دانش آموختگان

درآمد متخصصان ایرانی کمتر از آمریکایی‌ها / مردم را نسبت به پزشکان بی‌اعتماد نکنید

قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت گفت: مقایسه درآمد متخصصین ایرانی و آمریکایی چندان مقایسه مناسبی نیست و درآمد متوسط متخصصین ایرانی به مراتب کمتر از متخصصین آمریکایی است. بنابراین نباید با برخی اظهارنظرها مردم را نسبت به پزشکان بی‌اعتماد کرد.

به گزارش صدای پزشکان به نقل از تسنیم دکتر ایرج حریرچی در پاسخ به مطرح شدن مباحثی در رسانه‌ها مبنی بر اینکه متخصصین ایرانی بیش از هفت برابر متخصصین آمریکایی درآمد دارند، انعکاس وسیع رسانه ای این جمله بدون توجه به مقدمات و موخرات مربوطه را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: با توجه به مذاکره ای که با همکار عزیزی که اخیراً این مسئله را مطرح کردند، داشتم، وی نیز به این مقدمات و موخرات صریحاً اشاره داشتند و منظور وی بعضی موارد و آن هم بر اساس مقایسه با درآمد سرانه ملی کشورها و نه رقم خام بوده است.

حریرچی گفت: سوء برداشتی نیز که در مورد اظهارات وی در مورد دریافتی مدیران دولتی شده است نیز طبق اظهارات وی صحیح نبوده است.

قائم مقام وزیر بهداشت با طرح این پرسش که نقل خام همین جمله و بدون استناد چه احساسی در مردم عادی، خصوصا محرومین و مستضعفین و حتی تحصیل کرده‌ها و متخصصین رشته‌های غیر پزشکی ایجاد می‌کند؟ گفت: این گونه نقل قولها به غیر از تقابل و ایجاد احساس فاصله طبقاتی و از بین بردن اعتماد مردم به پزشکان کشور که اکثریت آنان متصف به خدومی و یاری رساندن به مردم هستند، نتیجه دیگری ندارد.

حریرچی یادآور شد: در چند دهه گذشته در قریب به اتفاق نظر سنجی‌های انجام شده در کشور، پزشکان جزو دو یا سه گروه اول مرجع جامعه بوده اند و با مرور ذهنی اسامی سایر گروه‌های مورد مطالعه در چنین نظر سنجی‌هایی به خوبی میزان اعتماد مردم به جامعه پزشکی روشن می‌شود.

قائم مقام وزیر بهداشت در تشریح و توضیح مطالبی که در مورد هفت برابر بودن درآمد پزشکان ایرانی نسبت به پزشکان آمریکایی بیان می‌شود، گفت: با یک جستجوی اینترنتی میزان درآمد متخصصین آمریکایی مشخص می‌شود.

حریرچی افزود: دو سایت Medscape و Payscale و منابع دیگر، میانگین درآمد سالیانه پزشکان شاغل در آمریکا به تفکیک تخصص، سابقه، جنسیت و دیگر موارد و همچنین میانگین درآمد ساعتی آنها را منتشر می‌کنند.

وی افزود: بر اساس همین منابع، متوسط درآمد یک پزشک متخصص آمریکایی ۲۹۷ هزار دلار در سال است که با احتساب قیمت فعلی دلار معادل بیش از یک میلیارد و پنجاه میلیون تومان سالانه می‌شود که هفت برابر آن معادل بیش از هفت میلیارد و چهار صد و پنجاه میلیون تومان سالانه و ششصد و بیست میلیون تومان ماهانه است.

سخنگوی وزارت بهداشت تصریح کرد: بنده از طرف وزارت بهداشت اعلام می‌کنم که حتی یک مورد دریافتی این چنینی هم در بخش دولتی وجود ندارد و بعید است که با توجه به حاکمیت تعرفه‌های قانونی و جلوگیری از دریافت‌های غیر قانونی در بخش خصوصی هم چنین در آمد مستمری در قبال ارائه خدمات پزشکی وحود داشته باشد.

