یادداشت

سربازان ناایمن درمان

نظرات نویسندگان مهمان لزوما بازتاب دهنده نگاه صدای پزشکان نیست

از چندی قبل بعضی از همکاران شاغل در خط اول درمان، از افزایش مراجعان با علایم تنفسی شدید که تست آنفلوانزا آنها منفی بوده، گفتند و از مقامات درخواست کیت های آزمایش کرونا کردند، که با پاسخ ما در ایران کرونا نداریم، مواجه شدند. تا اینکه ظاهرا در شب انتخابات مجلس تصمیم به تایید وجود کرونا گرفته شد.
از شنبه که بطور رسمی جلسات توجیهی با کادر درمان گذاشته شد، ناکارآمدی دیگری جلوه گر شد، نبود تجهیزات کافی.
سیستم های مدیریتی کمابیش می دانستند، یا حدس می زدند که همه گیری بزرگی در حال وقوع است، اما دستکش، مواد ضدعفونی کننده، ماسک و دماسنج هایی که در اماکن ورودی نیاز هست، به اندازه کافی آماده نکرده اند و حتی پروازهای چین متوقف نشده بوده است.
کادر درمان اعم از پزشک،پرستار، بهیار و خدماتی در حالی سربازی در جبهه مقابله با کرونا را رسما آغاز کردند، که از نداشتن تجهیزات اولیه کافی برای محافظت از خود شوکه شدند. از آنجایی که کادر درمان بدلیل نوع کار خود، یعنی مواجهه دایمی با بیماران، بطور ناخودآگاه بیماری شدید و بستری شدن خود را ناچیز برآورد می کنند، از شوک و وحشت اولیه خیلی زود درآمدند، و وظیفه خود دانستند، پای در مبارزه ای با کمترین اسلحه و تجهیزات گذارند.
از زمانی که کیت های تشخیصی کرونا برای بیماران بدحال باز شده، آمار رسمی بیماران رو به افزایش است و به موازات آن تعداد افراد کادر درمان که در مواجهه با بیماران مبتلا شده اند، نیز رو به فزونی نهاده است. افزایشی که تاکنون شامل بستری شدن و فوت چند پزشک و کادر درمان و ادامه آن بوده است.
ادامه این روند افزایشی در پزشکان، پرستاران و کادر درمان، می تواند مکانیسم دفاعی انکار،توجیه و همه توانی این سربازان درمان، از اینکه نه تنها بیمار نمی شوند یا نمی میرنند،بلکه می توانند به دیگران زندگی دوباره ببخشند را بشکند، و احساس ترس و وحشت را برتری دهد، که گاه ممکن است همراه با احساس خود سرزنشگری و گناه نیز شود، که چرا نتوانستیم بیماران را نجات دهیم یا اینکه اطرافیان ما چه گناهی کرده اند، که بواسطه ما ممکن است مبتلا به فرم شدید این بیماری شوند.
بنابراین بر عهده مسوولان است، که ضمن شفاف سازی و برنامه ریزی مدون برای پیشگیری و درمان مردم، تجهیزات اولیه ایمنی کامل را برای کادر درمان فراهم کنند، تا مانع از شکستن سد دفاعی این سربازان برای گذر از این دوران شوند.
‍ ‍

درباره نویسنده

رضا احمدی

دکتر رضا احمدی، روانپزشک، فلوشیپ و فوق تخصص سایکوسوشیال و زوج درمانی
تلفن: 02126741631

پاسخ بدهید

اولین نفری باشید که نظر می دهید

مرا مطلع کن از
avatar
wpDiscuz
Powered by Themes24x7