یادداشت

چرا بیماران به پزشک خود دروغ میگویند؟

مطالعات نشان می دهد بسیاری از بیماران در مورد اطلاعات پزشکی خود به پزشکشان دروغ می گویند یا آنها را مخفی می کنند. اما دلایل آنها برای این کار نشان می‌دهد پزشکان می‌توانند کارهای بیشتری برای جلب اعتماد بیماران انجام دهند.

در دو پایش ملی اخیر بر روی ۴۵۱۰ آمریکایی ۶۰ تا ۸۰ درصد آنها اعتراف کردند که اطلاعاتی را که می‌توانسته مربوط به سلامتیشان باشد را با پزشک خود در میان نگذاشته‌اند.
بیش از یک سوم از شرکت کنندگان در این مطالعه گفتند که مخالفت خود با توصیه پزشک را مخفی کرده‌اند و عددی نزدیک به همین مقدار نیز گفتند هنگامی که متوجه توصیه‌های پزشک نشدند سکوت کرده و چیزی نپرسیدند. بیش از یک پنجم شرکت کنندگان رژیم غذایی ناسالم یا عدم تحرک و فعالیت خود را با پزشک خود در میان نگذاشته‌اند.
در پاسخ به علت نگفتن حقیقت بیشتر شرکت‌کنندگان گفتند نمی خواهند توسط پزشک قضاوت شوند و یا پزشک آنها را نصیحت کند بیش از نیمی نیز گفتند احساس خجالت‌زدگی می کنند.
بعضی نیز گفتند نمی خواهند وقت دکتر را تلف کنند. در این مطالعه زنان، افراد جوان‌تر و افرادی که در وضعیت سلامتی بدتری قرار داشتند با احتمال بیشتری اطلاعات خود را مخفی می‌کردند.
‏Angela fagerlin نویسنده ارشد از دانشگاه یوتا می گوید: بیشتر مردم می‌خواهند در ذهن پزشک خود جایگاه بالایی داشته باشند و نمی‌خواهند به عنوان کسی که تصمیمات بدی برای زندگی خود می گیرد سرزنش شوند.

مطالعات دیگری نیز همین نتایج را نشان داده‌اند، در اوایل دهه ۹۰ نتایج یک مطالعه نشان داد که ۸۵ درصد بیماران اعتراف کردند که اطلاعات خود را مخفی کردند یا آنها را مخدوش نشان دادند همچنین در حدود یک سوم آنها نیز به پزشک خود دروغ گفته بودند.

یک پایش اخیر روی آمریکایی های تحت پوشش بیمه medicare نیز نشان داد ۴۷ درصد آنها به پزشکان خود دروغ گفته بودند که بیشتر در زمینه عادات غذایی، عادات ورزشی، زندگی جنسی و تبعیت آنها از درمان ارائه شده بوده است. علت دروغ گفتن آنها بیشتر خجالت بوده و بیشتر به پزشکان مرد جوان دروغ گفتنه‌اند.
به گفته fagerlin ارائه دهندگان خدمات سلامت باید دقت کنند که آیا رفتار آنها ممکن است بیمار را در شرایطی قرار دهد که جهت باز کردن مشکلات خود معذب باشد یا خیر.
اعتماد یک جاده دو طرفه است و پزشکان نیز کاملاً با بیماران خود صادق نیستند.

مطالعه امور سلامت در سال ۲۰۱۲ بر روی ۱۹۰۰ پزشک نشان داد یک‌سوم پزشکان احساس می کنند نباید خطاهای پزشکی جدی را با بیمار در میان بگذارند در عین حال ۴۰ درصد نیز اصول آشکارسازی در مورد ارتباط مالی خود با شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی را رعایت نکرده بودند. بیش از ۵۵ درصد نیز اقرار کردند که معمولاً یا بعضی از اوقات شرایط بیمار را بهتر از آنچه هست نشان داده‌اند.

در مقاله ای در سال ۲۰۰۹ در مورد دروغ ها در رابطه پزشک-بیمار نویسندگان در این مورد بحث کردند که عدم آشکارسازی کامل در هر دو طرف می تواند مراقبت بیمار را با مشکل مواجه کند همچنین نتیجه گرفتند که این بار بر عهده پزشک است که محیطی به وجود بیاورد که صداقت در آن تقویت شود و این واقع بینانه نیست که پیش از آنکه ابتدا شرایط تحمل، روحیه همکاری و پذیرش این دوگانگی ها را بالا ببریم انتظار داشته باشیم بیمار خود را در معرض سرزنش، ردشدن و تحقیر قرار دهد.

ترجمه: دکتر برزویه صادقی

منبع: CMAJ News

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

Subscribe
مرا مطلع کن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
Powered by Themes24x7