ساعات کاری ندارد. دقایقی که پزشک به ویزیت هر بیمار اختصاص می­دهد نیز در دو گروه اختلاف کمی دارد. همچنین کارهای بوروکراتیک (که در گزارش­های قبلی Medscape به عنوان یکی از مهم­ترین عوامل فرسودگی شغلی برشمرده بود) هر دو گروه جوان و مسن را به یک میزان درگیر کرده است.

همچنین پزشکان جوان تمایل بیشتری برای ارتقای شغلی دارند. این تمایل به ارتقا در افراد زیر ۴۰ سال در بین زنان و مردان تقریبا برابر است. اما در گروه سنی بالای ۴۰ سال، مردان تمایل کمتری به ارتقای شغلی به نسبت زنان دارند.

پزشکان جوان باارزش­ترین  بخش شغل خود را ارتباط با بیماران و تغییر دنیا به جایی بهتر برای زیستن می­دانند. مسائل مالی در جایگاه پایینی قرار دارد.

fig22

در مقابل، چالشی­ترین بخش شغل پزشکی برای پزشکان جوان، قوانین متعدد، ساعات کاری زیاد و برخورد با بیماران مشکل بود:

fig23

در گروه سنی پزشکان جوان ۷۴% و در گروه سنی پزشکان بالای ۴۰ سال ۷۷% پزشکان از شغل خود راضی هستند.

همچنین از پزشکان جوان خواسته شده بود که به این سوال پاسخ دهند که آیا دوباره همین شغل را انتخاب می­کنند؟ تنها متخصصین آلرژی و پزشکی اجتماعی بودند که بیش از نصف آنان به ایه سوال پاسخ منفی دادند و در سایر رشته­ها پاسخ مثبت بود. بسیاری از رشته­ها بالای ۸۰% دوباره پزشکی را انتخاب می­کردند. بیشترین میزان پاسخ مثبت در بین جراحان پلاستیک بود.

fig25

از پزشکان جوان در رشته­های تخصصی خود سوال شد که آیا مجددا همین تخصص را انتخاب می­کردید؟ تمامی ارتوپدها به این سوال پاسخ مثبت دادند. از طرف دگیر، تنها ۳۳% متخصصین نفرولوژی مجددا همین تخصص را انتخاب می­کردند. (درحالی که ۶۲% نفرولوژیست­ها مجددا پزشکی را انتخاب می­کردند.) باز هم جراحان پلاستیک میزان پاسخ مثبت بسیار زیادی دارند که به نظر می­رسد از شغل خود رضایت بالایی دارند.

fig26

در پایان از بین شرکت کنندگان میزان هر تخصص به تفکیک در نمودار زیر قابل رویت است.

fig27

ترجمه: دکتر حامد چراغعلی

جهت مطالعه کامل این مقاله به لینک زیر مراجعه کنید:

https://www.medscape.com/slideshow/2018-young-physician-compensation-6009915

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

پاسخ بدهید

اولین نفری باشید که نظر می دهید

مرا مطلع کن از
avatar
wpDiscuz
Powered by Themes24x7