رییس کنگره جامعه جراحان پلاستیک ایران گفت: با اجرای طرح تحول سلامت، سهم پرداختی بیمه برای اعمال جراحی سوختگی در بیمارستان های دولتی نسبت به گذشته دو برابر شده که این میزان افزایش مناسب است.
به گزارش صدای پزشکان به نقل از ایرنا، دکتر سیدابوالحسن امامی روز شنبه در نشست خبری چهلمین کنگره جامعه جراحان پلاستیک ایران اظهار کرد: با اجرای این طرح هزینه درمان هر یک درصد سوختگی در بیمارستان های خصوصی پنجاه میلیون ریال و در بیمارستان های دولتی ۱۰ میلیون ریال است که با اجرای طرح تحول حدود ۶۰۰ هزار ریال می شود.
وی به تعرفه گذاری در خدمات جراحی پلاستیک اشاره کرد و گفت: در تعرفه گذاری که در قالب طرح تحول سلامت در مورد خدمات جراحی پلاستیک صورت گرفت، به دلیل برخی اعمال نظرهای غیرکارشناسی، جراحی پلاستیک جزء جراحی های زیبایی و به عنوان جراحی لوکس مطرح شده، بنابراین تعرفه های درمانی در مورد آنها درنظر گرفته نشده است.
امامی افزود: با این حال از آنجا که درصد بالایی (حدود ۲۰۰ هزار نفر) سالانه در کشور ما دچار سوختگی می شوند، وزارت بهداشت قبول کرده است که تعرفه اعمال جراحی مربوط به سوختگی ها را افزایش دهد.
وی اظهار کرد: سالانه ۲۴ هزار نفر در کشور جان خود را در اثر حوادث رانندگی از دست می دهند و حدود دو تا سه برابر این میزان نیز دچار آسیب های جدی می شوند که برای درمان آنها نیاز به جراحی پلاستیک دارند.
امامی ادامه داد: همچنین از هر ۷۰۰ تولدی که سالانه در کشور صورت می گیرد، یک نفر دچار شکاف لب و کام است که لازم است تا سنین حدود ۱۷ سالگی تحت درمان های ترمیمی و پلاستیک باشند؛ با این حال این گونه اعمال درمانی محسوب نمی شوند و تعرفه ای دولتی برای آنها لحاظ نشده است.
وی در مورد تعرفه جراحی زیبایی بینی به عنوان یکی از موارد جراحی پرطرفدار پلاستیک در ایران گفت: سقف تعرفه تعیین شده در طرح تحول نظام سلامت هشتاد میلیون ریال است اما به پزشکان اجازه داده شده که به نسبت میزان مشکلات بینی فرد متقاضی جراحی، مانند وجود مشکلاتی در کف جمجمه یا نبود تقارن بین پایه های بینی، تا دو برابر تعرفه تعیین شده را دریافت کنند.
رییس کنگره جامعه جراحان پلاستیک ایران در مورد دخالت سایر رشته های پزشکی و یا افراد فاقد تخصص در انجام جراحی های ترمیمی و زیبایی اظهار کرد: در حال حاضر جراحان عمومی، متخصصان گوش و حلق و بینی، فک و صورت، چشم پزشکان، پزشکان عمومی و حتی تکنیسین ها برخی اعمال جراحی زیبایی و ترمیمی را انجام می دهند.
امامی با تاکید بر اینکه ما دخالتی در امور سایر پزشکان نداریم، افزود: باید نظارت دقیقی در این حوزه صورت گیرد چراکه موضوع سلامت مردم مطرح است؛ افراد غیرمتخصص باید از انجام این گونه امور منع شوند و افراد متخصص نیز برای انجام عمل های جراحی زیبایی باید دوره های مربوطه را بگذرانند.
وی ادامه داد: البته وزارت بهداشت در قالب طرح تحول سلامت، برای این رفع این مشکل برنامه ریزی هایی انجام داده اما اجرای آنها زمان بر است.
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید