به گزارش صدای پزشکان به نقل از وبسایت دانشگاه علوم پزشکی تهران شب گذشته جلسه عمومی با حضور دکتر هاشمی وزیر بهداشت و دانشجویان رشته های مختلف در محل مسجد کوی دانشگاه تهران برگزار شد. در این جلسه دانشجویان رشتهها و مقاطع مختلف تحصیلی به بیان چالشها، دغدغهها و پرسشهای خود از وزیر بهداشت پرداختند.
پسازآن، دکتر جعفریان رییس دانشگاه در جمعبندی مسائل مطرحشده از سوی دانشجویان گفت: مشکلات زیادی وجود دارد و با ایده آل ها فاصله زیادی داریم.
وی کارکرد خود دانشجویان را بر محیط و شرایط کارورزی مؤثر دانست و در ادامه از بازنگری در برنامههای پزشکی خبر داد.
دکتر جعفریان با اشاره به ابلاغ ضوابط پوشش حرفهای گفت: در حال ترویج پوشش حرفهای هستیم و بهتدریج مکانیسمهای اجرایی آن طراحی میشود.
وی در پاسخ به وجود کاستیهایی در خدمات ارائهشده به دانشجویان ساکن در مجتمع خوابگاهی کوی دانشگاه، قدیمی و فرسوده بودن ساختمانهای این محل را از علل اصلی این کمبودها دانست و در ادامه با اشاره به ظرفیت چهار هزار و اندی خوابگاههای دانشگاه، ظرفیت محدود خوابگاهها را امری جدی خواند و گفت: فاصله خوابگاه متأهلین نیز از دانشگاه دور است.
وی بابیان اینکه عمده دانشکدهها دارای ساختمانهای قدیمی و در سطحی کمتر از حد نیازهای دانشگاه هستند گفت: تا جایی که ممکن باشد در جهت ارتقای کیفیت تلاش میکنیم. این در حالی است که منابع موردنیاز همیشه در دسترس نیستند و در اینجا از شما دانشجویان میخواهم تا نگاه مجددی به محیطی که در آن درس میخوانید، بیفکنید و قدر آنچه دارید بدانید. چراکه اگر این دانشگاه جای خوبی نبود، طی سالیان گذشته دانشجویان برای ورود به آن مشتاق نبودند.
رییس دانشگاه خطاب به دانشجویان ادامه داد: در محیطی تحصیل میکنید که باوجود همه نقایص آن، در این کشور بهترین شرایط آموزشی را دارد. در این میان بازخوردهای دانشجویان مؤثر است و سعی میکنیم به طرق مختلف در جریان نظرات آنها قرار بگیریم.
در ادامه دکتر هاشمی وزیر بهداشت، حوزه سلامت را بسیار وسیع و مطالبات آن را در همه بخشها فراوان دانست و گفت: در همه این بخشها از آموزش، پیشگیری و درمان تا انواع بیماریهای خاص و غیر خاص، ناکارآمدی کم نیست.
وی بابیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران از بهترین دانشگاههای کشور است که البته کاستیهایی نیز دارد گفت: به وضعیت اینترن ها آگاهی دارم و مطلع هستم که در برخی امور پیشپاافتاده از آنها استفاده میشود ولی برخی از همین امور را یک پزشک باید بداند و انجام دهد.
دکتر هاشمی بر لزوم تجدیدنظر بر اداره دوره پزشکی عمومی تأکید کرد و در ادامه آزمون دستیاری را بدون تغییر دانست و افزود: تنها تغییری که در آزمون دستیاری رخداده است، محدود کردن تعداد رشتههای انتخابی از ۲۷ رشته به ۱۰ رشته بوده است. مراجعه به نمره آزمون پره اینترنی و نمره معدل نیز به خواست خود آزمون دهنده انجام میشود. همچنین معاونت آموزشی وزارت بهداشت تاریخ این آزمون و منابع آن را بهزودی اعلام میکند.
وی در پاسخ به کم بودن حقوق دوره اینترنی و رزیدنتی، حق را به دانشجویان داد و گفت: در مورد حقوق با کمبود اعتبارات مواجه هستیم. ولی به دانشگاه این اختیار را دادهایم که حداقل تا دو برابر، این مبلغ را افزایش دهد.