وی افزود: بنابراین توصیه و درخواست من از رسانه‌ها این است که از این منظر و از این تعبیر به بازپخش این مطلب نپردازند. بعید هم می‌دانم سایر دوستانی هم که مطلع و کارشناس هستند چنین منظور و تصوری از متوسط درآمد پزشکان متخصص در بخش دولتی داشته باشند.

حریرچی عنوان کرد: همانطور قبلا هم وزارت بهداشت اعلام کرده است متوسط کل درآمد بیش از ۲۳ هزار متخصص و فوق تخصص شاغل در بخش دولتی هفده میلیون و سیصد هزار تومان ماهانه است و حتی دریافتی‌های بالا در مناطق محروم و مورد نیاز که در حد دهم درصد کل متخصصین و فوق تخصصین شاغل در بخش دولتی هستند به هیچ وجه قابل مقایسه با این ارقام و اعداد نظیر ۷ برابری درآمد متخصصان آمریکایی نیستند.

قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به این سئوال که از منظر درآمد ناخالص ملی و مقایسه ایران و امریکا نظر شما چیست؟ گفت: برای مقایسه درآمد ناخالص ملی و سرانه این درآمد در بین کشورها معمولا از دلار بین المللی یا اصطلاحاً دلار PPP که محاسبه آن بر اساس برابری قدرت خرید در اقتصاد داخلی آمریکا است و نه دلار رایج آمریکا، استفاده می‌شود.

حریرچی گفت: طبق آخرین گزارش‌های رسمی بانک جهانی، صندوق بین المللی پول و سایر منابع معتبر بین المللی سرانه درآمد ناخالص سالان هر امریکایی حدود ۵۶ هزار دلار بین المللی و همین سرانه برای هر ایرانی ۱۷۳۰۰ دلار بین المللی است. رقم مترادف این ارقام بر اساس دلار رایج آمریکا برای هر آمریکایی همان ۵۶ هزار دلار و برای هر ایرانی ۴۹۰۰ دلار است که موضوع صحبت ما و مبنای مقایسه نیست.

وی افزود: فرق عمده مقایسه اقتصاد درمان ایران و آمریکا، درصد اختصاص یافته از در آمد ناخالص ملی به سلامت است. در آخرین سال بررسی این درصد، متوسط جهانی حدود۱۰% ، درصد، برای امریکا ۱۷٫۳% و برای ایران فقط ۷٫۵% بوده است، به عبارت دیگر سرانه بهداشتی درمانی هر آمریکایی حدود ۹۶۰۰ دلار بین المللی و برای هر ایرانی حدود ۱۳۰۰ دلار بین المللی است.

حریرچی افزود: فرق دیگر این است که در آمریکا به ازای هر هزار نفر ۴٫۹ پزشک و در ایران به ازای هر هزار نفر ۱٫۵ پزشک وجود دارد.

به گفته حریرچی در مجموع در حالیکه نسبت تعداد پزشک به جمعیت در آمریکا به ایران ۳٫۲۵ برابر است، در مورد سرانه بهداشتی درمانی این اختلاف حدود ۷٫۴ برابر و اختلاف سرانه در آمدی کل بر اساس دلار بین المللی حدود ۳٫۲۵ برابر است.

قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت در پایان با بیان اینکه مقایسه درآمد متخصصین ایرانی و آمریکایی چندان مقایسه مناسبی نیست، اظهار داشت: با توجه به مجموع مطالب پیشگفت، اگر متوسط درآمد ۲۹۷ هزار دلار هر متخصص آمریکایی را در ذهن داشته باشیم، رقم متوسط ۱۷ میلیون و سیصد هزار تومانی متوسط درآمد متخصصین دولتی و حتی موارد اندک با ارقام چند برابری آن چه به دلار رایج و چه به دلار بین المللی به مراتب کمتر از درآمد متخصصین آمریکایی خواهد بود.

