پزشکان عمومی

۵ هزار و ۵۰۰ پزشک عمومی در نقش اصلی خود ایفای نقش نمی‌کنند

۵ هزار و ۵۰۰ پزشک عمومی در نقش اصلی خود ایفای نقش نمی‌کنند. مردم در ۶۳ درصد از موارد به علت هزینه خدمات و ۵۸ درصد موارد به علت خوددرمانی از مراجعه به پزشک خودداری می‌کنند.

به گزارش صدای پزشکان به نقل از وبدا دکتر ایرج حریرچی قائم مقام وزیر بهداشت در نخستین همایش سراسری پزشک خانواده در سالن اجلاس سران ضمن بیان این که پزشکان عمومی محور اصلی نظام ارائه خدمات بهداشتی و درمانی هستند با تأکید بر نظام نهادینه سازی پزشک خانواده، گفت: نظام بهداشتی وسیله‌ای برای تأمین سلامت مردم است و سه هدف کلی نظام سلامت ،افزایش سلامت مردم، محافظت از مردم در مقابل مخاطرات ناشی از بیماری‌ها و همچنین توجه به نیازهای غیربهداشتی مردم و جلب رضایت آنها می‌باشد.

قائم مقام وزیر بهداشت با تاکید بر اهمیت نقش پزشکان عمومی گفت: باید با توجه به تعداد پزشکان موجود در کشور از توانایی پزشکان عمومی نیز بهره ببریم.

دکتر حریرچی با تاکید بر ضرورت توجه به کرامت انسانی در حوزه سلامت تاکید کرد: از اهداف میانی نظام سلامت دسترسی مردم به خدمات، کیفیت ارائه خدمات و کارایی آن است.

وی خاطرنشان کرد: ما از لحاظ شاخص بهداشت و درمان در ۲۲ کشور منطقه رتبه یازده تا شانزده را داریم و همچنین ایران هفدهمین کشور از لحاظ حجم اقتصاد و تولید ملی و هشتادوهشتمین کشور از لحاظ سرانه بهداشت و درمان در دنیا می‌باشد بنابر این باید همه دست به دست هم دهیم تا این مشکل برطرف شود.

وی در ادامه گفت: ۱۶٫۷ درصد از مردم در برخی مناطق با یک بار بستری فقیر می‌شوند و در تهران ۲۳ درصد از مردم بیمه ندارند، برای این که وضعیت فعلی را بهبود بخشیم باید سیاست کلی سلامت و مدل سازمان بهداشت جهانی را مد نظر قرار دهیم و محافظت مالی و تعداد خدمات در دسترس مردم افزایش یابد. بنابر این راه مشخص است و تنها اجرایی کردن آن مطرح می‌شود.

وی با بیان اینکه نظام پرداخت در حوزه سلامت مشکل عمده جامعه پزشکی است، گفت: از سال ۵۱ تا ۹۲ میزان پرداخت از جیب مردم در نظام سلامت ۴۰ تا ۶۰ درصد بوده است در حالی که میزان مورد قبول توسط سازمان بهداشت جهانی ۳۰درصد بوده است. در طی ده سال منتهی به سال ۹۲ بیمه‌ها ۱۴ تا ۱۷ درصد هزینه سلامت و وزارت بهداشت ۱۵ تا ۱۸ درصد از آن را تأمین کرده است.

دکتر حریرچی در خصوص میزان مراجعه مردم به پزشکان متخصص و عمومی تصریح کرد: میزان مراجعه مردم در ۱۲ سال اخیر به پزشکان متخصص ۱٫۸ برابر و پزشکان عمومی ۱٫۲ برابر بوده است که این تعداد متناسب با نیاز مردم نیست. هر فرد در کشور ۲٫۸۳ بار به پزشک متخصص و ۲٫۶ بار به پزشک عمومی مراجعه می‌کند، اما در چند سال اخیر میزان مراجعه مردم به پزشکان عمومی افزایش پیدا کرده است.

سخنگوی وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ۱۱ هزار و ۸۰۰ نفر پزشک عمومی داریم که با بیمه‌ها طرف قرارداد هستند و همچنین ۶ هزار پزشک عمومی در شبکه پزشک خانواده روستایی مشغول به خدمت هستند. این در حالی است که ۳۰ سال است حدود ۳ تا ۵ هزار پزشک ورودی دانشگاه داریم. به حدود ۵ هزار و ۵۰۰ پزشک عمومی در نقش اصلی خود ایفای نقش نمی‌کنند. مردم در ۶۳ درصد از موارد به علت هزینه خدمات و ۵۸ درصد موارد به علت خوددرمانی از مراجعه به پزشک خودداری می‌کنند.

معاون کل وزارت بهداشت در پایان تاکید کرد: همه دست اندرکاران نظام سلامت شامل وزارت بهداشت به عنوان تولیت، سازمان نظام پزشکی به عنوان صنف و نماینده صنف و مردم و همچنین سیاستگذاران باید با هم متحد شویم تا به هدف اصلی نظام سلامت برسیم.

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

Subscribe
مرا مطلع کن از
guest
0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
Powered by Themes24x7