رئیس انجمن علمی روانپزشکی ایران، مهمترین مشکل در حوزه روانپزشکی را عدم پوشش بیمهای بیماران این حوزه عنوان کرد.
به گزارش صدای پزشکان به نقل از ایسنا، دکتر احمد جلیلی در سی و سومین کنگره سالیانه انجمن علمی روانپزشکی گفت: برخی مشکلات حوزه روانپزشکی شامل مشکلات بیماران، پرداختیها و بیمه خدمات روانپزشکی است. همه بیماران در همه رشتهها با داشتن دفترچه تامین اجتماعی دستشان به جایی بند میشود، اما در این موضوع برای بیماران روانپزشکی صدق نمیکند. حتی بیمههای تکمیلی هم برای اعمال جراحی گرانقیمت به مردم خدمات میدهند، اما برای بیماران روانپزشکی کاری نمیکنند.
وی افزود: همچنین روانپزشکان جوان ما در شهرستانها یک سال است که پرداختهایشان عقب مانده و امیدواریم این شرایط درست شود.
در ادامه این همایش دکتر محمد اربابی دبیر علمی کنگره گفت: در این همایش کارگاههایی را در حوزه روانپزشکی و سلامت روان برگزار میکنیم. همچنین ۹ سخنران کلیدی در حوزههای مختلف روانپزشکی داریم و ۱۶ سمپوزیوم را نیز برگزار میکنیم. در عین حال ۵۵ مقاله به عنوان سخنرانی و پوستر ارائه میشود.
وی مبحث اصلی کنگره را علوم اعصاب روان و کار گروهی در سلامت روان دانست و گفت: همه ما در سالهای اخیر شاهد تغییر روند روانپزشکی هستیم؛ به طوریکه در گذشته بیشتر روی روشهای روان درمانی و روانپزشکی تاکید میکردند، اما اکنون مسائل جدیدی مانند سلامت عمومی، همکاری روانپزشکی با سایر حوزههای طب و … گسترش یافته است. در عین حال در همه حوزههای طب از جمله روانپزشکی به سمتی میرویم که بر اساس ژنتیک فرد درمان اختصاصی را برای آن در نظر بگیریم.
اربابی همچنین اظهار کرد: ما به عنوان روانپزشک میبینیم که با مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی مواجهیم و بنابراین نمیتوانیم فارغ از جنبههای اجتماعی درمانمان را انجام دهیم.
وی افزود: طبق آمار اعلام شده که در هر یک دقیقه یک نزاع در پزشکی قانونی ثبت میشود و هر ساله بیش از ۳۰۰ هزار ایرانی کشور را ترک میکنند که ۱۵۰ هزار نفرشان تحصیل کردهاند. بنابراین نیازمندیم که روانپزشکی را به صورت گستردهتر نگاه کرده و به جنبههای اجتماعی نیز توجه کنیم.
دبیر علمی سی و سومین کنگره سالیانه انجمن روانپزشکی با بیان اینکه ما برای مداخله در سلامت روان نیازمند مشارکت و کار تیمی هستیم، گفت: بهبود سلامت روان جامعه نیازمند همکاری میان روانپزشک، روانشناس، جامعه شناس، مددکار اجتماعی و سایر حوزههای علوم انسانی است و بر این اساس سعی کردهایم که در همایش امسال علاوه بر تاکید در حوزه علوم اعصاب بالینی، از همکاران روانشناس، جراح مغز و اعصاب، جامعه شناس و فیلسوف نیز دعوت کنیم تا نشان دهیم که علاقمند همکاری با این حوزهها برای بهبود سلامت روان جامعه هستیم.