درباره نویسنده

میز خبر صدای پزشکان

Subscribe
مرا مطلع کن از
guest
16 نظرات
قدیمی ترین نظر
جدیدترین نظر نظر با بالاترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
حاجی
حاجی
7 سال قبل

دم مسئولین پزشکی و وزیر بهداشت گرم کلا موجبات خنده ملت رو فراهم میکنن
البته هنوز به پای اون جوک سالشون که گفتن حقوق متخصص ۲ و خورده ایی هست نمیرسه
کلا با هر فرمولی حتی فرمول نسبیت عام انیشتین هم که شده میخان مظلومیت و نداری پزشکا رو ثابت کنن. درست مثل اینکه راکلفر رو بگن طرف زیر خط فقره 🙂 مرغ سوخاری تو فر خنده اش میگیره من موندم چجوری خودشونو موقع گفتن این حرفا کنترل میکنن. والا سخته
اقا شماره حساب اعلام کنین واسه این قشر مستضعف از پول یارانمون کارت به کارت کنیم

حسین
حسین
7 سال قبل
Reply to  حاجی

چیزی که مهمه و مشخصه اینه که نرخ یک خدمت مشخص مثل عکس یا آزمایش یا ویزیت یا جراحی در ایران ده درصد امریکا هم نیست. این رو بسادگی میتونید توی اینترنت هم سرچ بزنید و نرخ های پزشکی امریکا رو دربیارید بعد اظهار نظر کنید. بقیش که دیگه درامد پزشکان ایرانی کمتره یا بیشتره به نظرم حرف مفته،چون نه قابل اثبات و اندازه گیریه و هم نسبت به میزان ساعات کاری هر پزشک ممکنه تفاوت زیادی داشته باشه. ملتفت هستید که پزشک مثل کارمند بانک نیست که صرفا یک ساعت کاری مشخص داشته باشه. پزشک هست روزی یک ساعت… بیشتر

حاجی
حاجی
7 سال قبل
Reply to  حسین

دکتر جان شما که کلا حرف بقیه رو قبول نداری و به نظرت بقیه حرف مفت میزنن اینا رو واسه ما مشخص کن قربون اون قیافه اخموت بره وزیر بهداشت ۱:آیا شما مخارج و هزینه زندگی ایران و امریکا رو یکی کردین که حالا میگی این ده درصد اونه!!!به ریال حقوق میگیری به ریال خرج میکنی ۲:بله پزشک اگه مثل کارمند بانک یا هر کارمندی استخدام بشه و یه حقوق مشخص بگیره که مشکلی نیس اما این کارانه چه صیغه ایی هست راه انداختین. حتی بین خودتون شکاف و گسل انداخته. مقایسه کن یه پزشک عمومی رو با یک جراح… بیشتر

مباحثات بی معنی و بی فایده و خجالت آور
مباحثات بی معنی و بی فایده و خجالت آور
7 سال قبل
Reply to  حاجی

۱٫در کمتر جایی و در هیچ رشته ای چیزی(علاوه بر کاراموزی ۲ ساله و کارورزی ۱٫۵ ساله)به نام طرح عمومی و تخصص وجود نداره که حداقل طرح (سر جمع طرح عمومی و تخصص)۲ ۳ سال و حداکثراش ۱۲ ساله!! ۲٫در کمتر جایی و در هیچ رشته ای این قدر ساعت کاری(۴۲۰ ساعت در ماه)وجود نداره ۳٫در کمتر جایی و در هیچ رشته ای کشیک شبانه روزی به تعداد نامحدود وجود نداره(اون هم چه شب نخوابی ای!هر لحظه اش باید هوشیار باشی و اشتباه نکنی اون هم ۲۴ حتی ۳۰ ساعت نه نصفه روز!وشیفتی) ۴٫در کمتر جایی و در هیچ رشته… بیشتر

حاجی
حاجی
7 سال قبل

شما تخصص نگیر دکتر جان. همون عمومی هم در حد یک زندگی مرفه حقوق داره بعد ۲۶ سالگی هم میری سر کار(پس حتما یه چیزی تو اون تخصص هست که همه میرن، جالب اینکه رشته اطفال و یا داخلی کمتر متقاضی دارن و چندین برابر کمتر از دوستان جراح پول میگیرن. و حقوقشون هم به نسبت معقول و منطقی هست. یکی از دوستان میگفت الان نون تو رادیولوژیه. بله نون هست آبم هست) شما از طرح مینالی نمی دونی بچه های مهندسی بعد فارغالتحصیلی برخلاف شما پزشکان که کلی با ناز و از روی ناراحتی میرین سرکار باید برن التماس… بیشتر

