سیاست گذاری سلامت

کد اخلاق در پژوهش اجباری شد

به گزارش  صدای پزشکان به نقل از فارس، احسان شمسی گوشکی عصر امروز در جلسه اخلاق در پژوهش که در سالن اجتماعات مرکز کوهورت رفسنجان برگزار شد، اظهار داشت: همه طرح‌هایی که به کمیته اخلاق هر دانشگاه علوم پزشکی وارد می‌شوند وقتی تأیید شدند کد اخلاقی در پژوهش دریافت می‌کنند.

وی بیان داشت:‌ با توجه به اینکه دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان در دوره جدید خوب عمل می‌کند، امیدواریم با اجرای طرح‌های تحقیقاتی در آینده خوش بدرخشد.

شمسی گوشکی ادامه داد: امیدواریم دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان هر ساله بتواند دو تا سه طرح را ارائه دهد که قابلیت اجرا شدن هم داشته باشد.

وی عنوان کرد: لازم است تولیدات علمی و پژوهشی با جنبه‌های اخلاقی همراه باشد.

شمسی گوشکی ادامه داد: طرح کد ملی اخلاق در پژوهش از ابتدای امسال توسط وزارتخانه ابلاغ شده و در سراسر کشور در حال اجرا است و برای همه طرح‌هایی که وارد کمیته اخلاق می‌شوند کد اخلاقی در پژوهش دریافت می‌کنند.

وی گفت: تا آخر اسفند امسال مقالات و تحقیقاتی که در حال تحقیق و پژوهش هستند و یا تحقیقاتی که به اتمام رسیدند به نوعی نتوانستند این کد را دریافت کنند وقت دارند که با مراجعه به دبیرخانه کمیته اخلاق دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور آن را دریافت ‌کنند.

شمسی گوشکی افزود: در مرکز ملی تحقیقات سلامت که وزارتخانه راه‌اندازی کرده حدود یک سال است که طرح نیماد را در حال اجرا دارد و در این طرح پژوهشگران برتر کشور می‌توانند به این مرکز مراجعه کنند و تحقیقات خود را ارائه دهند.

وی ادامه داد: این تحقیقات پس از بررسی شدن اگر مورد قبول واقع شد با ارائه بودجه از طرف این مرکز اجرا می‌شوند.

شمسی گوشکی خاطرنشان کرد: مرکز ملی تحقیقات سلامت، طرح‌ها و تحقیقات دریافت شده را در حال بررسی قرار دارد.

وی گفت: طرح‌های در این مرکز در مرحله نهایی داوری‌ها هستند که با انتخاب برترین‌ها برای اجرا شدن بودجه‌ای هم در اختیار آنها قرار می‌دهد که بودجه هر طرح در حال حاضر ۱۰ میلیارد ریال است.

حمید حکیمی معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان نیز گفت: مقالاتی که از دل این پژوهش‌ها در می‌آیند آنهایی قابل چاپ در مجلات مختلف داخلی و خارجی هستند که دارای کد اخلاق در پژوهش باشند.

وی تصریح کرد: تحقیقات باید بر اساس ضابطه اخلاقی باشد از تیرماه امسال با ابلاغ از سوی وزارتخانه موظف هستیم برای تحقیقات علمی پزشکی ضابطه‌مند و با اخلاق کد ارائه دهیم.

حکیمی خاطرنشان کرد: در مهر ماه سال گذشته یک هزار و ۸۰۰ دانشجو در رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی‌، مامایی، رادیولوژی و … داشتیم و در مهر امسال یک هزار و ۹۵۰ دانشجو در این رشته‌ها در حال تحصیل هستند.

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

Subscribe
مرا مطلع کن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
Powered by Themes24x7