به گزارش صدای پزشکان به نقل از ایرنا نادر عسگری دوشنبه در همایش مدیران ارشد بیمارستان های قطب جنوب غرب کشور در سرسرای شهدای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: یکشنبه هفته آینده میزبان چهار نفر از داوران و مشاوران انجمن بین المللی ایسکوا هستیم تا در مذاکرات بتوانیم اجزای مختلف اعتباربخشی کشور را بار دیگر به جایگاه جهانی برگردانیم.
وی افزود: اگر کشور ایران برای اعتبار بخشی ملی ایران برند ایسکوا را اخذ کند این برند از اعتبار بخشی ملی ایران یک برند بین المللی می سازد.
عسگری ادامه داد: این برند می تواند بیمارستان های ایران را در گردشگری سلامت رونق دهد.
سرپرست اداره اعتبار بخشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اعتباربخشی یک نظام ارزیابی یا ارزشیابی سیستماتیک است که همه اجزای یک سازمان که در گروه هدف ما، بیمارستان است ارزیابی کرده و در یک مطالعه و برش مقطعی، تمام جزییات سازمان را تحلیل و ارزیابی می کند.
وی اضافه کرد: نظام های ارزشیابی به منظور ارتقای کیفیت سازمان ها طراحی می شود و اعتبار بخشی نه تنها آزمون نیست بلکه ابزاری برای تعالی و رشد یک سازمان و نقشه راهی برای اداره سازمان است.
عسگری گفت: هدف غایی اعتبار بخشی، ارتقای کیفیت و ایمنی بیمار در بیمارستان ها است و اعتبار بخشی جایگزین ارزشیابی سنتی شد.
معاون فنی دفتر نظارت و اعتباربخشی وزارت بهداشت ادامه داد: رویکرد اعتباربخشی مستندسازی است که پایه فرهنگ سازی در کیفیت محسوب می شود.
وی در خصوص اجزای اعتبار بخشی اظهار کرد: این اجزا شامل محتوای استاندارد، روش ارزیابی و ارزیاب است که بر اساس مطالعات جهانی ارزیابان مهمترین جزء آن هستند.
عسگری، مدل های اعتباربخشی را اختیاری و اجباری عنوان کرد و گفت: مدل اختیاری داوطلبانه و توسط سازمان های مستقل انجام می شود و مدل اجباری که در کشور ما از درجه یک تا سه الزامی است و بیمه ها بر اساس آن تعرفه پرداخت می کنند مدلی است که برخی کشورها به عنوان ابزار نظارتی استفاده می کنند.
وی ادامه داد: زیر محورهای جدید اعتبار بخشی شامل مراقبت های عمومی بالینی، حاد و اورژانس، بیهوشی و جراحی و مدیریت غذایی است.
وی گفت: امسال اعتبار بخشی تمرکز ویژه ای بر ارتباط با بیمار دارد؛مدیران و مسئولان بیمارستانی خود متولی اعتباربخشی هستند.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز نیز در این همایش اظهار کرد: در دولت یازدهم در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خدمات و اتفاقات ویژه ای از جمله طرح تحول نظام سلامت صورت گرفت.
ایرج نظری افزود: امید است این طرح همچنان ادامه یابد و ضعف ها برطرف شود و روز به روز در پیشرفت این طرح گام های بزرگتری برداریم.
وی گفت: رسالت اصلی اعتبار بخشی ارتقای کیفیت امینی و مراقبت از بیماران است که خود به خود نه تنها بیمار و کارکنان بیمارستان سود می برند بلکه هزینه ها و شاخص های فیزیکی و چگونگی ارائه خدمات تحت تاثیر قرار می گیرند.
نظری ابراز امیدواری کرد: با نظام اعتباربخشی با سنجش های جدید تا پایان سال بیمارستان ها نتایج خوبی در ارتقای کیفیت ایمنی و مراقبت از بیمار کسب کنند.
همایش مدیران ارشد بیمارستان های قطب جنوب غرب کشور با حضور مدیران بیمارستان ها، مدیران پرستاری و مسئولان دفاتر بهبود وکارشناسان ارشد نهادهای اجرایی دانشگاه ها و دانشکده ها از جمله دانشگاه لرستان، دزفول، بهبهان، آبادان و شوشتر به منظور آموزش مدیران در خصوص اعتبار بخشی و محورها و زیرمحورها و برنامه های جدید در سال ۹۵ برگزار شد تا مدیران در ارتقای کیفیت ایمنی و مراقبت از بیمار موفق عمل کنند.
Subscribe
Login
0 نظرات