به گزارش صدای پزشکان به نقل از فارس جلال جلالشکوهی گفت: ۵۵۰ خدمت رادیولوژی وجود دارد که از این تعداد وزارت بهداشت فقط ۱۸ خدمت را اجازه داده که تعرفهاش افزایش یابد.
وی ادامه داد: افزایش ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصدی تعرفه این ۱۸ خدمت برای واقعی شدن قیمتها رقم کمی است البته این افزایش را وزارت بهداشت به صورت قانونی اجازه داده و خدماتی است که کاربرد روزانه بیشتری دارد. اغلب این خدمات در مطبها وابسته به سونوگرافی هستند که سونوگرافی شکم، لگن و بارداری را شامل میشوند.
رئیس انجمن رادیولوژی ایران افزود: بنابراین در مقابل گرانی سایر خدمات این افزایش تعرفه رقمی نیست و به طور کلی خدمات رادیولوژی کمتر از ۱۵ درصد رشد تعرفهای داشته است و خدماتی مثل سیتیاسکن و MRI نیز بالا نرفته است.
جلالشکوهی گفت: قبلاً تعرفه سونوگرافی بسیار پایین بود و متخصصان زنان چند برابر تعرفه مصوب از بیماران پول دریافت میکردند که این افزایش تعرفه به رقمی که متخصصان زنان می گرفتند نزدیک میشود.
وی با اشاره به اینکه تعرفه افزایش یافته در رادیولوژی قانونی بوده و وزارت بهداشت آن را در کتاب ارزشگذاری اعلام کرد، گفت: البته قرار بود ضریب این خدمات ۲۰ هزار تومان باشد در حالی که با ضریب ۱۸ هزار تومان تعیین شده است.
رئیس انجمن رادیولوژی ایران تصریح کرد: افزایش این تعرفهها به دلیل آن بود که بسیاری از مطبها در حال تعطیلی بودند این مطبها یا مجبور به تعطیلی بودند یا از ارائه خدمات رادیولوژی انصراف می دادند بنابراین وزارت بهداشت این کار را برای زنده ماندن مطبها کرد ولی مراکز جامع رادیولوژی و تصویربرداری برای ۵ تا ۶ سال آینده در خطرند.
جلالشکوهی گفت: برای خدماتی مثل MRI قیمتها باید واقعی شود اکنون ۱۵۰ هزار تومان تعرفه آن است در حالی که باید ۴۵۰ هزار تومان شود و یک سوم قیمت واقعی دریافت میشود.
وی ادامه داد: از ابتدای سال ۹۳ به وزارت بهداشت پیشنهاد دادیم اگر میخواهند قیمتها واقعی شوند باید تعرفههای سونوگرافی ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصد گران شوند اما آنها فقط تعرفه ۱۸ خدمت را افزایش دادند.
رئیس انجمن رادیولوژی ایران در مورد اینکه مردم توان پرداخت این رقم را ندارند، گفت: باید بیمهها پول این افزایش تعرفه را بدهند در حالی که بیمههای ما اشکال دارند قبلاً قیمت سونوگرافی ۱۸ تا ۲۰ هزار تومان اکنون با این رشد تعرفه ۸۰ تا ۸۵ هزار تومان شده است.
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید