به گزارش صدای پزشکان به نقل از ایسنا، کتر علی جعفریان در نشست خبری که در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، درباره برخی شایعات مبنی بر دریافت کارانه از سوی وزاری قبلی بهداشت بدون حضور در بیمارستانهای تحت پوشش این دانشگاه، گفت: ما وزیر قبلی که از دانشگاه علوم پزشکی تهران کارانه بگیرد نداریم، جز خانم دکتر وحید دستجردی که فعال هستند. کارانه بر اساس کارکرد است و وزیر فعلی بهداشت نیز از دانشگاه ما کارانه نمیگیرند.
وی درباره میزان دریافتی و کارانه پزشکان نیز گفت: منابعی که از ابتدای طرح تحول نظام سلامت و از طریق آن تا آخر آذر ماه ۹۴ وارد دانشگاه علوم پزشکی تهران شده است، ۲۸۰ میلیارد تومان است. ۸۹ درصد آن یعنی ۲۰۸ میلیارد تومان مستقیما در خدمت کاهش پرداخت بیماران و ارتقای هتلینگ بیمارستانها بوده و ۱۱ درصد آن به گروههای پزشکی برای سه قسمت حضور متخصص مقیم در اورژانسها، ارتقای ویزیت که توانستیم برخی قسمتها را استاندارد کنیم و ترویج زایمان طبیعی داده شده است.
وی با بیان اینکه اکنون همه بیمارستانهای ما در هر رشتهای که نیاز باشد، متخصص دارند، افزود: این ۸۹ درصد چیزی بود که مردم در گذشته از جیب خود پرداخت میکردند؛ چرا که فرانشیز پرداختی از سوی مردم، به دلیل تاخیرهای بیمهها از ۱۰ درصد به ۳۷ درصد رسیده بود. حال طرح تحول نظام سلامت این ما به التفاوت را پرداخت کرد و با افزایش تعرفهها، فرانشیز نیز به سه و شش درصد رسید. ۱۱ درصد گروه پزشکی نیز بالغ بر ۴۲ میلیارد تومان بود.
جعفریان گفت: در گروههای پزشکی نیز حساسیت زیادی وجود دارد، اما باید بگویم که ما در مجموع دانشگاه علوم پزشکی تهران حدود ۱۱۰۰ نفر کارانهبگیر داریم که ۶۰۰ نفر آنها تمام وقت غیر جغرافیایی و مابقی تمام وقت جغرافیایی هستند. به این ترتیب گروه دوم فعالیت خصوصی نداشته و تمام وقتشان را در بیمارستانهای دانشگاه خدمت رسانی میکنند.
جعفریان با بیان اینکه در تیرماه ۹۴ متوسط کارانه پزشکان کارانهبگیر ما ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بوده است، گفت: از این عدد به طور متوسط ۱۷ میلیون تومان سهم پزشکان تمام وقت جغرافیایی و هفت میلیون تومان سهم پزشکان تمام وقت غیرجغرافیایی بوده است.
وی تاکید کرد: در کل دانشگاه علوم پزشکی تهران ۳۷ درصد هیئت علمیمان کارانه زیر پنج میلیون تومان در ماه دریافت میکنند، ۵۶ درصد تا ۱۰میلیون، ۷۵٫۶ درصد تا ۲۰ میلیون کارانه دریافت میکنند. همچنین تاکید میکنم که سقف کارانه تعیین شده در دانشگاه تهران ۷۰ میلیون تومان است. بر این اساس ۲٫۳ درصد یعنی ۳۰ نفر هیئت علمی ما کارانهشان بالای ۷۰ میلیون تومان می شود که ما آن را پرداخت نمیکنیم. این در حالیست که حجم کار این افراد بسیار زیاد است و در رشتههای چشم، قلب، جراحی اطفال، زنان و رادیولوژی هستند که از صبح تا شب را در بیمارستان میگذرانند.
جعفریان با بیان اینکه اعدادی که اعلام کردیم رسمی و دقیق است، گفت: ما در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی تهران بهترین هیئت علمی و افراد توانمند را میگیریم، با این حال کارانههای ۷۵ درصدشان زیر ۲۰ میلیون تومان است. همچنین ۸۵ درصد هیئت علمی ما زیر ۳۰ میلیون تومان، ۹۲ درصد زیر ۴۰ میلیون تومان کارانه دریافت میکنند و تنها ۹ درصد آنها کارانه بالای ۴۰ میلیون تومان میگیرند. بنابراین باید از کسانی که اعداد عجیب و غریب درباره کارانه پزشکان اعلام میکنند بگوییم که آنها را شفاف بگویند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: پولهای طرح تحول در جای خودش خرج شده، افزایش تعرفهها نیز طبق سیاستهای کلی بوده و جزو احکام آن است؛ به طوری که در این سیاستها آمده که تعرفه بخش خصوصی و دولتی یکسان شود. در حال حاضر با توجه به افزایش k، یک عمل جراحی در بیمارستان دولتی ۸۸ هزار تومان و در بیمارستان خصوصی ۳۶۰ هزار تومان است و هنوز به نقطه یکسان شدن تعرفههای بخش دولتی و خصوصی نرسیدهایم.
جعفریان با اشاره به افزایش کیفیت خدمات پزشکی گفت: طبق نظرسنجیها مردم به میزان ۸۰ درصد از خدمات پزشکی رضایت دارند.
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره میزان کارانه رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: من جراح کبد هستم و آخرین کارانهای که دریافت کردم یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بوده ا ست. البته تعداد اعمال جراحی من زیاد نیست، اما بیشترین کارانهای که تا کنون گرفتهام یک میلیون و ۸۰۰ تومان بوده است.
پاسخ بدهید
5 نظر برای مطلب "توضیحات ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص کارانه ها"
پزشک محترم
این ادبیات بیشتر به زبان کوچه و بازاری شباهت دارد تا از قول یک پزشک محترم جامعه.
شانس آورده اید که در جامعه ایران پولهای نجومی از طریق بخش خصوصی به جیب پزشکان سرازیر می شود. وگرنه شما هم سعی می کردید که خودتونو بچپونین(!!) تو یه جای دولتی.
تو همین بیمارستان های دولتی همه چیز رو یاد گرفتین (بیشتر با سعی و خطا و بر روی بیماران درمانده) حالا منت هم میگذارین ؟