سیاست گذاری سلامت

استفاده از دستگاه تشخیصی پت اسکن تنها در مراکز جامع سرطان امکان پذیر است

مدیر کل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات بر لزوم استفاده از دستگاه پت اسکن تنها در مراکز جامع سرطان تاکید کرد.

به گزارش صدای پزشکان به نقل از وبدا، دکتر سجاد رضوی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار وبدا، با بیان این که دستگاه پت اسکن یکی از تجهیزات پزشکی پرهزینه با نیاز به مراقبت های استاندارد است، گفت: راه اندازی و استفاده از این دستگاه باید با ایمنی کامل و دقت لازم صورت گیرد.

مدیر کل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات با تاکید بر این که در فاز اول، استفاده از این دستگاه فقط در مراکز دانشگاهی بزرگ و قطب که ظرفیت خدمت رسانی دارند می باشد، افزود: بخش خصوصی در صورت داشتن ظرفیت می تواند از این دستگاه استفاده کند.

دکتر رضوی با بیان این که دستگاه پت اسکن یک از تجهیزات پزشکی گران است، افزود: اگر وزارت بهداشت در نحوه استفاده از این دستگاه، راهنمای بالینی نداشته باشد می تواند بخش عمده ای از بودجه حوزه سلامت را صرف کند و باعث ایجاد هزینه های فراوان برای وزارت بهداشت شود.

وی با اشاره به این که دستگاه پت اسکن وسیله ای برای تشخیص برخی از سرطان ها است، افزود: طی جلساتی که وزارت بهداشت با پزشکان هسته ای و رادیولوژیست ها داشت، مقرر شد این دستگاه در مراکز قطب کشوری در قالب مراکز جامع سرطان مورد استفاده قرار گیرد.

مدیر کل دفتر بازرسی، ارزیابی عملکرد و پاسخگویی به شکایات با تاکید بر این که دستگاه پت اسکن باید تنها در مراکز ارائه دهنده خدمات تشخیص، درمان و پیگیری بیماران سرطانی راه اندازی شود، افزود: دستگاه پت اسکنی که یک مرکز نظامی وارد کرده بود کیفیت و ایمنی بسیار پایینی داشته به همین دلیل وزارت بهداشت مجوز لازم برای استفاده از این دستگاه را به این بخش نداده است.

دکتر رضوی بر لزوم استفاده از دستگاه پت اسکن با آخرین استانداردهای جهانی در قالب مراکز جامع سرطان به منظور مراقبت از پرسنلی که از این دستگاه استفاده می کنند و نیز بیماران تاکید کرد.

وی در خصوص دستگاه پت اسکن بخش خصوصی در منطقه ویژه البرز، گفت: این مرکز هیچ گونه مجوز استفاده از این دستگاه را از وزارت بهداشت دریافت نکرده است و اگر در درمان بیماران سرطانی فقط به علل و ابزار تشخیصی بدون خدمات درمانی اکتفا کنیم و یا واحدهای پردرآمد و هزینه بر را ایجاد کنیم، درمان بیماران سرطانی به صورت جامع انجام نمی شود بنابراین این گونه خدمات باید در مراکزی انجام شود که علاوه بر تشخیص، درمان و پیگیری بیماران را نیز انجام دهد.

وی در پایان گفت: دسترسی به این دستگاه باید عادلانه باشد، به نحوی که بیماران سرطانی مناطق محروم و برخوردار هر دو بتوانند از آن استفاده کنند بنابراین مراکز جامع سرطان بهترین مکان برای استفاده از این دستگاه می باشند.

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

پاسخ بدهید

2 نظر برای مطلب "استفاده از دستگاه تشخیصی پت اسکن تنها در مراکز جامع سرطان امکان پذیر است"

مرا مطلع کن از
avatar
مرتب کردن براساس:   جدیدترین نظر | قدیمی ترین نظر | نظر با بالاترین رای
سؤال مهم
Guest

آیا این گونه اقدامات برای متخصصین رادیولوژیست یا هسته ای که به طور آزاد بدون سهیمه(یعنی بدون کار در مراکز خاص) قبول میشوند مشکل ساز نیست؟

SHUT DOWN هم رشته های پزشکی با افت تصویربرداری
Guest
اگر اخبار را مرتب دنبال کنیم متوجه میشویم به تواتر هر چند ماه خبری در مورد محدودیت یا تعیین حدود عملکرد برای رشته های تصویر برداری چه رادیولوژی چه پزشکی هسته ای منتشر میشود.از افزایش چندین برابری ظرفیت گرفته تا مجوز سونوگرافی برای تخصص دیگر تا مشخص شدن شرایط جدید والبته بسیار بسیار بسیار!!! سنگین مطب تصویربرداری تا منع انجام pet تا … یعنی پا به پای طرح تحول سلامت طرح محدود شدن این رشته ها هم داره پیش میره. در حالیکه اساس پیشرفت و فونداسیون طب همین رشته های تشخیصی است(چه تصویربرداری چه پاتولوژی). بدیهی است اختلال در رشته… بیشتر
wpDiscuz
Powered by Themes24x7