نظام سلامت

تنها یک درصد پزشکان دریافتی بالای ۵۰ میلیون دارند

به گزارش صدای پزشکان به نقل از فارس، سید حسن قاضی‌زاده هاشمی  در جلسه علنی صبح امروز مجلس گفت:‌ یکی از برنامه‌هایی که در دولت یازدهم در حوزه سلامت آغاز شد طرح تحول سلامت بود که ۱۱۱ هفته از شروع این طرح می‌گذرد و طرح‌های دیگری هم در ارتباط با حوزه سلامت اجرای آنها آغاز شده است.

وی ادامه داد: در طول مدت طراحی طرح تحول سلامت مشکلی که ما با آن مواجه بودیم دارو و کمبود گرانی آن به دلیل تغییر نرخ ارز بود.

وزیر بهداشت اظهار داشت: ما در مقطعی کار خود را در وزارت بهداشت شروع کردیم که این وزارتخانه بیشترین آسیب را در بین وزارتخانه‌ها دیده بود و تقریباً ۲ سال به دلیل مشکلاتی که بین وزیر وقت و رئیس دولت وجود داشت وزیر نداشت؛  ۶ ماه مانده به شروع کار دولت یازدهم هم وزیر عزل شد و آخرین وزیر دولت دهم در وزارت بهداشت بیش از ۶ ماه فرصت خدمت به مردم را نداشت.

قاضی‌زاده هاشمی همچنین تصریح کرد: از ابتدای کار، مبنا بر اساس اقتصاد مقاومتی بود چراکه هم تولید داخلی از ۵۸ درصد امروز به ۶۷ درصد رسیده است. همچنین در عین حال واردات کاهش پیدا کرد. ۸ هزار میلیارد نیز بدهی روی دست ما بود که دولت در این زمینه کمک کرد. صادرات در دولت یازدهم به دو برابر در کشور افزایش پیدا کرده که البته رقم قابل توجهی نیست و ما راضی نیستیم چراکه مشکل از صنایع ماست که مناسب نیستند.

وی کاهش پرداختی بیماران برای دارو را یکی دیگر از موارد انجام شده در حوزه بهداشت و سلامت عنوان کرد که به ۱۲ درصد کاهش پیدا کرد و دلیل آن رقم ۲ هزار میلیارد تومانی بود که مجلس قبل به تصویب رسانده بود و دولت نیز در اختیار بیمه‌ها قرار داد.

وزیر بهداشت یادآور شد: روحانی موافق پرداخت یارانه نقدی به این صورتی که اکنون در حال انجام است، نبود. چه در دوره تبلیغات انتخاباتی و چه در شروع کار. تصور بر این بود که یارانه را می‌شود هدفمند کرد و یکی از موارد هدفمندی بحث خدمات است. بنابراین طرح تحول سلامت زمانی در دولت به تصویب رسید که تصور بر این بود که بخشی از اعتبارات هدفمندی از این ۴۲ هزار میلیارد برای طرح تحول سلامت می‌آید.

قاضی‌زاده هاشمی بر همین اساس اضافه کرد: به ما ایراد می‌گیرند که چرا از درمان شروع کردیم. اگر از بحث بهداشت شروع می‌ کردیم هم همین حرف را می‌زدند. در هر صورت با کمبود دارو مواجه بودیم لذا نخستین کار در این رابطه بیمه بود که در این طرح باید ۴ الی ۵ نفر بیمه می‌شدند که با تلاش وزارت رفاه بیش از ۹۵ درصد مردم بیمه هستند.

وزیر بهداشت ادامه داد: هزینه‌ها در بستری شدن بیمارستان‌های دولتی از ۳۷ درصد به ۸٫۵ درصد کاهش پیدا کرد. این مهم‌ترین اقدامی بود که در طرح تحول سلامت هدف‌گیری شد و رقمی بالغ بر ۲ هزار میلیارد تومان به دولت داد برای اینکه مردم از جیب خود مبلغی پرداخت نکنند البته این مختص بستری در بیمارستان‌های دولتی است. تاکنون ۱۵ میلیون نفر دراین بیمارستان‌ها بستری شدند.