قدر پزشکان خودمون رو بدونیم
قدر پزشکان خودمون رو بدونیم
7 سال قبل
Reply to  حاجی

به نظرم کمی با عجله تایپ کرده بودی شاید یکی از علل کامنت های یک جانبه و جهت گیری های یک جانبه در گروه های غیر پزشکی حتی گروه های غیر مهندسی همینه که از دور میبینند. من قصد مقایسه نداشتم ولی چون این کامنت رو دیدم بهتره کمی شفاف بازگو کنم اینکه آیا شما خبر ندارید یا دارید؟اون اعدادی که برای برخی مهندسین در خارج ذکر میشه برای رده های مدیریتی است که دوست من.خود شما بهتر میدونی که مدیریت فرق داره و هرجای دنیا مدیرها سطح حقوق بالایی دارند یک نمونه اش رو مثال میزنم در یو اس… بیشتر

حاجی
حاجی
7 سال قبل

چرا آسمون ریسمون میبافی دکتر جان من کانادا بودم. الانم کارامو دارم میکنم برم. ضمن اینکه اون اعداد تخیلی تو قبول ندارم باید بگم بر حسب همون مقایسه کشکی جناب عالی اختلاف ۱۱ برابره نه ۱۰۰ برابر. الان یه دکترای شریف میگیره ۵ تومن یه تخصص قلب میگیره خداتومن دلسوزی!!!کدوم دلسوزی؟پزشک اکثرا بنده پول هستند. کار خوبی هم ظاهرا میکنن چون معادلات الان دنیا با پول سنجیده میشه. عزیز من چرا خودتو زدی به کوچه علی چپ. اونجا بری رات نمیدن. باید همین قدر اینجا درس خوندی دو برابر اونجا بخونی تا رات بدن. جون آدمیزاد اونجا ارزش داره مثل… بیشتر

آرام باش.
آرام باش.
7 سال قبل
Reply to  حاجی

ضمن پوزش از سایت مدویس.متاسفانه برخی دوست ندارند آرامش در حتی همین یک سایت هم باشه! به همین خاطر مختصر عرض میکنم کسی خودشو به خواب زده باشه هر چه زحمت بکشی بیدار نمیشه.آیا پزشکان باید تقاص علاقه مخفی شمای نوعی به پزشکی رو بدهند؟در تمام کلمات شما کاملا به وضوح علاقه وافری به پزشکی دیده میشه که متاسفانه با این دروغ پردازی ها به پزشکان میخواهید خود رو آرام کنید که چرا پزشک نشدید.من نمیدونم مگر همه اش پوله برادر من.کمی آرام باش. حاجی عازم کانادا. شما هرکسی که بخواد جلوی تهمت های امثال شما بایسته رو متهم به… بیشتر

حاجی
حاجی
7 سال قبل

علاقه مخفی :))))
دمت گرم دکتر. کلا توهم پیدا کردین همه عشق پزشکی ان
من اگه به پزشکی علاقه داشتم پیگیر گرفتن مدرک دکتری مهندسی نبودم
اوکی کلا شما درست میگی
ارامش سایت و دوستان خواب زده ات رو هم بیش از این بهم نمی ریزم
تو همین توهم باشید که شما کارتون بیسته و مردم ازتون راضی ان
ولی خیالتون رو راحت کنم بی عدالتی تا ابد پابرجا نمی مونه
خدا رو شکر همون طور که انتظار داشتم منو به چیزی متهم کردی که در کامنت قبلی گفته بودم
قضاوت به عهده خواننده مستقل

پولی که به پزشک میدن پول خون پزشکاس.
پولی که به پزشک میدن پول خون پزشکاس.
7 سال قبل
Reply to  حاجی

این بحث بیفایده است.کسی خودشو به خواب بزنه سخت میشه بیدارش کرد. اگر شمای نوعی تونستی در عمرت بیشتر از چند ماه(نمیگم که چند سال!!!) یک شب درمیان ۳۰ ساعت بیدار بمونی بعد هم خطا نکنی اون وقت بیا دم از تساوی بزن پولی که به پزشک میدن پول خون پزشکاس. در همون مهندسی هم شما داری پنهان میکنی.خیلی از مشاغل شما که سختی کار دارند و خطر جانی دارند حقوق های چندین ملیونی دارند. حالا شما مسخره کن.ولی اگر یک روز به تمامه پابه پای یک پزشک باشی ۹۹% از پا می افتین چه برسه به چند ماه و… بیشتر

