به گزارش صدای پزشکان محمدباقر لاریجانی در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، گفت: در دانشگاههای علوم پزشکی نوآوری را دنبال می کنیم در این دانشگاهها فعالیت زیادی شده و شاید این گونه تحرک برای اولین بار در دانشگاههای علوم پزشکی وجود دارد.
وی ادامه داد: در سالهای گذشته کارهای زیادی شده اما با توجه به طرح تحول سلامت چارچوب و استراتژی روشنی در دانشگاهها دنبال میشود به طوری که متناسب با نیازهای کشور باید آموزش خود را طراحی کنند.
لاریجانی گفت: بیش از ۵۰ تا ۶۰ درصد برنامه آموزشی پزشکی بازبینی شده است و به دانشگاهها این دستورالعمل ابلاغ شده است که میتوانند ۲۰ درصد از برنامه آموزشی خود را با مصوبه شورای آموزش و شورای آموزش مناطق کشور تغییر دهند.
معاون آموزشی وزیر بهداشت گفت: بنابراین دانشگاهها بر اساس نیازهای موجود خود در منطقه به جذب دانشجو اقدام می کنند به عنوان مثال در منطقهای بیماری غیرواگیر شایعتر است و در منطقهای دیگر بیماری های واگیردار. بنابراین متناسب با آن میتوانند برنامه آموزشی خود را اصلاح کنند.
وی در مورد کمبود نیروی انسانی در نظام سلامت و رفع آن، گفت: محاسبات نیروی انسانی با توجه به مناطق مختلف کشور انجام میشود تا در این صورت نیازهایشان برطرف شود. از همین رو اجازه داده شده نیروهای حد واسط در مراکز آموزشی تربیت شوند. نیروهای حد واسط مانند نیروهای کاردانی هستند که در برخی از استانها با توجه به نیاز تربیت میشوند.
معاون آموزشی وزیر بهداشت افزود: دانشگاهها در برخی از این موارد برای رفع نیروی مورد نیاز خود اقدام کرده اند و مجتمعهای آموزشی آنها میتوانند آموزش مقطع کاردانی را ایجاد کرده و این افراد پس از فارغالتحصیلی در همان جا مشغول به کار شوند.
لاریجانی افزود: بنابراین بحث بومیسازی و تربیت نیرو متناسب با نیاز هر دانشگاه از اولویتهای معاونت آموزشی است که البته بعد از رفع نیاز نیروها میتوانند در جای دیگری به کار گرفته شوند.