وی در ادامه عنوان کرد: اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌های دولتی نیز به بهداشت و درمان محول شد که ۴۲ درصد کاهش داشت. اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی در بیمارستان‌های دولتی به مقدار مورد نیاز جایگزین شد و حدود ۵۵ هزار و ۲۰۰ قلم جنس داروی هزار قلم تجهیزات و هزار قلم دارو در بیمارستان‌ها در حال حاضر موجود دارد.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: در خصوص پرداخت تجهیزات و دارو در بیمارستان‌ها با مشکل مواجه هستیم که شرکت‌ها تحت فشار هستند. دسترسی به متخصص و فوق تخصص از دیگر موارد انجام شده در حوزه بهداشت و سلامت بود که تعداد ۵ هزار و ۷۳۵ نفر در ۳۳۸ بیمارستان کشور توزیع شدند.

قاضی‌زاده هاشمی اضافه کرد: ۸۶۰ متخصص مقیم هستند و از ساعت ۲ به بعد متخصص با تخصص‌های مختلف در بیمارستان‌های دارای ۶۴ تخت حضور دارند، البته کمبود هم داریم.در حال حاضر ۹۶ هزار تخت داریم که ۶۷ درصد آنها فرسوده است یعنی بیش از ۷۰ درصد بیمارستان‌ها دارای عمر بالای ۳۰ سال هستند. بنابراین ما ۲٫۵ میلیون مترمربع را نوسازی و بهسازی کردیم.

وی ادامه داد: یکی از حلقه‌های مهم ارجاع، سطح دو خدمات یعنی ویزیت است که مغفول مانده بود؛ ۲۸۵ هزار مترمربع در قالب ۲۹۰ پروژه در حال ساخت کلینیک ویژه هستیم که تا آخر امسال همه اینها ساخته خواهد شد.

وی در خصوص زایمان طبیعی گفت: از سال ۷۹ تا سال ۹۲ شیوع سزارین افزایش داشته است، ایران بالاترین نرخ سزارین را در سال ۲۰۱۱ در دنیا داشته است. با توجه به سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب زایمان طبیعی را رایگان کردیم و تاکنون بالغ بر یک میلیون نفر برای زایمان طبیعی پذیرش داشتیم. آمار سزارین برای اولین بار در کشور به‌طور مطلق ۶٫۵ درصد و در پایه ۱۱ درصد کاهش پیدا کرده است.

وزیر بهداشت با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد از خانه‌های بهداشت استانی تکمیل شده است، گفت: در خصوص مکمل‌ها در روستاها باید گفت که این مکمل‌ها را برای کودکان و خانم‌های باردار اختصاص دادیم. نزدیک ۶۰ درصد کشور زیر پوشش خدمات پزشک خانواده است، البته این خدمات ناقص است و مشکلی بین ما و بیمه‌ها وجود دارد.

وی برهمین اساس افزود: اگر بخواهیم سلامت را در کل جهان در نظر بگیریم، به ازای هر نفر رتبه ما هشتاد و چهارم و در منطقه یازدهم است. طرح تحول سلامت یک ضرورت بود که دولت یازدهم در کمال نداری از این طرح حمایت کرد. عده‌ای به‌نحوی عنوان کردند که گویی یک چهارم کل بودجه کشور به حوزه ما اختصاص یافته است. باید بگویم کل پولی که به ما دادند ۶ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان بوده است که در سال ۹۴، ۵۸ درصد اعتبارات ما تأمین نشد.

قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه ردیف پزشک خانواده ۳۵ درصد تأمین نشده است، یادآور شد: منابع طرح تحول سلامت نیز ۱۴۰۰ میلیارد تأمین نشده یعنی این بدهی است که دولت به ما داشت؛ چراکه دولت فکر می‌کرد برجام زودتر به نتیجه می‌رسد و هیچ پیش‌بینی نداشت که قیمت نفت به یک سوم کاهش پیدا می‌کند. در هر صورت با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشتیم و طرح تحول را ادامه دادیم.

وزیر بهداشت در ادامه سخنانش گفت: ما حدود ۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد از بیمه طلبکار هستیم که البته روز گذشته رئیس‌جمهور تصمیم مهمی گرفت که ظرف ۲-۳ هفته آینده گشایش ایجاد شود.