دکتر هاشمی با اشاره به اجرای طرح تحول نظام سلامت، این طرح را حداقل کاری دانست که در حق مردم میتوان انجام داد و افزود: از کل بودجه عمرانی کشور، تنها ۳٫۵ درصد آن، صرف ساخت بیمارستان میشود و در طول دهههای گذشته برای این امر، هزینه و سرمایهگذاری نکردیم. این در حالی است که گسترشهای بیرویهای در ساخت اماکن و ساختمانهای مختلف در برخی شهرها داشتهایم.
وی با اشاره به دوری خوابگاه متأهلین و فرسودگی دیگر خوابگاههای دانشگاه گفت: باید در تهران ساختوساز داشته باشیم ولی زمین را شهرداری باید به دانشگاه تخصیص دهد.
دکتر هاشمی در پاسخ به مسئله “ازدحام بیمارستانها با اجرای طرح تحول نظام سلامت و اثر منفی آن بر امر آموزش دانشجویان پزشکی در بیمارستانها” گفت: در پی افزایش بار مراجعات و عدم احداث بیمارستانهای جدید، سالها است که بیمارستانهای آموزشی دانشگاه به مراکز درمانی تبدیلشدهاند و این مسئله، ارتباطی با اجرای این طرح ندارد. از سویی اطلاع داشتیم که با اجرای این طرح، آمار مراجعات بالا میرود ولی ضریب اشغال تخت بیمارستانها نیز پیش از اجرای طرح، هیچگاه کمتر از ۸۵ تا ۹۰ درصد نبوده است و طبق آمار، با اجرای این طرح میزان افزایش بستری در کل کشور ۹ درصد بوده است.
وی با اشاره به پذیرش پولی برخی از دانشگاههای دولتی گفت: پس از تصویب قانون پذیرش پولی، ظرف کمتر از شش ماه برای تأسیس ۲۶ دانشکده دندانپزشکی برای امور بینالملل مجوز داده شد. ولی توسعه بیهدف نداشتیم و دانشکده اضافه نکردیم. تنها یک دانشکده در استان محروم کهکیلویه و بویراحمد تأسیس شد.
دکتر هاشمی بابیان اینکه ۳۰ درصد از سهمیه پذیرش دانشگاههای دولتی بومی و ۲۰ درصد از آن سهمیه ایثارگران است گفت: بایستی سهم بومی را به نحوی افزایش دهیم که آسیبی به ورودیهای بدون سهمیه وارد نشود. همچنین تصمیم گرفته شد تا ۲۰ درصد از صندلیهای دانشگاهها به دانشجویان بینالملل اختصاص یابد و دانشگاههای علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی نخستین دانشگاههایی بودند که با تأسیس واحدهای بینالملل در کیش و قشم در این مسیر گام برداشتند.
وی با اشاره به تغییر نام واحدهای بینالملل به واحدهای خودگردان گفت: امسال ظرفیت دانشجویان خودگردان را بیشتر نکردیم و جذب رتبههای برتر در این بخش، به عدالت نزدیکتر شده است.
وزیر بهداشت در ادامه بابیان اینکه یک سال در میان المپیاد ورزشی و یک سال در میان مسابقات قهرمانی کشور در دانشگاه برگزار میشود گفت: هرسال برنامههای ورزشی در دانشگاه برگزار میشود.
وی رعایت پوشش حرفهای را ضروری خواند و گفت: برای حضور در محیطهای علمی و آموزشی استانداردهایی وجود دارد.
دکتر هاشمی در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان داروسازی در مورد “جایگاه داروسازی در طرح تحول نظام سلامت” گفت: محدودیتی برای این جایگاه قائل نشدیم و از سویی تعریف جدیدی نیز نداشتیم. البته متأسفانه در بسیاری از موارد تعریف جایگاه به منافع مادی مرتبط میشود.
وی در پایان مولا علی (ع) را پس از پیامبر اسلام اسوه و الگوی شیعیان معرفی کرد و گفت: شب قدر شب باارزشی است و در این شب مورد لطف و مرحمت الهی هستیم. در اینجا جای دارد که یکی از فرمایشات ایشان را به مالک اشتر روایت کنیم که در آن میفرماید ” اگر شب کسی را در حال انجام گناه دیدی، صبح با چشم گناهکار به او نگاه نکن! شاید نیمهشب توبه کرده باشد.”
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید