به گزارش صدای پزشکان به دنبال انتشار خبر مرگ ۹ نوزاد در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان امام خمینی جنجالهای فراوانی در این رابطه به پا شد. در واقع یک بار دیگر انتقال یک بحث تخصصی به حوزه عمومی دردسر ساز شد. در ماههای گذشته بارها اتفاق افتاده که حادثه ای کوچک یا بزرگ در حوزه سلامت بوسیله رسانه ها در حوزه عمومی مطرح شده و متاسفانه به دلیل نا آشنایی عموم با ابعاد مساله، مشکل و حل آن از مسیر اصلی خارج و حتی خود مساله تحریف شده است.
در رابطه با آخرین مورد از این دست، محمد حسین میردهقان در گفتوگو با فارس، در رابطه با خبری که به تازگی در مورد مرگ ۹ نوزاد در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان امام خمینی تهران بر اثر عفونت بیمارستانی منتشر شده، گفت: ۹ نوزاد با میانگین وزن ۱۲۰۰ گرم و در شرایطی که زایمان در هفته سیام اتفاق افتاده فوت کردند که این نوزادان در بررسیهایی که انجام دادیم دچار مشکلات ایمنی بودهاند.
وی ادامه داد: در اورژانسهای معمولی بیمارستان، مادران پرخطر ۶ تا ۱۰ درصد مراجعه میکنند اما در بیمارستان امام ۵۰ تا ۶۰ درصد مراجعه کننده داریم و شاید دلیل این مراجعه وجود امکانات بهتر و پزشکان متبحر باشد.
میردهقان افزود: نوزادان فوتشده از نظر ایمنی در پایینترین سطح ممکن بودهاند و مستعد عفونت شدهاند و اینکه گفته شده مرگ آنها به دلیل عفونت بوده به تنهایی کافی نیست. البته نوزادانی که فوت شدهاند دچار عفونت هم بودهاند.
میر دهقان افزود: عفونت جزء لاینفک بخشهای بیمارستانی است و همواره وجود دارد و پلنهای بیمارستانی برای کنترل عفونتها وجود دارد، ما باید بتوانیم خط مشیهایی را در ۲۰ محور تبیین کنیم که در زمینه ارتقا بخشی بیمارستانها کارهایی انجام شده است.
مدیرکل نظارت بر درمان وزارت بهداشت گفت: امروز جایگاهمان در کنترل عفونت بیمارستانی بالاست چرا که به یک فرهنگ تبدیل شده است، ما اکنون پزشک ، سوپروایزر، رابط کنترل و کمیته کنترل عفونتها داریم.
وی ادامه داد: عفونت بیمارستانی در کشور ما مانند تمام دنیا وجود دارد و پس از تعطیلی بخشهایی که دچار آن شدهاند مشکل رفع میشود.
میردهقان گفت: اتفاقی که اخیراً افتاده در یک پروسه زمانی ۳ ماهه رخ داده است که اتفاقات آن از نظر وزارت بهداشت طبق آئیننامه بررسی شده و نشان میدهد افزایش موارد رخ نداده است.
مدیرکل نظارت بر درمان وزارت بهداشت گفت: حدود ۲ هزار و ۱۵۰ نفر به این بخش در بیمارستان امام مراجعه کردهاند که حدود ۹۸۰ نفر هم بستری شدهاند، ۵۰ درصد نوزادان مراجعه خوبی داشتند و این نشان میدهد بیماران مراجعه کننده ریسک بالایی از نظر بیماری داشتهاند.
میردهقان گفت: میزان مرگ و میر در این بخش را نسبت به ۳ ماهه گذشته و حتی سال قبل مقایسه کردیم، افزایشی نداشته است و حتی در مواردی هم کمتر شده است، با این وجود کمیته عفونت بیمارستانی تشکیل شده و به مدت یک هفته بخش NICU تعطیل شده است اما اکنون این بخش فعال شده و بیمار پذیرش کرده است.
وی تأکید کرد: باید از وقوع اتفاقات جدید پرهیز کرد و یادمان باشد عفونت جزء لاینفک بیمارستانهاست، ما بحث کنترل را داریم اما نمیتوانیم آن را ریشهکن کنیم و از نظر سازمان جهانی بهداشت نسبت به ۵ یا ۱۰ سال گذشته قدمهای خوبی برداشتهایم اما هنوز ایدهآل نیستیم.
وی گفت: به ثبت دقیق اطلاعات، نوسازی زیرساختهای تجهیزاتی، اعتبار بخشی و آموزش نیازمند هستیم و در موضوع پسماندهای عفونی بیمارستانها باید از روشهای جدید استفاده کنیم نه کلاسیک، امیدواریم این روند رو به رشد ادامه یابد
پاسخ بدهید
اولین نفری باشید که نظر می دهید