وزیر بهداشت در بخش دیگری از سخنانش و در پاسخ به سؤال برخی از نمایندگان اظهار داشت:‌ یکی از مشکلات جدی نظام سلامت بحث بیمه‌ها است، تا بیمه درست نشود سلامت مردم نیز درست نخواهد شد. با توجه به اینکه در سال آخر انجام وظیفه هستم،‌ لذا هیچ علاقه‌ای به توسعه وزارت بهداشت ندارم. من از نمایندگان می‌خواهم بیمه را درست کنند، چرا تجمیع بیمه‌ها صورت نگرفته و چرا پول از مسیر بیمه‌ها هزینه نشده، ما چیزی به اسم بیمه در کشور نداریم و تنها صندوق داریم، بیمه ریسک نمی‌پذیرد.

وی در خصوص حقوق پزشکان عمومی گفت: اولین فیشی که در جمهوری اسلامی افشا شد، مربوط نخستین وزیر نفت جمهوری اسلامی بود. اکنون هم بازار این فیش‌ها بسیار داغ است. دانشگاه تهران که سمبل خدمات علمی کشور است، ۳۳۷ نفر پرداختی زیر ۵ میلیون تومان برای غیرتمام‌وقتی‌ها دارند.

قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: برای بین ۵ تا ۱۰ میلیون نزدیک به ۲۸ درصد، بین ۶۰ تا ۷۰ میلیون ۲ درصد، و ۵۰ تا ۶۰ میلیون تنها یک درصد است. عده‌ای می‌گویند چرا اینها به بخش خصوصی می‌روند، اگر این افراد به بخش خصوصی بروند که باید بیش از ۴ برابر حقوق داشته باشند، پس مردم باید کجا بروند. در برخی از نقاط کشور سراغ دارم که باید پول خون یک انسان را باید پرداخت کرد چه کسی حاضر است این مبلغ را پرداخت کند؟

وی ادامه داد: متوسط پرداختی در دانشگاه تهران برای تمام‌وjkقتی و غیرتمام‌وقتی۴۱ درصد صفر تا ۱۰ میلیون، و مجموعاً ۶۱ درصد زیر ۱۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرند. ۱۹٫۵ درصد نیز بین ۱۰ تا ۲۰ میلیون حقوق دریافت می‌کنند، این افراد استادانی هستند که رهبری فرمودند من به اینها افتخار می‌کنم و سرمایه‌های مملکت هستند. من تعجب می‌کنم چگونه ما با اینها معامله می‌کنیم.

وزیر بهداشت همچنین به بیان حقوق‌های دریافتی کارکنان حوزه بهداشت و سلامت پرداخت و عنوان کرد: پزشک عمومی ۳ میلیون ۱۱۵ هزار تومان در دانشگاه تهران حقوق دارد این درحالی است که با مزایا، کارانه و پاداش ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان درآمد دارند. سرپرستار نیز ۲ میلیون و ۵۷۰ هزار تومان حقوق دارد که این مبلغ با مجموع کارانه به ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان می‌رسد.  جانشین سرپرستار نیز دارای حقوق ۲ میلیون و ۳۸۰ هزار تومان با کارانه است.  پرستاران نیز دارای حقوق ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان حقوق و ۴ میلیون با کارانه درآمد هستند. این ظاهر و باطن حقوق‌های کارمندان ماست. ما از هر تحقیق و تفحص و بازرسی استقبال می‌کنیم؛ چراکه ریگی به کفش‌مان نیست.

و در خاتمه مطرح کرد: در حال حاضر قاچاق دارو، سیگار و مواد غذایی وجود دارد که یکی از مصیبت‌های ما در حوزه سلامت است. ما نهایت تلاش را در مورد غذا و دارو کردیم ولی کافی نیست بنابراین در این حوزه نیز نیازمند کمک نمایندگان هستیم. ما در ۶-۵ رشته کمبود متخصص داریم که البته چندین سال برای جبران این مسئله زمان می‌برد

 

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

پاسخ بدهید

اولین نفری باشید که نظر می دهید

مرا مطلع کن از
avatar
wpDiscuz
Powered by Themes24x7