پزشک
پزشک
7 سال قبل

دوست عزیز حرص نخور.این حاجی و امثال اینها تابلویه که بیشترشون عشق پزشکی اند و درست زدی به خال!انتظار هم نداشته باش اقرار کنند.این تریپ دفاع از مریض و گریه های دروغینشون هم اکثرا بازیه. اینا به جای اینکه دنبال حقوق خودشون باشن میگن ما یعنی پزشکان چرا این طوریم.بیچاره به کسی که عقیده اش این باشه فرهنگ متمدن میگیه هم تو پیشرفت کن هم من پیشرفت میکنم.ولی متاسفانه برخی میگن چرا تو میخوری بده من! بعدش دوستمون فراموش کرده درامد پزشک حقوق نیست!ویزیتیه که از مریض میگیرن و چه ربطی به دیگران داره. اون جاهایی که یک تیتر(که فرداش… بیشتر

پزشک
پزشک
7 سال قبل
Reply to  حاجی

متاسفانه برخی فکر میکنند پزشکی مثل سایر شغل هاست.پزشکی از دید من برترین هنره که با جان آدمی سرو کار داره.اون ارتوپدی که با هنرمندی پای کج شده یک بچه رو جوش میزنه طوری که در بزرگسالی اصلا نمیدونه کدوم پاش مشکل داشته اون جراح پوستی که پوست سوخته رو جوری اصلاح میکنه که از اولش هم بهتر میشه اون متخصص رادیولوژی که با رادیولوژی مداخله ای کار درمان یک کانسر غیر قابل عمل رو انجام میده اون متخصص قلبی که گرفتگی سه رگ قلب رو با مهارت هرچه تمام باز میکنه جوریکه بعد عمل میتونه بره کوه این ها… بیشتر

هجمه به پزشکان-پرتقال فروش کجاست؟
هجمه به پزشکان-پرتقال فروش کجاست؟
7 سال قبل

خوب همین مصاحبه این جا بهتر است در تمام اون سایت هایی که این خبر هفت برابر درامد! رو آورده اند ذیل همون خبر چاپ شود وگرنه این دفاع از نظر شخصی من هر چند دفاع خوبی است ولی بیفایده است وقتی در اون سایت ها ذیل همون خبر این توضیحات چاپ شود اثر خواهد داشت وگرنه کماکان این خبر در ذهن مریض ها میماند و فرداها اگر هجمه ای در جایی به پزشکی شد نباید تعجب کرد یا دنبال علت بود یکی از علل هجمه به پزشکان از دید من این جور خبر هایی است که یا ناقص اند… بیشتر

تقویت گرایش به علم!و تخصص
تقویت گرایش به علم!و تخصص
7 سال قبل

آیا نظری درمورد حقوق ملیاردی دستیاران وجود نداره!
۵۰۰ ۴۰۰ ساعت کار ماهانه با شیفت های شبانه نامحدود ماهی ۸۰۰ تومان
به نظرم مشکل اصلی همون تعهد نامه است
نه حقوق زیاد میشه نه اجازه طبابت در حیطه عمومی به دستیار داده میشه

حسین
حسین
7 سال قبل

به خدا مشکل اصلی تعهد نامه ست که عملا قدرت چانه زنی و اعتصاب رو از ما میگیره و هزینه انصراف رو هم برای ما سنگین و ناممکن کرده.
اگر قدرت اعتراض باشه،امکان اعتصاب باشه،تهدید باشه،بقیه چیزها بدنبال اون خواهند اومد.

تعهد نامه یک سویه
تعهد نامه یک سویه
7 سال قبل
Reply to  حسین

من هم موافقم که اصل مشکل این تعهد نامه است به این علت که تقریبا کاملا یک سویه است و اصلا مشخص نیست حقی برای دستیار قایل هست یا نه؟
به نظرم بهتر است از لحاظ حقوقی بررسی شود همچین چیزی امکان امضا دارد یا نه ولو دستیار مجبور باشد

Powered by Themes24x7